Veteriner hekimler sertifikalarını aldı

Veteriner hekimler sertifikalarını aldı

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak desteklenen İlimizde Hayvan Yetiştiriciliğinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli projede eğitim alan 20 veteriner hekim için sertifika töreni düzenlendi.

BİOTEKNİK MÜCADELESİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan sertifika teslim törenine Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Demirel, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. Akif Karslı, Doç Dr Mehmet Başalan, Doç Dr Nuri Altuğ ve Doç Dr Serkan Erat, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy İlçe ve Şube Müdürleri teknik elemanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale tarım istatistikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kırbaş, ilimizde bu yıl Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Projesi, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık desteği, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı desteği ve biyolojik ve bioteknik mücadele desteklerini uygulamayı amaçladıklarını söyledi.

 

PROJELER UYGULUYORUZ

Kırbaş ayrıca, İlde bulunan kurum, kuruluş ve çiftçi örgütleriyle işbirliği halinde projeler uyguladıklarını, bunlar arasında bağcılık, arıcılık, sözleşmeli tohum ve aspir yetiştiriciliği projelerinin bulunduğunu söyledi ve ayrıca tarımsal ürün desteklerinin büyük bölümünün de geçen hafta içerisinde ödendiğini ve bu manada Kırıkkale çiftçisine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yaklaşık olarak 27 milyon TL destek verildiğini sözlerine ekledi.Toplantıda Ahiler Kalkınma Ajansınca desteklenen bir tanesi Doğrudan Faaliyet Desteği, ikisi Mali Destek Programı ve 7 adedi de Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve il müdürlüğümüzce uygulanan toplam 10 projenin tanıtımlarını içeren bir slayt gösterisi yapıldı.

 

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN SORUNLARI

Daha sonra “İlimizde Hayvan Yetiştiriciliğinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli projede eğitim alan 20 veteriner hekime sertifikaları verildi.Uygulanan projenin ilk haftası tüm İlçelerimizde çalışmakta olan Veteriner Hekimlerimize Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından ilimizde yaşanan hayvancılık sorunları ve bu sorunlara akademik yaklaşımla çözüm önerilerinin ele alındığı bir hizmetiçi eğitim verildiği bildirildi.  Projenin son haftasında ise bütün ilçelerde Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri nezaretinde İl Müdürü, Kaymakam, Belediye Başkanı ve özellikle bütün köy ve kasabalarda Hayvan yetiştiricilerinin de katılımı sağlanarak hayvancılığın sorunları masaya yatırılmış olup bunlara akademik yaklaşımlarla çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştaylar düzenlenmiştir. Bu sayede Üniversite ve İl Müdürlüğümüz tarım ve hayvancılık konusunda işbirliği gerçekleştirmiş oldular.