Veterinerlik, en şanslı mesleklerden

Veterinerlik, en şanslı mesleklerden

MEZUN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER...

Veterinerlik, en şanslı mesleklerden

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2. Kariyer Günü etkinliği Prof. Dr. Mehmet Gürkan Konferans Salonu´nda yapıldı.

MEZUN OLDUĞU OKULDA KONFERANS

Organizasyonunu Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Topluluğu´nun (IVSA-Kırıkkale) gerçekleştirdiği etkinlikte Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi´nden mezun olan  Yrd. Doç. Dr. Ali Kumandaş, Ezgi Şengezer Soğancı ve Erdem Demir mesleki tecrübelerini ve kariyer fırsatlarını Veteriner Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.

İSTİHDAMDA EN ŞANSLI MESLEK

Etkinlik IVSA-Kırıkkale Topluluğu´nun kısa bir tanıtımı ve sonrasında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan´ın açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre Veteriner Hekimliği mesleğinin istihdam yönünden en şanslı meslek grubu olduğunu belirten Prof. Dr. Arıkan, konuşmasında Veteriner Hekimliği mesleğinin faaliyet alanlarının genişliğinden ve halk sağlığı açısından öneminden bahsetti. Veteriner Hekimlik açısından gelecekteki kaygılarının özellikle mevcut Fakülte sayılarının çokluğu olduğunu ifaden Dekan Prof. Dr. Arıkan, etkinliği düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

MEZUN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Programa konuşmacı olarak davet edilen Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunları kariyerleri hakkında öğrencileri bilgilendirerek, kendi alanlarında yaşadıkları tecrübeleri öğrencilere aktardı. Konuşmacılar öğrencilere daha öğrencilik yıllarında bir yol haritası çizmeleri gerektiğini, tek yönlü değil çok yönlü düşünmeleri gerektiğini,  ama tek bir hedefi olanların o hedefe yönelik her türlü altyapıyı önceden hazırlamaları gerektiğini belirttiler. Ayrıca konuşmacılar öğrencilere kendilerini donanımlı olarak yetiştirdiklerinde karşılarına çıkacak fırsatlarda avantajlı duruma geçeceklerini de ifade ettiler.

KARŞILIKLI SORU CEVAP BÖLÜMÜ

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi ve öğrencilerden kariyerle ilgili gelen çeşitli sorular davetliler tarafından cevaplandırıldı. Program, Dekan Prof. Dr. Şevket Arıkan´ın konuşmacılara teşekkür plaketlerini takdim etmesiyle son buldu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti