CÜNEYT TÜRKOĞLU

Tarih: 16.09.2024 10:29

AĞRI DAĞIN ETEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Ligdeki ilk deplasman maçımıza bizden yaklaşık 1000 km uzaklıktaki Ağrı’ya karşı çıktık. Bu maça yönetim de büyük ilgi gösterdi ve başkan da dahil kalabalık bir kafile ile maça gidildi. Yönetimin de böyle kalabalık gitmesi şampiyonluğa onların da ne denli inandıklarını gösteriyordu.

***

Öncelikle uzun bir yol giderek bize maçı canlı seyrettiren, gurbetteki Kırıkkalespor sevdalılarından Celal Talu’ya teşekkür etmek istiyorum. Başarılı bir yayın yaptı, verdiği enerjiyle galibiyette onun da emeği olduğunu düşünüyorum. “Ağrı Dağ’ın Eteğinde” türküsünde “Bu bendeki aşk değil cano cano, söyle bana nere gidem” sözleri geçiyordu. Celal de Kırıkkalespor aşkını ve ailesini de yanına alarak Ağrı’ya maça geldi. Ayağına ve emeğine sağlık Celal kardeşim…

***

Maça geçen haftaki 11 ile başladık. Ağrıspor’un maça bir puan için çıktığı her halinden belliydi. Topu bize bırakıp savunma yapmayı tercih ettiler. Yaptıkları katı savunmayı da aşmakta biraz zorlandık. İleride gol ararken savunmada da tehlikeli açıklar verdik. Buna rağmen ligin en formda golcülerinden Osman’ın golüyle galip gelmeyi bildik. Osman 3 resmi maçta attığı 5 golle çok büyük bir silahımız olmaya devam ediyor. Böyle giderse seneye Süper Lig’de de kendine yer bulabilir.

***

Maçın genelinde yavaş bir oyun anlayışı sergiledik. Bizim yavaş oynamamız rakibin savunmada yerleşmesine ve pozisyon almalarına olanak sağladı. Özellikle kanat akınlarında ofansif oyunculardan çok defansif oyunculardan fayda sağlamaya çalıştık. Canberk ve Abdulkadir sürekli ileri çıkmak zorunda kaldılar ama bunun sonucunda da geri savunmaya dönmekte zorluk yaşadılar. Önlerindeki oyuncular da savunmaya çok yardım etmediği için rakibe de kontratak fırsatları vermiş olduk. Bu ataklar da bizim için tehlikeli oldu.

Hocanın değişikliklerde geç kaldığını düşünüyorum. Özellikle böyle maçlarda hızıyla öne çıkan Burak’ın ikinci yarı başında oyuna girmesini beklerdim. Defansif anlamda Tepecik maçında olduğu gibi yine Nuri’yi defansa alıp Muharrem’i ön tarafa aldı. Sanırım hoca defansif kurguyu tam olarak kafasında oturtamadı. Bir şekilde Nuri’den faydalanıp Muharrem’i öne çekmek istiyor ama bu sefer de orta sahadan bir oyuncu eksiliyor ve hücum anlamında zayıflamış oluyoruz. Ayrıca kupa maçında iyi oynayan Seyit’i bu maç neden hiç oyuna almadığını da anlamadım. Yorulan rakibe karşı bindirmeleriyle tehlike yaratabilirdi. 

Bu tip beraberliğe oynayan takımlara karşı erken gol bulamadığımız her maç bizim için zor geçecek gibi duruyor. 

***

Bu maç özelinde bir de hakemden bahsetmek istiyorum. Gerçekten üst liglerde bile görmeyeceğimiz nitelikte düzgün bir maç yönetti. Rakibin sürekli kendini yere atmasına müsaade etmedi, çok faul vermedi, oyunu durdurmadı. Gürkan Özbalkanlı’yı da bu açıdan tebrik ediyorum. 

***

Transferin son gününde 4 oyuncu transfer edildi. 2 oyuncu genç yaşından dolayı kontenjan dahilinde transfer edildi. Diğer iki transferden Muhammed Çoban, geçen sene takımın iyilerinden olarak göze çarpmıştı. Orta saha kurgusunda yedekte iyi bir alternatif olacaktır. Bir diğer transferimiz olan Serhan Tunç da tecrübeli bir oyuncu. Her ne kadar yaşına göre az maçı olsa da o da kadro derinliği ve rekabet açısından takıma katkısı olacaktır. 

Transfer dönemi artık sona erdi. Takıma genel olarak baktığımızda kanat oyuncusu eksikliği çekecek gibi duruyoruz. İki maçın ilk 11’inde de asıl yeri kanat olan sadece Yıldıray vardı. O da yaşından dolayı eskisi gibi bindirme yapamıyor. Kanat dışında forvet ve forvet arkası da çok oynadığı için defansif ve topsuz oyunda etki gösteremiyor. Geçen hafta da Yıldıray ve Nurettin’den çok şey beklediğimi yazmıştım. Nurettin bugün net bir gol kaçırdı ama onun dışında ağırlığını çok koyamadı. İki oyuncudan beklediğimiz verimi alamazsak işimiz daha da zorlaşır. Ben yine de potansiyellerine inanıyorum.

***

Haftaya evimizde şampiyonluk yolunda rakip gördüğüm Kahramanmaraş İstiklal’i ağırlayacağız. Bu karşılaşmayı TFF Youtube kanalı da canlı verecek. Rakip de 2 maçını kazandı ve hedefini ortaya koydu. Lig sonunda ikili averajlar bile devreye girebileceği için mutlaka kazanmamız gerekiyor. Bu maçta özellikle 3 isimden ekstra katkı bekliyorum. “Büyük oyuncular büyük maçlarda ortaya çıkar” derler. Nurettin, Yıldıray ve Can üçlüsünden bu maçta patlama bekliyorum. Nurettin ve Yıldıray içinde büyük potansiyel barındıran ve kendilerinden beklediğimiz potansiyeli sahaya yansıtabilecek isimler.  Geçen senenin gol kralı olan Can 2 maçta da etkili oynadı ama artık onun da golle buluşması gerekiyor. Hem oyun hem de skoru yüklenme adına Osman’ın yanında bu üçlüden de verim aldığımızda maçlar bizim adımıza çok daha rahat geçecektir. 

***

Hafta sonu oynanacak olan maçta biz taraftarlara da büyük görev düşüyor. Kapalı zaten doluyor ama bu maçta maratonun da tamamen dolması gerekiyor. Taraftar da takıma olumlu anlamda itici güç olursa önümüzde hiçbir rakip duramayacaktır. Bu maç öncesi kombineler ve formalar da bir an önce çıkmalıdır, şehir bambaşka bir havaya bürünmelidir.


Takımımıza bu zorlu maçta başarılar diliyorum…

 

 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —