Yoksulun sofrası yetim kaldı

Yoksulun sofrası yetim kaldı

KIRIKKALE´DEKİ YOKSUL VE YETİMLERİN BABASI, İLİMİZİN İYİLİK TİMSALİYDİ

KIRIKKALE´DEKİ YOKSUL VE YETİMLERİN BABASI, İLİMİZİN İYİLİK TİMSALİYDİ

Yoksulun sofrası yetim kaldı

17 yıldır tamamen kendi çabasıyla yok ve yoksullara iftar verdiği için ?Cennet Dede´ lakabı verilen 84 yaşındaki Niyazi Akbudak vefat etti. Ölümü ile sevenlerini yasa boğan merhum Akbudak´ın cenazesi Gürler Camii´nde kılınan namazın ardından dualar eşliğinde toprağa verildi. ?Cennet dedenin? cenazesine ailesinin yanı sıra mahalle sakinleri ve iftar yemeklerinde bulunan yüzlerce kişi katıldı

ÖMRÜNÜN NEREDEYSE TAMAMINI YARDIMA ADADI

Kırıkkale kamuoyunun yakından tanıdığı, ihtiyaç sahiplerine yardımlarıyla ve son 17 yıldır her Ramazan ayında kesintisiz verdiği iftar yemekleriyle sık sık gündeme gelen ?Cennet Dede´ lakaplı Niyazi Akbudak(84) hayata gözlerini yumdu.

ÇEVREDEKİ YOKSUL AİLELER YETİM KALDI

Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Akbudak´ın cenazesi Kırıkkale Yeni Mahalle Mezarlığında toprağa verildi. Akbudak´ı son yolculuğuna sevenleri uğurlarken, cemaat Akbudak´ın yakınlarına taziyelerini iletti. Bizlerde Pusula Gazetesi ailesi olarak merhuma yüce Allah´tan rahmet diliyoruz.

TÜM BİRİKİMLERİNİ YŞARDIM İÇİN HARCADI

Bağ-Kur emeklisi Niyazi Akbudak (Cennet dede), birikimini Ramazan ayında muhtaçlara yemek olarak dağıtıyor. Bağ-Kur emeklisi ve çevresi tarafından `Cennet Dede` olarak bilinen Niyazi Akbudak (84), 17 yıldır, yıl içerisinde biriktirdiği parayı Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek olarak dağıtıyordu. Niyazi Akbudak, her sene Kırıkkale`nin Gürler Mahallesi´nde kurumlardan maddi destek almadan günde bin fakir ve fukara aileye yemek dağıtıyordu. Yemek dağıtımı sırasında çocuklarıyla gelen ailelere, yemek yediriyor ve yemek sonunda çocuklara dua ettiriyor. Aşçı emeklisi olan Akbudak`ın eline, 300 lira kira ve 900 lira emekli maaşı ile birlikte aylık ortalama bin 200 lira para geçiyor. O, eline geçen paranın 700 lirasıyla evin ihtiyaçlarını karşılarken geri kalan 500 lirayı ise Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek vermek için bir kenara ayırıyordu.



1

Kayınpederinin Kurşunlarına Hedef Olan Eser Ereli’den Acı Haber

2

Vali Makas: “Şükürler Olsun Hiçbir Can Kaybımız Yok”

3

Yahşihan İtfaiyesi Bahadır Kimya Fabrikasındaki Yangına Koştu

4

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi Yangınla Sarsıldı

5

Duman Ailesi Büyüklerini Uğurladı

6

İki Akraba Arasındaki Gerilim Felakete Yol Açtı

7

Yahşihan OSB’de Kaynak Kazası; 2 İşçi Can Verdi