YİH projeleri beğeni topluyor

YİH projeleri beğeni topluyor

Sağlık Bakanlığının ?Sağlıkta Dönüşüm? Programının Kamu Hastaneleri içerisinde öncü ve örnek uygulayıcısı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi?nin hasta yakınları bilgilendirme kurumu vatandaşın takdirini topluyor. Hastanenin acil bölümünde zaman zaman kaos

KARGAŞA VE KAOS

Hayata tutunmanın insana bir nefes kadar yakın, bir yaşam kadar uzak olduğu Yoğun Bakım Üniteleri,?Can? söz konusu olduğunda tamamen bir kargaşa ve kaos ortamına dönüşebiliyor.

Sağlık Bakanlığı uygulamaları doğrultusunda ?İnsan Merkezli Sağlık Uygulamalarını? temel ilke edinen hastane yönetimi bu alanda oluşan ve oluşabilecek sıkıntıları ortadan kaldırmak için ?Yoğun Bakım Hasta Yakını Bilgilendirme Birimini? devreye sokmuştu. Birimde görev yapmak üzere deneyimli bir sağlık memuru ve yoğun bakım sorumlu hekimi ile koordineli olarak yoğun bakımda hastası olan vatandaşları anında bilgilendiriliyor.

SAAT 21?E KADAR TELEFON EDİLEBİLECEK

Hastane yönetimi 2006 yılında da Yoğun Bakıma kamera ve bekleme yerlerine LCD ekran koyarak belli saatlerde hasta yakınlarına hastalarını ekrandan gösteriyor ve yine uzman doktor ve yoğun bakım sorumlu hekimi izniyle gerekli hijyen ve sağlık koşulları sağlanmak suretiyle hasta yakınlarıyla hastalar görüştürülüyordu. Ayrıca gün içinde Yoğun Bakım 1 Ünitesini dışarıdan direkt olarak telefondan saat 21.00?e kadar arayarak hastaları hakkında bilgi alabiliyorlar. 

DOĞRU VE SAĞLIKLI BİLGİ EDİNME

Görevli sağlık personeli ani bir rahatsızlık ya da durumu kötüleşerek Yoğun Bakıma alınan hastayı derhal takibe alarak not tutacak, panik ve telaş içerisinde olan hasta yakınını karşılayıp ona sağlıklı ve düzenli bilgi verecek. Bu bilgiler yoğun bakım sorumlu hekimiyle koordineli olarak güncelleniyor. Görevli Sağlık Personeli gerektiği takdirde Yoğun Bakım hekimiyle hasta yakınını görüştürerek sağlıklı bir ortam ve iletişim ile günübirlik doğru bilgi edinilmesini sağlanıyor.

OLUMLU BİR DUYGUSAL YAKINLIK SAĞLANACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Osman Acar, şöyle konuştu; ?Yoğun Bakım Üniteleri insan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğu yerler.Orada bize söylenecek bir söz, bir anda bizi en mutlu bir insana; yada en karamsar bir hale dönüştürecek. İnsanız, etten ve kemikteniz duygularımız var. Bu sebeple böylesi kritik bir durumu ve de oluşabilecek kriz ortamını en alt düzeye indirgeyebilmek için Bakanlığımızın İnsan Merkezli Sağlık Uygulamaları politikaları çerçevesinde böyle bir çözüm yolu düşündük. Bu sayede hasta yakınlarının bu hayati bekleyişlerini daha güvenli bir ortama dönüşecek, sağlıklı bir bilgi alacak ve oluşabilecek istenmeyen durumlara karşı da hazırlıklı olacak.

VATANDAŞLARA HİZMET VERİYORUZ

?Ayrıca da bu vesileyle hasta yakınları ve sağlık personeli arasında olumlu bir duygusal yakınlık sağlanacak. Bizler vatandaşlarımız için her gün daha iyi ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bakanlığımızın kaynak ve imkânlarını etkili ve verimli kullanarak vatandaşlarımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Unutmayalım ki, insan sağlığından ve insan hayatından daha değerli bir şey yok. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Onlara hizmet bizlere tarifi imkânsız mutluluk veriyor? dedi.

VATANDAŞ GÖRÜŞLERİ

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan Yoğun Bakım Hasta yakınları şunları söyledi. Emekli Veysel Şeran, ?Hakikaten güzel bir uygulama. Burada bir can pazarı var. En yakınlarımız burada bu sıkıntı içerisinde hastanızdan anında bilgi almak gerçekten çok önemli Başhekim beyi kutluyorum. Yüksek İhtisas hastanemizden çok memnunuz? dedi. Kızıldere Köyü Muhtarı İlyas Karakaya, ?Gerçekten çok güzel ve önemli bir hizmet. Hastane hakikaten güzel hizmet veriyor. Çok beğeniyoruz. Yönetimi Tebrik ediyorum? Halis Kamil, ?Önemli bir uygulama. Bir vatandaş olarak çok sevindim. Yüksek İhtisas önemli hizmetler sunuyor. Kırıkkale için önemli bir kurum. Yönetimi kutluyorum? Aytekin Yıldırım, ?Kutluyorum. Gerçekten güzel bir hizmet. Burada ki telaş ve kargaşayı önlemek için önemli bir uygulama. Ben burada daha önce bir ameliyat geçirdim. Çok temiz ve kaliteli bir hastane. Kırıkkale için çok önemli bir kuruluş İhtisas. Emeği geçenleri kutluyorum? diye konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!