YUNUS PEHLİVANLI

Tarih: 14.11.2013 09:15

AK PARTİ ADAYLARI YANILDILAR-MI

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

        “ En tehlikeli insanlar büyük makamlara gelmiş küçük insanlardır.” Anonim

 

      İlk önce Ak Parti aday adaylarını şöyle bir hatırlayalım. İlk aday adayı Serdar Duru oldu.

Ve daha sonra; Nuh Dağdelen, Kemal Albayrak,Mehmet Saygılı,Salim Bozdemir,Ahmet Özdemir, adaylık için müracaat ettiler.

Hurşit Gündoğan’ın aday adaylığının kabul edilmediği bildirilse de yakın çevresi Gündoğan’ın halen aday adaylığının geçerli olması için uğraştığını ifade ediyorlar. Ve İl başkanının istifa etmeden aday olması mümkün olduğuna göre muhtemel aday adaylarından biride Mehmet Demir olacak.

      Önce bir noktanın altını kalın çizgilerle çizmem gerekiyor. Ak Parti’de  aday adaylığının önünü ….ABİ ve aynı zamanda Veli bey tıkamıştır.

 Nasıl tıkamıştır ?

1-      2004 yılından beri Ak Parti’de aday adayı olmak isteyenlerin kafasında hep şu endişe olmuştur. (Aday olayım ama …..ABİ, Veli beyi destekliyor. Ben aday olmak istesem de,….ABİ beni desteklemez. O halde hiç aday olup ta kendimi refüze etmeyim.)

2-    Yıl 2009 .Ak Partinin adayının belirlenmesinde en büyük etken yine ABİ  ve (Köşkten gelen destekle) aday yine Veli bey olmuştur. Diğer aday adayları en son zamana kadar aday adayı olma cesaretini bile gösterememişlerdir.

3-     Yıl 2013.Tarih Ekimin son haftasıdır. Ak Parti de aday adaylığı için son müracaat günü 1 Kasımdır. Ancak Veli bey halen yeniden aday olmadığını kamuoyuna açıklamamıştır.2013 yılında da yine…..ABİ; Veli beyi destekleyecek midir,yoksa başka bir adayı var mı dır ? endişesi ve bu endişelerin etkisiyle  Ekim’in son haftası olmasına rağmen sadece iki kişi aday adayı olma cesaretini göstermiştir.

4-     Yıl 2013. Tarih 31 Ekimdir.Yani Ak Partiden aday adayı olmak isteyenler için son tarih 1 Kasımdır. Aday adayı olmak isteyenlerin sadece 1 günü kalmıştır.Ve başkan Veli Korkmaz 31 Ekimde aday adayı olmadığını ilan eder…..Aday adayı olmak isteyenlere koskoca bir 24 saat kalmıştır. Aday adayları rahaat  rahaaat, feraah feraaah bu 24 saatte adaylıklarını ilan ederler !!!

 

       Yalnız ne var ki, 2004’ten beri Kırıkkale Ak Partide aday olma sürecinin hep böyle geliştiğini gören aday adayları, bana göre bu sefer yanılmışlardır. Bu nedenle de adaylık çalışmalarına başlamakta çekinmişler ve  kamuoyu oluşturma çalışmalarında geç kalmışlardır.

       Özellikle  Ak Parti aday adaylarının çoğunda gördüğüm bir eksikliği daha belirtmeliyim.Aday adaylarının bir çoğu herhalde şunu düşündüler: “ Ben nasıl olsa iktidar partisinin aday adayı olacağım.Ben aday adayıyım deyince bu süreçte insanlar hemen etrafımı sarar  benim EKİBİM olurlar ve benim adıma kamuoyu oluşturmaya başlarlar.”

     Aday adayları maalesef bunda da yanıldılar.Çünkü siz EKİP ruhunu 1-2 sene önceden oluşturmaya başlamamışsanız, ne kadar profesyonel  reklamcıyla çalışırsanız çalışın, 10-15 gün içinde hiç kimse samimi ve size inanmış bir EKİBİN yapacağı katkıyı sağlayamaz.

EKİBİN ÖNEMİNE İNANMAYANLAR BAŞKAN SEÇİLSELER BİLE LİDER OLAMAZLAR

       Bazı aday adayları samimi bir ekiple çok önceden yola çıkmayarak büyük hata yaptıklarını aday adaylığı için koşturmaya başladıkları gün anlamışlar ancak bunda da geç kalmışlardır  

      Evet .

      Bir önceki (Ak Partide Adayı Kim Belirleyecek) başlıklı yazımda da bahsetmiştim. Ne diyordu Başbakan: “Lobi faaliyetleri ile,ahbap çavuş ilişkileriyle belirlenmiş adaylarla,partimizin oylarını aşağıya çekecek adaylarla sakın yanımıza gelmeyin…” diyordu.

Ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise aday belirlemede 7 kriterden söz ediyordu.7 kriterin içinde;1- Kamuoyu anketleri 2-Teşkilat temayül yoklaması 3-Milletvekillerinin tercihi 4- Adayların performans raporları 5-Koordinatör milletvekilinin raporu 6- Dokuz kişilik komisyonun yapacağı mülakat gibi kriterleri sayan  Menderes Türel: “Temayül yoklaması önemli ama yoklamada en son çıkanda aday edilebilir” diyor ve ekliyor: “…Bizim kriterlerimiz öncelikli olarak halkın itibarına ve parti teşkilatlarımızın olumlu düşüncelerine mazhar arkadaşlarımızı tespit etmeye yöneliktir"

        Buradan şuraya gelmek istiyorum.Başbakan Erdoğan’da ,Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’de bir noktanın altını özellikle çiziyorlar.(Hangi adayın taban desteği daha güçlü ise,kamuoyu anketinde hangi aday daha önde çıkıyorsa onun aday olma ihtimali daha yüksek olacaktır.)

      ÖZETLE:Şu anda Kırıkkale Ak Partiden aday adayı olmuş isimler içinde kariyer anlamında CV’si dolu olan ,yerel yönetim konusunda bilgi ve mevzuata hakim,Kırıkkale teşkilatı içinde hiçbir klik içinde yer almamış, özgeçmişi itibariyle güvenilir isimlerden biri olan  XYZ bey, sadece kendisine güvense, kamuoyu oluşturma çalışmasına 10 gün önce değil de en az 6 ay önce başlamış olsa idi ve bu gün yapılan kamuoyu anketlerinde önde çıksaydı (anket sonuçlarını bilmeden yazıyorum) bu XYZ bey Genel merkezin belirlediği 9 kişilik komisyonun önüne çıktığı anda en şanslı aday olurmuy du ? Bana göre olurdu.

       Birde konuya tersten bakalım.

Herhangi bir aday adayı, arkasına kamuoyu desteğini alamazsa,kamuoyu anketlerinde yetersiz çıkarsa,….ABİ o aday adayını Başbakan Erdoğan’ın koyduğu ölçülere rağmen  destekler mi ? Bunun cevabını değerli kamuoyuna bırakıyorum.

       DİPNOT: ( Yazıyı noktalamadan önce, Kırıkkale’nin Koordinatör Milletvekili olan İlyas Şeker’in ,bundan yaklaşık bir ay önce, Kırıkkale Ak Parti Teşkilatı üyeleri,Kadın Kolları,Gençlik Kolları,İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerinin tamamıyla yaptığı görüşmeden sonra hazırladığı raporu Genel Merkeze ve Başbakana sunduğunu biliyoruz. Şekerin hazırladığı bu raporun Kırıkkale adayının değiştirilmesinde önemli bir etken olduğunu ve yeni belirlenecek adayın da neye göre belirlenmesi  konusunda Başbakana önemli ipuçları verdiği yönündeki kulis bilgisini sizinle paylaşmak istedim…)  

       Yazının başlığında –Ak Parti Adayları Yanıldılar- mı ?- diye ikircikli bir soru sordum.Bakalım bu sorunun cevabını ne zaman ve nasıl alacağız.             

       

                                                                                

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —