Yarın bugünden daha iyi olacak

Yarın bugünden daha iyi olacak

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR BİRBİRİYLE YARIŞTI

Yarın bugünden daha iyi olacak

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, sanayi şehri olan Kırıkkale´nin tarımla, hayvancılıkla ve kültürle de gelişmesi gerektiğini belirterek, bu tür fuarların tanıtıma ve gelişmişliğe önemli katkı sağladığını söyledi. Çiftçilerin ayağına gelen tarım teknolojisinin burada sergilendiğini belirten Haktankaçmaz, yeni ve teknolojik tarım aletleriyle tarımın gelişeceğine inandığını belirterek, ?Yarın bugünden daha iyi olacak? dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR BİRBİRİYLE YARIŞTI

Kırıkkale Valiliği, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cumartesi Kapalı Pazar yerinde açılan fuar 4 gün sürecek. Dünyaca ünlü 96 firmanın katıldığı fuarda tarım makineleri, tarımsal ürünler, yem çeşitleri ve yöresel gıda ürünleri sergileniyor. Tarım alet ve ekipmanların çiftçilerin ayağına geldiği fuarda, ?Önce yenilik, sonra verimlilik´ sloganı adı altında tarımda teknolojinin öneminden bahsedildi. Dünyaca ünlü bir çok markanın yer aldığı fuarda, yılın çiftçileri ödüllerini alırken, güzellik yarışmasında dereceye giren kuzu ve oğlakların sahiplerine plaket verildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, sanayi şehri olan Kırıkkale´nin tarımla, hayvancılıkla ve kültürle de gelişmesi gerektiğini belirterek, bu tür fuarların tanıtıma ve gelişmişliğe önemli katkı sağladığını söyledi.

TEKNOLOJİ ÇİFTÇİLERİN AYAĞINA GELDİ

Çiftçilerin ayağına gelen tarım teknolojisinin burada sergilendiğini belirten Haktankaçmaz, yeni ve teknolojik tarım aletleriyle tarımın gelişeceğine inandığını belirterek, ?Yarın bugünden daha iyi olacak? dedi.  Kırıkkale´de bir ilk olan fuarın önümüzdeki yıllarda tekrarlanacağını ve bu sayede özellikle çiftçilerin yeni teknoloji ve yeni tarım aletleriyle tanışacağını belirten Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin tanıtımına yönelik her türlü etkinliğe açık olduklarını, Kırıkkale´de tarıma dayalı sanayiin gelişmesi için çaba harcanacağını bildirdi. Sanayi şehri olan Kırıkkale´nin tarım, hayvancılık ve kültürel gibi etkinliklerle ve fuarlarla da adını duyurması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, dün birçok programa katıldığını ve kültürel ve tarım hayvancılık faaliyetlerinin kent genelinde yaygınlaştığını ifade etti.

ÇİFTÇİ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, çiftçilerin milletin efendisi olduğunu belirterek, çiftçilere devletin büyük bir destek verdiğini ve bu destekle çiftçilerin halka hizmet ettiğini söyledi. Üretimin başında olan çiftçilerin büyük bir emek verdiğini ve üretim alanında önemli çalışmalar yaptığını belirten Saygılı, eskiden bu yana yapılan çiftçilik mesleğinin en kutsal mesleklerden birisi olduğunu ifade etti.  Saygılı açıklamasının devamında, ?Emin olun fuarlar şehirlere çok şey katıyor. Buraya katılan firmalar bir araya gelerek, bilgi ve teknoloji paylaşımı yapıyor. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz toplu halde bu teknolojiyi bir arada görüyor ve fiyat mukayesesi yapıyor. Kendilerine en uygun ürünü görmüş oluyor. Fuarlar hem kullanıcıyı hem de üreticiyi bir araya getirerek ikisi arasındaki etkileşimi sağlıyor" diye konuştu.

PAZAR ALANI DOLDU TAŞTI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, tarım fuarının Kırıkkale´de yapılacağını ve tüm Kırıkkale halkını fuara davet ettiklerini söyledi. Varlı açıklamasının devamında, ?Kırıkkale tarım 2017 2. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, kuruluşumuz ART FUAR ORG. tarafından Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Birliği işbirliği ile T.C. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırıkkale Ticaret Borsası, Kırıkkale Ziraat Odası, Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kırıkkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve KOSGEB´in değerli destekleri alınarak 4-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kırıkkale Cumartesi Pazar Alanı´nda gerçekleştirilecektir.?

GEÇEN YIL 75 FİRMA KATILDI

?2016 yılında, 75 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile Kırıkkale Cumartesi Pazar Alanın da düzenlenen ve konusunda bölgenin en büyük ve en önemli buluşması olan Kırıkkale Tarım Fuarı, 42 bin ziyaretçiyi Kırıkkale Tarım Fuarında bir araya getirdi. Tarımsal mekanizasyon anlamında tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıkacağı Fuar süresince, traktörden biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyon lansmanlarına ev sahipliği yapılacaktır. Ziraat odalarımız, tarım il ve ilçe müdürlüklerimiz, Kooperatiflerimiz ve PANKOBİRLİK destek ve işbirlikleri ile gerçekleştirilen heyet organizasyonları ile Kırıkkale, üretici ve çiftçilerimizin buluşma noktası olacaktır.

ŞEHİR KIRIKKALE TARIM FUARI´NI BEKLİYOR

Kırıkkale Tarım Fuarı sadece bizlerin değil şehrimizin de en önemli etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Şehrimizin sosyo-ekonomik hayatına büyük katkıları olan Fuarımız ile bu yılda fuar haftasında tüm otellerimizin, alışveriş merkezlerimizin ve restoranlarımızın Kırıkkale Tarım Fuar için ekstra bir hazırlık yaptıklarını görüyoruz.  Kırıkkale, Tarım Fuarı vesilesi ile ilimize gelen ziyaretçileri 4 gün boyunca en iyi şekilde ağırlayacaktır. Türk tarım sektörünün gururu ve şehrin beklenen buluşması olan Kırıkkale Tarım Fuarı ile 2017 yılında 50 Binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

PROTOKOL FUAR ALANINI GEZDİ

Konuşmaların ardından Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ve beraberindekiler fuar alanını gezerek fuara katılan firma yetkilileri ile sohbet edip bilgi aldılar. 96 firma temsilcisinin katıldığı 4 gün açık kalacak fuarda en çok ilgiyi New Holland marka dev traktör çekti. Fuarı gezenler traktörle resim çektirmek için birbiriyle yarıştı. Yöresel ürünlerin ve şifalı bitkilerin de sergilendiği fuara damgasını vuran ise dev traktör oldu.

Haber: F. Aybars Gök



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı