HABİLHAN PEHLİVANLI


Ahmet Nesin’in yine “Ülkücü aşkı” depreşmiş!

Kim olursanız olun, ne olursanız olun, hangi makam ve mevkide olursanız olun, bir başkasının fiziki görünüşü; saçı, sakalı, bıyığı; giyimi kuşamı hakkında yorum yapma yetkisini hiç kimse size vermez!


Ahmet Nesin’in yine “Ülkücü aşkı” depreşmiş!

Aziz Nesin’in Fransa’da yaşayan oğlu Ahmet Nesin, “Artı Gerçek” isimli haber sitesinde Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı Tuner Alp Tekin’i yazmış. Yazarken de Ocak Başkanımızın sosyal medya hesabında kullandığı bir fotoğrafı ele alarak aklınca bir “foto-tahlil” yapmış: “Kafa kısmı filozof, gözlerinin olduğu bölüm, “Ben o filozofu görürsem…” bakışları; Ocak Başkanımızın bıyıklarını ise “Bu bıyıkları ne zaman görsem Kurtların da sarkık bıyıkları var mıydı acaba diye düşünür, insanın 21. Yüzyılda hâlâ hayvana benzemesini ve onun gibi davranmasına şaşırır, dururum” şeklinde yorumlamış…

Kim olursanız olun, ne olursanız olun, hangi makam ve mevkide olursanız olun, bir başkasının fiziki görünüşü; saçı, sakalı, bıyığı; giyimi kuşamı hakkında yorum yapma yetkisini hiç kimse size vermez!

Hem, Ahmet Nesin ya da onun seviyesinde “demokrasi havariliği” yapanlar değil miydi, bu ülkede yıllardır giyim kuşama karışanları eleştirenler?

Ama pardon, bu tipler giyim kuşama, tipe biçime karışılmasını eleştirirler ama kendileri sarkık bıyıklı bir erkeği ya da başörtülü bir kadını eleştirmekte, hatta daha da ileri gidip, Ahmet Nesin’in Tuner Alp Tekin’e yaptığı gibi (Ülkücülerin genelini de kastederek) hakaretamiz ifadelerde bulunmalarında bir sakınca yoktur, değil mi?

Çünkü bunlar “demokrat!”

*

İyi de tanımadığı, bir kez bile görmediği bir kişi hakkında bu denli tahlil yapabilecek seviyede kendini yetkin gören Ahmet Nesin’in Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanına “kinini kusmasının” sebebi ne?

İşte dananın kuyruğunun koptuğu nokta da burası: Kırıkkale Ocak Başkanının uyuşturucu tacirleriyle ilgili sözleri…

Yanlış duymadınız, siyasi bir ifade filan değil! Yalnızca, Tuner Başkanın uyuşturucu tacirlerine yönelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklama!

Peki, ne diyor Kırıkkale Ocak Başkanı?

“Özellikle Yenişehir’de olmak üzere şehrimizin birçok noktasında ülkücü kardeşlerim görevde ve tetiktedir. Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacak, onlarla bir polis gibi mücadele edecekler. Bir torbacının 1 gram uyuşturucu madde sattığını görelim, ibreti âlem için onu kendi zehrinde boğacağız. Bu memleketin yiğit çocuklarını bir zombiyeçevirmenin bedeli neymiş herkese göstereceğiz. Bir elimizde Zülfikar, bir elimizde kalem bekliyoruz; yazmamız gerekeni yazar, çizmemiz gerekeni çizeriz. Türk çocuklarını zehirleyen bir kansız görürsek de Zülfikar’ımızla uyuşturucu satan o eli keseriz.”

Bu ifadeleri okuduktan sonra, Ahmet Nesin’in karın ağrısı az çok anlaşılmıştır sanırım?

*

Bunlar kadar olamasam da (!) olabildiğince demokrat ve hatta tarafsız bir tavırla,

Diyelim ki, Ahmet Nesin’in Kırıkkale Ocak Başkanı TunerAlp Tekin’e karşı bu hadsiz ifadelerinin sebebi, Ocak Başkanımızın siyasi görüşleriyle ilgili yaptıkları açıklamalar olsaydı… Mesela Tuner Başkan deseydi ki, “Ülkücü olmayanların kellesini koparırım, şöyle yaparım, böyle yaparım… ya da Ülkücü olmayanları vuracağız, kıracağız…” emin olun böyle bir yazı kaleme almazdım. 

Ki bu tarz bir ifade gerçekten ne demokrasiye sığardı, ne de insan haklarına…

Ama gelin görün ki, Ahmet Nesin’e bunca demokrasi havariliği yaptıran ifadelerin muhatapları, gençlerimizi zehirleyen, geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu tacirleri…

İnsan sormadan edemiyor: Ahmet Nesin’i, uyuşturucu tacirlerine tepki gösteren bir Ocak Başkanına bunca hadsiz ifadeler kullanmaya iten ne? Hayırdır Ahmet Bey, Kırıkkale’de uyuşturucu satıcıları darbe yerse sizin de ekmeğiniz mi kesiliyor?

*

Öte yandan, Twitter hesabında, “Ülkü Ocakları terör örgütüdür, MHP de onun siyasi ayağıdır. Uyuşturucu, taciz, tecavüz, cinayet, kaçakçılık gibi suçların merkezidir. İşledikleri suçların üzerini bayrakla örtmeye çalışan kanlı bir terör örgütüdür, yasaklanmalıdır,” ifadelerinden dolayı Ülkü Ocakları Genel Merkezinin Hilal Nesin’e açmış olduğu manevi tazminat davasının kuyruk acısı da böyle bir yazının sebeplerinden olabilir.

*

Bu yazının sebepleriyle ilgili gariplikler tükenmiyor.

Gelin, bu noktada size daha ilginç bir bilgi vereyim…

Ahmet Nesin’in bu yazıyı kaleme aldığı ve kendisine ait olan internet sitesi, https://artigercek.com

Sitenin Künye kısmındaki bilgiye göre Almanya merkezli bir haber sitesi. 

Kime ne? İsteyen istediği yerden yayın yapar…

Fakat sitenin destekçisi kim, biliyor musunuz?

“European Endowment for Democracy” yani Avrupa Demokrasi Vakfı…

Şimdi yine soracaksınız, “E, n’olmuş yani?”

Hani derler ya, hangisini anlatayım?

Internet üzerinden bu vakıf hakkında ayrıntılı araştırma yaparsanız görebilirsiniz, ancak sadece şunu bilin ki, “Amerikan demokrasisini(!) dünyaya yaymayı kafaya koymuş, “Neo-Con” bir vakıf!”

Sosyalist Ahmet Nesin’le, derin antikomünist Amerika’nınAvrupa Demokrasi Vakfını yan yana nasıl getirebilirsiniz? İşte asıl oyun da burada başlıyor!

*

Bu noktada şöyle bir gerçeği de yeniden hatırlatma gereği duyuyorum:

Geçtiğimiz haftalarda MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün, TBMM’ye sunduğu bir kanun teklifiyle, yabancı kaynaklardan fonlanan basın yayın kuruluşlarına bu kaynakları açıklama mecburiyeti getiriliyor.

Eminim, birileri bu işten çok rahatsız olacak! 

Ancak bir atasözümüz var ya: “Yiyen ağız utanır!”

İşte, Milletvekilimiz Halil Öztürk’ün bu teklifi yasalaştığında, kim hangi elden ne yiyor, karşılığında ne yazıyor ve kimlere hizmet ediyor sorularının cevabı alınmış olacak.

*

Gelelim Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanımız Tuner Alp Tekin’e…

Tuner Başkan, demek ki çok faydalı, çok verimli işlere imza atıyor ki, Kapitalist ABD destekli, Sosyalist Ahmet Nesin’in kalemine kadar olay ulaşmış.

Endişe etme Tuner Başkan, 

Dünyayı her türlü pisliğe sevk eden, toplumların ahlakını çökertmek için kapitalizmin en acımasız yöntemlerini benimseyen; bunu da yaparken komünist, kapitalist, faşist ayrımı yapmadan zehir saçan bir vakfın ve bu vakfın desteklediği bir haber sitesinde, Ahmet Nesin’in yazdığı saçma sapan yazı da gösteriyor ki, yolun da doğru, tepkin de… 

En büyük ispatı da işte bu tiplerin tepkileri!

  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 24.8 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.3 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı