Yeni bir sistem getiriyoruz

Yeni bir sistem getiriyoruz

DEMİR, ?EĞER SOLCULARDA ERDOĞAN NEFRETİ OLMASA, BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HERKES EVET VERİR!"

DEMİR, ?EĞER SOLCULARDA ERDOĞAN NEFRETİ OLMASA, BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HERKES EVET VERİR?!

Yeni bir sistem getiriyoruz

AK Parti Milletvekili Mehmet Demir, yeni anayasayla birlikte kişiye dayalı değil, sisteme dayalı bir yönetim şekli olacağını söyledi. CHP´nin Amerika´da olan sistemi benimsediğini ve bunu övdüğünü belirten Demir, ?Eğer ABD´deki başkanlık sistemini getirirsek, CHP yerinden kalkamaz? dedi.

ERDOĞAN NEFRETİNDEN HAYIR DİYORLAR

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, gazetemizi ziyaret ederek referandum çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeni anayasanın Türkiye´ye büyük katkılar sağlayacağını belirten Demir, sisteme dayalı bir yönetim şekli olacağını ve bunun da ülkeyi kalkındıracağını söyledi. Solcularda ki Erdoğan nefretinden dolayı onların Hayır vereceğini belirten Demir, ?Eğer Erdoğan nefreti olmasa, bu anayasaya bütün solcular Evet derdi. Çünkü bu anayasa değişikliği ülkenin geleceği içindir? dedi.

YARI BAŞKANLIK GELSE CHP BİTER

CHP´nin ve bazı kişilerin ABD´de ki yarı başkanlık sistemini Türkiye´de uygulanması gerektiğini ve bunun hayalini kurduğunu belirten Demir, ABD´de inanılmaz karışık bir sistemin olduğunu, o sistemin Türkiye´ye uygulanması halinde CHP´nin yerinden kalkamayacağını bildirdi.  Yarı başkanlık sistemiyle seçim sisteminin de değişeceğinin örneğini veren Demir, bir şehirde hangi aday oylarını fazla alırsa temsilci olarak o seçilir ve bütün şehrin oyu o adaya kayar. Zaten CHP´nin oy aldığı yerler bellidir. Eğer bu olursa CHP için intihar olabilir. 8 ilde birinci olurlar, başka da bir şey yapamazlar? dedi.

BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK

Yeni anayasa değişikliğinin Türkiye´ye büyük katkılar sağlayacağını belirten Demir, 18 yaşına gelen ve bütün haklara sahip olan gençlerin seçilme hakkının önemli bir çalışma örneği olduğunu söyledi.  18 yaşına erişmiş bir gencin, ev araba alabileceğini, evlenebileceğini, babasının şirketini kullanabileceğini belirten Demir, ?Gençlere her hakkı veriyorsun, seç diyorsun ama seçilme diyorsun. 65 yaşında ki bir adam, bir şey yapmaya kalksa, hastaneden rapor istiyorlar. 80 yaşında ki Deniz Baykal vekil oluyorsa, 18 yaşında ki Ahmet´te vekil olabilir? diye konuştu.

BİZ BU OYUNU BOZACAĞIZ

Referandum çalışmaları hakkında bilgi veren Demir, eski sistemin dar geldiğini artık yeni sisteme ihtiyaç olduğunu söyledi. 1973-1980 tarihleri arasında ülkede 8 hükümet değişikliğinin yapıldığına dikkat çeken Demir, Türkiye´yi birçok kesimin bölmek istediğini fakat 16 Nisan sonrası bu oyunun evet oylarıyla birlikte bozulacağını dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun yeni sistemin neler getireceği hakkında bilgisi olmadığına dikkat çeken Demir, ?Bizler birileri gibi dışarıdan ithal bakan getirmedik, getirmeyeceğiz. Bu ülke toprakları üzerinde yetişen, ülkemize hizmet eden insanlara fırsat verdik, bu fırsatı vermeye de devam edeceğiz? dedi.

VARLIĞIMIZDAN RAHATSIZLAR

AK Parti´nin iktidar olmasıyla birlikte ülke genelinde birçok sorunun çözüm bulduğunu, büyük yatırımların yapıldığını vurgulayan Demir, ?Şuanda bizi coğrafyamızdaki devletlere baktığımız zaman biz hala büyük devlet, güçlü devlet varız ve onlarda öyle görüyor ve bizim gücümüzden, varlığımızdan rahatsızlar. Avrupa birliğine de zaten almamaların nedeni, Almanya´dan sonra en büyük devlet olmamızdan dolayı bizi oraya da almıyor, şimdi bizi bir daha ülkemizin bir parçasını bölerek bir kısmını bölerek bizi parçalamak istiyorlar? şeklinde konuştu.

18 YAŞ MUAMMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Anayasa değişiklik teklifi paketinde yer alan 18 yaş konusunda da gençlere çağrıda bulunan Milletvekili Demir, "Özellikle gençlerin kafasını karıştırmak istiyorlar. 18 yaşındaki gence diyeceksin ki sen seç. Cumhurbaşkanını seç, Başbakanı seç, Milletvekilini seç, belediye meclis üyesini seç, il genel meclis üyesini seç, muhtarı seç. Seç ama seçilme. Yani 18-25 yaş arasında yaklaşık 9 milyon insan seçme hakkına haiz, seçilme hakkına haiz değil. Böyle bir şey olamaz" dedik. Gençlerimizin Meclise girmemeleri için, belediye başkanı olmamaları için sabahlara kadar mecliste direndiklerini ama başaramadılar söyleyen Demir, "Şimdi haklın önüne geldi. İnşallah halkta da başaramayacaklar? dedi.

GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR

Ecdadımızın 21 yaşında İstanbul´u fetih ettiğinden dem vuracağız, hem 20 yaşındaki gencin eline silahı verip düşman ile PKK ile FETÖ ile savaştıracağız sonrada sen seçilme mantığının doğru olmadığını savunan Mehmet Demir, ?Kırıkkale´de Türkiye ortalamasının çok üzerinde Evet Oyu alacak. Bu sonucu almak için gece gündüz halk ile beraber mücadele ederek 16 Nisan´da ülkenin önünü açacağız? ifadelerini kullandı.



ismaıl köklu
6.04.2017 11:43:04
18 yaşında lise ögrencisi devleti nasıl yönetecek kimi kandırıyorsunuz bu sistemde bır yalanlar donuyor solcuların erdogan nefreti yok erdoganın ayırdım yapması yani alevi sunni ayrımı gibi bu olay kesin ve insanlar arasında kutuplaşma oluşturulduğu kanatindeyim anlatılacak çok şey var ama yaradan rabbim vatanımız için hayırlısı ne ise onu versin... bunun caydırıcı aldatıcı bir sistem oldugunun kanatindetim..

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız