CÜNEYT TÜRKOĞLU


RADİKAL

Kulüp bugün radikal kararlar aldı. Hocanın neden bu kadar kısa sürede gönderildiğine anlam veremeyenler olacaktır. Zaten önceki yazılarımda ben yanlışlarından bahsetmiştim ama dediklerimi başka şekilde de teyit ettim.


Kulüp bugün radikal kararlar aldı. Hocanın neden bu kadar kısa sürede gönderildiğine anlam veremeyenler olacaktır. Zaten önceki yazılarımda ben yanlışlarından bahsetmiştim ama dediklerimi başka şekilde de teyit ettim.

Bugün Muşspor'u yakından takip eden, Muş'un gerçek taraftarı olan, futboldan anlayan bir Muşlu taraftar ile konuştum. Ercümend Coşkundere'yi sordum, neden gittikten sonra arkasından pek iyi konuşmadınız, neleri yanlış yapmıştı diye sordum. Dediklerinden bir kesit atıyorum:

“Bu ligin üstünde bir kadromuz vardı, bir şehrin kaderiyle oynadı. Şampiyonluk onun yüzünden gitti. Hocanın bir sistemi yoktu, geriden sadece paslaş, arkaya uzun top at, başka bir şey yapmadı. Başkanın maç günü primleriyle ve taraftarımızla maçı alıyorduk. Futbol şube sorumlumuz Kürşat Duymuş’un da galibiyetlerde büyük rolü vardı. Hocanın kafası eski futbol anlayışında kalmış, güncel futbola ayak uyduramıyordu. Bu da futbolcuları etkiliyordu. Son 2 dakikada hoca yüzünden şampiyonluğumuz gitti. Eskişehir’deki final maçına 15 bin taraftarımız gitmişti. 60.dakikada saçma bir değişiklik yaptı. Oyun kontrolü bizdeyken kontrol onlara geçti. Takım gol atması lazım, forvet alması gerekiyor ama defansif orta saha alıyor, ya da olmayacak bir değişiklik yapıyordu. Size gelince de eyvah dedik, çünkü benzer şeyler yaşayacağınızı biliyorduk. 

Şundan de eminiz ki yedek kulübenizde iyi oyuncular vardır ama oyuna almaz. Oğlunu analiz yapsın diye alıyor ama oyunu okuma analiz yapma yeteneği çok kötüydü.  Çok geç kalmadan hoca değiştirmeniz lehinize olur. Sizi yakından takip ediyorum, elinizde iyi futbolcular var, bunu değerlendirin ama bu hocayla olmaz…”

Bu yazıyı okuyunca bu sene yaşadıklarımız da maçları yakın takip eden taraftarlarımızın gözünde canlanmıştır. Kulüp bugün bir açıklama yaptı. Yazıda “hoca ile karşılıklı anlaşarak” yazılmış ama nazik bir tavır tabii bu. Hocanın başta alınmasının yanlış bir şeymiş ama tecrübe etmeden de bazı şeyler bilinmiyor. 

Oyuncularımızdan Can kadro dışı kaldı ama bu kadro dışının son kırmızı kartla çok alakası yok gibi duruyor. O da kendine çekidüzen verir ve daha güçlü geri gelir umarım. Onu bize ihtiyacı var, bizim de ona ihtiyacımız var. 

Bu kararlar gösteriyor ki kulüp başkanı Adnan Duman gözünü karartmış. Tek hedefi şampiyonluk. Bu yolda da kimsenin gözünün yaşına bakmayacak gibi duruyor. 

Bizler de üstümüze düşeni yapıp takıma küsmeden sonuna kadar desteklemeliyiz. Kombine ve forma almaya devam etmeliyiz. Bu kadroyu, bu yönetimi bir daha bulamayabiliriz.

Önümüzde 2 tane çok kritik maç var. İki rakip de şampiyonluğa oynuyor. Zonguldak bize çok uzak bir deplasman değil. Gelin takımın ve başkanın yanında olduğumuzu hep beraber gösterelim, takımımızı sonuç ne olursa olsun destekleyelim. 

Daha yüksek sesle KIRIKKALESPOR demeye hazır mıyız?

 

 

  • Cumartesi 27.1 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.4 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.5 ° / 14.2 ° Güneşli