“ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” EMEK BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” EMEK BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Zordayız Geçinemiyoruz Büyük Emek Buluşması” Ankara Tandoğan Meydanı’nda on binlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, işçilerin toplanma alanlarında bir araya gelerek mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı’na yürümesi ile başladı. Türk Metal Sendikası, Ankara’dan ve bölgelerden gelen on binlerce üyesi ile Genel Başkan Uysal Altundağ’ın öncülüğünde ASKİ Genel Müdürlüğü’nün önünde toplanarak, Anadolu Meydanı’na birlikte yürüdü.

İşçilerin miting alanında toplanması ile birlikte konuşmalara geçildi. Bu bölümde ilk olarak taşeron işçiler adına Tuncay Hüroğlu konuştu. Daha sonra sırasıyla Türkiye Emekliler Derneği’nden İbrahim Karayel ve Asgari Ücretliler adına Yol-İş Sendikası’ndan Durmuş Öztürk söz aldı. Öztürk’ün ardından çalışanların üzerindeki vergi yükünü dile getirmek üzere kürsüye Türk Metal Sendika üyesi Remzi İktüeren çıktı. Son olarak kadın emekçileri temsilen Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Şükran Tuncay Şenol kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplumun farklı kesimleri adına söz alan konuşmacıların ardından kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. Genel Başkan Atalay, ekonomik anlamda ülkemizde yaşanan sıkıntılara değindiği konuşmasında, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesini isterken, önümüzdeki süreçte TÜRK-İŞ izleyeceği yol haritası ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ankara’da düzenlenen mitinge Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Odabaş, Mürsel Öcal, Mesut Erdem ve Genel Sekreter Taliphan Kıymaz on binlerce sendika üyesi ile birlikte katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız