Zabıta Ekipleri Denetimleri Artırdı

Zabıta Ekipleri Denetimleri Artırdı

Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı zincir marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki zincir marketlerde denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde ekipler ürünlerin reyondaki fiyatlarıyla kasa fiyatlarının karşılaştırmasını yapıyor. Fiyat karşılaştırmasında etiket fiyatına göre kasada farklı fiyat çıkması durumunda ilgili market hakkında tutanak tutuluyor.

Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığının korunması noktasında marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırdı. Bu doğrultuda ilçede faaliyet gösteren marketler başta olmak üzere denetim gerçekleştiren ekipler, tarihi geçmiş ürün olup olmadığını kontrol ederken aynı zamanda raf ve kasa fiyatlarının da uygunluğunu denetledi.

Konu ile ilgili olarak Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu kapsamında ilçe genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik denetimlerimizi periyodik olarak devam ediyoruz. Özellikle rafta bulunan fiyatlarla, kasada ki fiyatların karşılaştırmasını yaparak doğruluğunu kontrol ediyoruz. Yapılan fiyat karşılaştırması sonrası kurallara uymayan marketlere gereken uyarıları yaparak tutanak tutuyoruz. Tarihi geçmiş ürünler varsa imha ediyoruz.” denildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız