Yahşihana önemli hizmetler yaptık

Yahşihana önemli hizmetler yaptık

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Kırıkkale'deki gazetecilere iftar yemeği verdi. Yemek sonrası gazetecilerle sohbet eden Sungur, Yahşihan'a yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi aktardı. Sungur Yahşihan'ın resmiyette 17 bin nüfusa sahip olmasına rağm

ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

Belediye Başkanı Sungur, Yahşihan’da önemli projelerin altına imza attıklarını belirterek, “Ankara’da bir takım görüşmelerimiz var. Fabrika yatırımı değil de şehrimize yakışacak sosyal tesisler olacak. Kırıkkale’nin ve diğer ilçelerimizin her anlamda büyümeye ihtiyacı var. Şehir büyürken bizi bir şeyler yapmaya mecbur ediyor. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Sabah kalktığımızda şehirde birçok farklı noktada gelişmeler olduğunu görüyoruz. Onlar olurken bizler kendimizi gözden geçiriyoruz” dedi.

 

YOL SIKINTISI YAŞANIYOR

İlçede yol sıkıntılarının olduğunu söyleyen Sungur, sıkıntının acil olarak giderilmesi gerektiğini belirterek“İlçemizde 2 ana caddenin yol sıkıntısı var. En geç Pazartesi günü 3 kilometrelik bir mesafenin yapımına başlıyoruz. Yol yapımı bizim asli görevlerimiz. Bunları yapmamız gerekiyor. Belediyeler kendi bütçelerini kendisi yapıyor. Belediyemizi 8 trilyon borç ile aldık. Borçla aldığımız ilçemize 15 trilyonluk yatırım yaptık. Şuanda borcumuz 3 trilyona indirdik. Buda bizi mutlu etti”

 

BELEDİYE BİNASI YETERSİZ

Geçtiğimiz yıl Belediye binasının yanına ek bina yaptıklarını fakat bu binanın da yetersiz geldiğini söyleyen Sungur, “Mevcut Belediye binamızın üzerine 2 kat daha çıkıyoruz. Mevcut binamız yetersiz geliyor. İmkanlarımız olsa ilçemize modern bir binası bina sı yapacağız. Biz insanların gözünde gözüktüğü kadar zengin bir belediye değiliz. Kırıkkale’de ilçeler arasında 2 tane zengin belediye var. Biz 4 sırada geliriz”

 

MERKEZDE VE KÖYLERDE SU SIKINTISI

İlçe ve köylerde yaşanan su sıkıntısına değinen Sungur, “1996 yılında ilçe şebeke suyu yenilenirken, birçok alanda yoldan geçmesi gereken su şebekesi parsellerin içerisinden geçmiş. Su şebekesinin nereden geçtiğini kimse bilmiyor. Vatandaşımız arsalarında imara başladığında su borusu patlıyor. 18 yılda her metalin bir dayanma gücü var. Ummadığınız anda su patlaması oluyor. DSİ’nden gölet talebimiz var”

 

70 BİN NÜFUSA HİZMET EDİYORUZ

17 bin nüfuslarının olduğunu fakat ilçe sınırları içerisinde günlük canlı nüfusun 70 bin olduğunu söyleyen Sungur, “17 bine göre gelirimiz var, 70 bine göre giderimiz var. Ortalama aylık 530 milyar zararımız var. 70 bine göre gelirimiz olsa ilçemize 4 kat daha fazla hizmet edebiliriz. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Sungur, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70’i aşacağız. Vatandaşımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görüyor. Ben ilk turda bu işin biteceğine inanıyorum” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ