YUNUS PEHLİVANLI

Tarih: 20.01.2014 10:18

46 BİN EMEKLİ VE BAŞKAN ADAYLARI

Facebook Twitter Linked-in

      Uzunca bir süredir belediye başkan adaylarının Kırıkkale’deki emekliler için belirlediği projelerini dinlemek ya da  okumak istiyorum ama nafile.

Partilerin belediye başkan adayları, seçim çalışmasının bir parçası olarak bir çok derneği ziyaret ettikleri gibi Emekli Cemiyetini de adet yerini bulsun diye şöyle bir ziyaret ediveriyorlar.

Ve ziyarette yerel basın mensupları da bulunduğu için ( Emekliler başımızın tacı, emekliler bizim her şeyimiz…) gibisinden birkaç beylik cümleyle  ziyaret tamamlanmış ve emeklilerin gönlü alınmış!!!!  oluyor.

 

       Kırıkkale SGK’nın internet sitesindeki verilerine göre, Kırıkkale’de toplam 46 BİN EMEKLİ BULUNUYOR.

 Bu konuda daha öncede bir yazı yazmıştım.Ancak görüyorum ki iki değil on tanede yazı yazsak ne şu andaki belediye başkanı ne de mevcut partilerin başkan adayları 46 bin emekliyi maalesef görmüyorlar.

         Kırıkkale’de bu güne kadar 17 tane belediye başkanı görev yapmasına rağmen, 46 bin emekliye hitap edebilecek şöyle eli yüzü düzgün bir oturma ve dinlenme mekanı yapılmaması  emeklinin dikkate alınmadığının en bariz göstergesidir. Veli bey her ne kadar, Hüseyin Kahya parkına, dışı kapalı mülteci çadırını andıran bir oturma alanı yaptırsa da dışı naylondan yapılı bu mekan, daha sonra kesilerek açık hale getirildi.  

         Yine Hüseyin Kahya Parkında çok küçük ve havasız ama ücretsiz bir tuvalet vardı.800-900 Tl emekli maaşıyla geçinme mücadelesi veren ve bu parkta satılan 30 kuruşluk çayı bile içemeyen emekliler ve işsizler için o ücretsiz tuvalet çok önemliydi.Ama birilerinin bu tuvaletin işletmeciliğine sanki ihtiyacı varmış gibi bu tuvalette paralı hale getirildi.  

 

        Emekliye verilen değer konusunda Karatay ilçesinden size çok canlı bir örnek vereyim.

Konya’nın Karatay ilçesinin 275 bin nüfusu ve 55 mahallesi bulunuyor. Karatay Belediyesi  5 yıl içinde ilçenin 16 değişik  bölgesine tam 16 tane Emekli Konağı yaptı. Evet…şaka değil bir ilçede  tam 16 Emekli Konağı. Bu yapılar eski konak mimarilerine uygun yapılırken , konakların içinde; internet evi,okuma salonları,lavabolar ve çay ocakları da bulunuyor.

 

         Aynı şekilde Ankara Etimesgut Belediyesi de içinde çalışan  kesiminin de ihtiyacını karşılayabileceği şekilde büyük ve  kapsamlı bir Emekli Konağı yaptırdı Etimesgut’a.

         Evet…

140 trilyon yıllık bütçesi bulunan Kırıkkale Belediyesinin bu güne kadar Kırıkkale de bulunan 46 bin emekliye elle tutulur bir yatırım yapmamasını tek şeyle ifade edebilirim; MAALESEF EMEKLİLER CİDDİYE ALINMIYOR.

         Emeklilerin ciddiye alınmamasında en büyük etken ise, emeklilerin birlik ve beraberlik içerisinde olamamalarıdır.Emekliler rüzgarın önünde savrulan yapraklar gibi parça parça,bölük pörçük bir halde 6 partiye 6 adaya bölündükleri müddetçe Kırıkkale’deki emekli sayısı 46 bin değil 146 bin olsa yinede bu tablo değişmez gibime geliyor.

          

           Ancak insaflı bir başkan göreve gelirde, kendiliğinden emekliler için Konya Karatay belediyesi yada Etimesgut belediyesinden örnek alarak bir şeyler yaparsa ne ala. Yoksa böyle gelmiş böyle gider.             

           Bu minvalden olmak üzere özellikle Kırıkkale’deki 46 bin emekliyi hatırlayarak; “ Allah bana bu görevi nasip ederse öncelikli işim, Hüseyin Kahya Parkına mahkum edilen emeklileri bu çileden kurtarmaktır…” diyerek emekliye yapmak istediği hizmeti ön plana çıkaran bağımsız aday İsmail Köksal’a teşekkür etmek isterim


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —