“Niğde Bir Sanayi Şehridir” sloganıyla devam eden ve 501 hektar alanda kuruluş çalışmalarının devam ettiği Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgelerinde 100'ün üzerinde fabrikanın proje ve inşaatları hızla tamamlanıyor.
Burada çok önemli 3 başarıdan söz etmek mümkün.
1- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin AR-GE’si tarafından; UNİKOP Enerji Evi ismiyle bilinen ‘Yeşil Enerji Evi’ projesi ile ‘Silisyum Saflaştırılma Araştırma Projesi’nin gerçekleştiriliyor olması.
Bu projenin önemi; kamu kaynaklarıyla Türkiye’nin ilk solar seviyede ve endüstriyel boyutta (Güneş Enerji Panellerinin kalbi olarak sayılan) Silisyum İngot külçesi üretimini gerçekleştirecek olması.
Tekrar altını çizelim. Böylesine önemli ve dev projenin sahibi, NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERİSTESİ.
2- Niğde’nin Bor İlçesinde toplam 25 milyon metrekarelik bir alan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca “Yenilenebilir Kaynak Alanı” olarak ilan edilmiş ve burada belki de Türkiye’nin hemen hemen 2. büyük Güneş Enerjisinden Elektrik üretme alanı olacak 3x100 MW gücündeki ilk tesisin kurulması için çalışmalar başladı. Bu çok önemli bir ikinci başarıdır bence.
3- Üçüncü büyük başarı ise; Konya, Aksaray, Karaman, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir illerinden oluşan (KOP)’un en büyük mali desteği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NİN (Silisyum İngot külçesi üretme projesine) verilmiş mali destek olsa gerek.
Kırıkkale Üniversitesinin Sayın Rektörü; Kırıkkale 2053 sloganlı bir programda toplantıya katılan öğrencilere “..Hayret değil gayret edin” demişler. Sayın Rektör keşke Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde bulunan yüzlerce profesöre, yüzlerce doçente, yüzlerce doktor ve araştırma görevlisine bu sözü söyleseniz de Kırıkkale adına artık onlarda lütfedip somut projeler konusunda gayret etseler.
Kırıkkale Üniversitesinin Sayın Prof.lerinin ilminden bilgisinden keşke artık birazda Kırıkkale halkı faydalansa. Sayın hocalar hep sürekli Üniversitenin mavi salonunda, yeşil salonunda belirli sayıda öğrencilere yaptıkları konuşmalarının birkaçını da halkımızı ilgilendirecek konularda örneğin; Kırıkkale Kültür Merkezinde vatandaşlara yapsalar keşke.
Yapsalar da Kırıkkale halkı bu şehirde bir ÜNİVERSİTE olduğunu, bu Üniversitede PROFOSÖRLER- DOÇENTLER olduğunu, bu Üniversitenin KIRIKKALE diye bir şehirle ve onun halkıyla bir BAĞININ ve YAKINLIĞININ olduğunu keşke hissedebilse. Bizde anlasak ki; Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri Kırıkkale için “hayret değil gayret ediyorlar”. Tıpkı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ gibi.