CÜNEYT TÜRKOĞLU


ÜVEY EVLAT

Üvey evlat muamelesi görmek deyimi hayatımızın birçok alanında kullanılmaktadır.


Üvey evlat muamelesi görmek deyimi hayatımızın birçok alanında kullanılmaktadır. 

 

Üvey evlat deyim olarak kullanıldığında, asil evlat gibi muamele görmediği, bazı haklardan yararlanamadığı, onun kadar konuşulup ilgi görmediği ve tam olarak kabul görmediği gibi anlamları vardır. 

 

İşte Kırıkkale futbol dünyasında da Türk Metal 1963 Spor bu deyimi hak edercesine bir sezon geçirdi. 

 

Bölgesel Amatör Lig’e yeni çıkan ekibimizden bu sene önemli bir beklenti yoktu. Sadece şehrimizin adı başarıyla temsil etsin yeter gözüyle bakılıyordu. Ama beklentilerin ötesinde şeyler yaşandı…

 

Serkan Kocaoğlu’nun başkanlığını yaptığı Metalspor sezona diğer rakiplerine nazaran daha mütevazı ama mücadeleci bir kadro kurarak başladı. İlk maçını 2-0 kazanan ekibimiz daha sonra Safranbolu deplasmanında 3-0 gibi farklı skorla yenilince herkeste Metal bu ligde düşmemeye oynar düşüncesini oluşmaya başlamıştı. Daha sonra inanılmaz bir ivme yakalandı ve7 maç üst üste kazanıldı. Kendisinden bir şey beklenmeyen Metal artık zirvedeydi ve rakiplerine de gözdağı veriyordu. 

 

Yıllarca Kırıkkalespor’a hizmet etmiş, sportif direktörlük ve genel kaptanlık görevlerinde bulunmuş Tolga Özkan’ın da takıma katılmasıyla daha profesyonel düzeyde oluşum içine gidildi. İlk devre bittiğinde lider olan takım ilerleyen süreçte beklenmedik radikal bir karar aldı. Mevcut teknik direktör  Süleyman hoca ile fikir ayrılıkları yaşandı  ve bunun sonucunda yollar ayrıldı. Aslında bu karar başkan Serkan Kocaoğlu için de büyük bir riskti. Lider takımın hocasını göndermek kolay iş değildi. Yerine gelen Savaş hoca da Süleyman hocadan gelen başarıyı devam ettirerek büyük bir zafere imza attı. 

 

Kendisinden çok daha fazla para harcayan kulüpler olmasına rağmen Metalspor ,doğru oyuncu transferleri ve sezon içindeki kaliteli yönetimi ile önemli bir başarı öyküsüne imza attı. 

 

Sendika adını duyunca herkes kulübe büyük paralar gelebileceğini düşündü ama bu başarı öyküsü büyük paralar harcanmadan yapıldı. Bu grupta Metal’in kendisinden daha fazla para harcayan en az 4-5 takım vardı. 

 

Metal, lig bittiğinde orta sıralarda yer alsa ya da direkt küme düşse kimse niye başarısız oldunuz diye sorgulamayacaktı. İşte böyle beklentisiz bir ortamda geldi şampiyonluk…

 

Yıl içerisinde ben dahil çoğu kimse Metal’den bahsetmedi. Basında ve sosyal medyada pek yer almadı. Şehri yönetenler tarafından da ilgi görmedi. Belki hepimiz bahsetsek nazar değebilirdi, belki takıma stres ve sorumluluk yüklenebilirdi ama yine de bu kadar ilgisiz bırakmamalıydık. Bu ilgisizlikten dolayı kendim de şahsıma düşen özrü bir borç bilirim. 

 

Her ne kadar biz ilgi ve bahsetme açısından eksik kalsak da gelecek sene daha çok bütünleşme olması için yönetimden yapılması mümkünse bir ricada bulunacağım. 

 

Metal şampiyon olduktan sonra sosyal medyada bazı sayfalar şampiyonluğu paylaştı. Bu paylaşıma gelen yorumlarda birçok kişi “Metal nerenin takımı?” diye soruyordu. Takımın adında Kırıkkale geçmesi son derece önemli. Böylece herkes Metal’in hem Kırıkkale takımı olduğunu bilecek hem de şehir takımı daha da sahiplenecektir. 

 

Gelelim şampiyonluğun diğer önemine. Yıllarca şehrimize hizmet etmiş ve katkılarda bulunmuş, şehrin önemli değerlerinden Türk Metal Sendikası başkanı  Pevrul Kavlak’i yakın zamanda kaybettik. Futbolcular ve yönetim de onun vefatından sonra şampiyonluğu ona hediye etmek için söz vermişlerdi. Bu şampiyonluğun ayrıca böyle önemli ve özel de bir değeri var…

 

Seneye Kırıkkale’nin 2 profesyonel takımı olacak. Çoğu ilin profesyonel ligde bir takımı dahi yokken bizim 2 takımımız olması şehrimiz açısından son derece şanslı ve güzel bir olay. Eğer buralarda kalıcı olabilirsek futbol şehri olarak da anılabiliriz, bu da şehrimizin tanıtımı açısından önemli olacaktır.

 

Şehre şampiyonluk getirip şehrimizi 2 takımla temsil edilmemizi sağlayan başkan Serkan Kocaoğlu’nu, teknik direktörler Süleyman ve Savaş hocayı, Tolga Özkan’ı, tüm yönetici ve idarecileri tebrik ederim. 

 

Bu başarıya imza atan futbolcuları ise ayrı tebrik etmek istiyorum. Yıl boyunca çıkıp hem centilmence mücadele ettiler, hem de kendilerinden beklenmeyecek büyük başarıya imza attılar. Seneye içlerinden kalanlar ve gidenler olacaktır. Hepsinin yolu açık olsun, hepinizin emeğine ve terine sağlık…

 

Tebrikler Türk Metal 1963 Spor, 3.lige hoş geldiniz…

 

 

 

 

 

  • Cuma 30.7 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 30.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Pazar 31.3 ° / 12.1 ° Güneşli