AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ BEŞİR ATALAY MKE KURUMU LOJMANLARININ KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALINDIĞINI SÖYLEDİ.
Yeni bir Kırıkkale doğuyor
Keskin- Kayseri yolu üzerinde bulunan MKE’ye ait lojmanların yıkılacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, “Kentsel dönüşüm kararı yeni çıktı. İlk defa paylaşıyoruz” dedi. Atalay bu sayede Kırıkkale’nin ufkunun açılacağını ve yeni bir Kırıkkale’nin ilk adımının atılacağını söyledi.
GENİŞ KATILIM
AK Parti İl binasında gerçekleştirilen toplantıya Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Merkez İlçe Başkanı Enver Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
UZUN SÜREDİR KONUŞULUYORDU
Uzun süredir üzerinde konuşulan bir konu olduğunu ifade eden Atalay, “Biliyorsunuz Keskin-Kayseri karayolunun kavşağından gelirken Millet Caddesi’nde şehir merkezine doğru MKE’nin çok sayıda lojmanı var. Bir de MKE lokalinin üzerinde çok eskimiş evler var. Bununla ilgili belediyemizle mutabakatı sağladılar. İki kurum bir araya geldi ve anlaşma sağlandı. Başbakanlık bunu geçen hafta onayladı ve yazısını yazdılar. Böylece bütün bu alanlar belediyemize geçmiş oldu. Belediyemiz oralarda imar uygulaması yapacak. Orada iki tür uygulama olacak. Eski lojmanların yerine Millet Caddesine daha düzgün ve yeni konutlar yapılacak. MKE’ye bugünkü lojman sayısı kadar yine lojman verilecek. MKE’nin tek istediği o zaten. Şu andaki evleri iyice eskimiş, çok da küçüktü onlar. Bunlar artık düzgün apartmanlar olacak. Ama diğer yerler, merkez yeşil alanlar haline gelecek. Yani o tek katlı yerlerin hepsi yıkılacak. Oralar şehrin güzel yeşil alanları olacak. Ayrıca orada güzel bir kültür merkezi olacak. İnşallah bir kongre merkezinin Kırıkkale’ye yapılması gerekiyor. Yani o çevrenin tamamının yenilendiğini göreceğiz. Bu Kırıkkale’nin merkezini tamamen değiştirmiş olacak. Şehirleşme açısından en önemli çalışmalarımızdan biri de bu. Diğer çalışmamız tren yoluyla ilgili. Biliyorsunuz hızlı tren çalışması sürüyor. Kırıkkale’nin durağı belli oldu, orası yapılıyor. Orası tabi hızlı tren istasyonu yönünde büyük gelişme olacak. Şehir orada rant kazanacak hem de hareketlilik doğacak. Güzel bir üniversite geçişi planlandı. Yahşihan ve kampüs arasında kalan alandan havadan geçecek. Ses yalıtımı iyi olacak” diye konuştu.
1 MİLYAR 678 MİLYON YATIRIM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale AK Parti İl binasında 2014 yılını değerlendirdi. Atalay, 2014 yılında Kırıkkale’deki toplam yatırımların tutarı 1 Milyar 678 Milyon lira olduğunu belirtti.
GÜÇLÜ BİR KİMLİK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay yaptığı açıklamada şehrin yapısının kendi dönemlerinde değiştiğini, şehrin eşrafının güçlü bir kimlik kazandığını belirterek, “Bugünkü toplantımız 2014 yılı değerlendirmesi ve Kırıkkale’de yürüyen hizmetleri sizlerle paylaşmak için. AK Parti dönemi Kırıkkale’nin gelişmesi için farklı bir dönemdir. Kırıkkale’nin gerek şehirleşmesi, gerek bütün alanlarda yenilenmesi, doğalgazın gelmesi dâhil. AK Parti dönemi Kırıkkale’mize çok şey kazandırmıştır. İlk defa şehir eşrafı dediğimiz Kırıkkale’yi paylaşan, aralarında siyasi görüş farkları olsa da bir araya gelip şehrin meselelerini paylaşan bir platform oluşturuldu. Çok farklı yerlerden nüfusun gelmiş olması, bir yandan şehir eşrafının güçlü bir şekilde birliğin olmaması sebebiyle uzun süre biraz parçalı bir şehir havası yaşadık. Biz bu dönem bunları büyük oranda yenmiş olduk. Partimiz içinde bu dönemde birlik bütünlük sağlanmış oldu” şeklinde konuştu.
FEDAKÂRLIKLAR YAPTI
MKE’nin Kırıkkale üzerinde büyük bir rolünün olduğunu belirten Atalay, “Bütün il müdürleri önemli alanlardaki güç birliğine gelip görüşlerini belirtti. En önemlilerinden biri de MKE’nin ilimizle bu dönemde çok fazla bütünleşmesi. Güç birliğinin bütün programlarına aktif olarak çalıştı. Hem de şehirle ilgili yapacağı fedakârlıkları yaptı. Biz hem siyasi alanda Başbakanımızla, ilgili bakanımızla o dönemde bunları konuştuk. Onlar da bu ilkeye riayet ettiler. Bu dönemde bir önemli gelişme oldu MKE ile ilgili: İlimizin Valisi MKE’nin yönetim kurulu üyesi oldu. Kırıkkale’yle MKE’yi bütünleştirmek için böyle bir adımımız oldu. Şehrimizle ilgili konuları orada dile getiriyor. MKE’nin yatırımları açısından hem de genel olarak şehirlerdeki faaliyetlerinde katkı sunmuştur. 2014 yılında Kırıkkale’deki yatırımlar 1 Milyar 678 Milyon TL’dir. Bu yatırımların toplam bedelidir. Yıl içerisinde de yaklaşık 300 Milyon TL kullanılmıştır.”
BİLGİ VERDİ
Yatırımlar hakkında bilgi veren Atalay, “Türkiye genelinde silah sanayinde MKE’ye ve diğer yerlere yan ürün üreten özel sektör kuruluşları şimdiden faaliyetteler. Bu alan epeyce önemli bir alan. Şu anda MKE ürettiği ürünlerle ilgili 850 civarında yan ürün alıyor. Yani Türkiye’nin her tarafında o yan ürünleri üreten özel sektör var. Ankara OSTİM’de çok fazla, Gaziantep’te var, İzmir’de vs… Bunlar gelip Kırıkkale’de yatırım yapacaklar. Yani biz burada birkaç bin kişilik istihdam alanı oluşacağını da bekliyoruz. Bu dönemin özel sektöre ilişkin en önemli yatırımlarından birisi. Tabi MKE’de 3 yeni yatırım var. Birincisi yeni dökümhane biliyorsunuz, çelik fabrikasında. O, 350 milyon TL’lik bir yatırımdır. Onu uzun çabalarla Kalkınma Bakanlığından çıkardık. Çelik Fabrikasına teknolojisiyle yarışacağı yeni bir dökümhane yapılıyor. Ayrıca bir patlayıcı yapım ünitesinin 3 hafta önce açılışını yaptık ve üretime geçti. Bir de Hurdasan’da daha iyi çalışan bir sistem açılmış oldu.”
MART AYINDA NUR CAMİİ AÇILIYOR
Mart ayında Nur Camiinin açılışı yapmayı planlıklarını söyleyen Atalay, “MKE’deki yatırımlarla ilgili biz çok yakından ilgilendik. İlimizde önemli temsil özelliği olan yatırımlardan birisi kamu yatırımı olan hükümet konağıdır. Valiliğin bütün birimleri oraya taşınacak. Bu önümüzdeki Temmuz ayında orasını açmayı planlıyoruz. Şu anda yüzde 70’i tamamlandı. Zamanında biteceğine inanıyoruz. Bir de Adalet Sarayı çalışmamız var. Aynen buna benzer bir bina olacak. Arazisi MKE’den satın alındı, projeleri yapıldı. Projeyi biraz küçük gördük. Adalet Bakanımızla görüştük ve proje biraz daha genişletiliyor. İnşallah Nisan ayı gibi onun temelini atabiliriz. Adalet Sarayı ve Hükümet Konağı birbirine çok yakın olacak. Şehrimize ayrı bir hava kazandıracak. Nur Camii büyük bir hızla tamamlanıyor. Aralık ayı sonunda kaynak temin ettik. Birkaç milyon. Şu anda çevre düzeni yapılıyor. Caminin önünde müthiş bir yeşil alan olacak. Açılınca herkes görecek. Bu üç yapıyı şehirleşmemiz açısından çok önemli görüyorum. Mart ayında Nur Camii’nin açılışı olabilir. Valilik taşınınca yeni binaya oralar yıkılacak. Şehrimizin daha geniş meydanı ve yeşil alanları olacak” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE 500 BİN MPT ÜRETİLECEK
Milli Piyade Tüfeği’nin (MPT) 20 binin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üreteceğini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Türkiye ve yurt dışına ihracat edilecek tüfeğin zamanla 500 bini bulacağını söyledi.
MKE’nin 20 bin tüfekten fazlasını kendilerinin üretme talebini Başbakan’a kendisinin bizzat ilettiğini açıklayan Atalay, “MKE bundan sonra ne kadar yapabilirse o kendisine verilecek. Onun yetiştiremeyeceği miktarlar başka yere verilecek. Bu konuda hükümetimizin de hassasiyetti var” dedi.
NORMAL BİR ŞEY
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesinin normal bir şey olduğunu belirten Atalay, “Bunun abartılı bir şekilde haber konusu olmasını ben doğrusu yadırgıyorum.” diye konuştu. Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesinin anayasal ve kendi görev alanı içinde bir husus olduğuna dikkat çeken Atalay, "Bunda yasadışı veya kuraldışı bir şey yok. Ayrıca Cumhurbaşkanımız bu hareketin lideridir. Şu andaki Bakanlar Kurulunun yüzde 95’i kendi Bakanlar Kuruludur, aynen devam ediyor. Başbakanımız kendi çalışma arkadaşlarındandır. Dolayısıyla kabineyi toplaması ve başkanlık etmesi çok tabi bir şeydir. Yani burada hiç sıra dışı bir şey söz konusu değildir. Ayrıca şunu da ifade edeyim. Türkiye’de alışılmış, hükümetle cumhurbaşkanları arasında daima itilaflar olur. Biz 58. ve 59. hükümetler döneminde bunu yaşadık. Yani o zamanki cumhurbaşkanıyla hükümet arasında ilişkiler çok rahat değildi. Gönderdiğimiz kararnameler çıkmıyordu. TRT Genel Müdürünü 2 yıl atayamamıştık. Şimdi Türkiye böyle mi olsun isteniyor? Yoksa hükümetle Cumhurbaşkanının uyumlu, Abdullah Bey ile Tayyip Bey arasında olduğu gibi uyumlu, her şeyi istişareyle, huzur içinde ülkenin meselelerini yürütmeyi mi istiyor? Bunların hangisi avantajdır? Dolayısıyla şu anda Cumhurbaşkanımız bu hareketin zaten kurucusu, bir parçası. Hükümetle birlikte toplanacak bir kabine toplantısı yapacak. Bunlar gayet normal kabul etmek lazım. Bunun abartılı bir şekilde haber konusu olmasını ben doğrusu yadırgıyorum” şeklinde konuştu.