Velilere yetişkinlik anlatıldı

Velilere yetişkinlik anlatıldı

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı Aile eğitim seminerleri” projesi kapsamında Ahılı Köyü İlköğretim okulunda eğitim gören öğrenci velilerine, Okul Çocukluğu Dönemi, Ergenlik Dönemi, Ergenlikte Büyüme ve Gelişme konularında seminer verild

YETİŞKİN ERGEN İLETİŞİMİ

Kırıkkale Merkeze bağlı Ahılı Köyü İlköğretim oklunda eğitim gören öğrencilerin velilerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı “Aile eğitim seminerleri” projesi kapsamında, öğrenci velilerini bilinçlendirmek, öğrenci veli ilişkisini artırmak, 7–12 yaş arası çocuk gelişim dönemine ait özelliklerin bilinmesi, ergenlik dönemi özellikleri ve yetişkin ergen iletişimi konularında bilgiler verildi. Seminere Okul Müdürü Bayram Erbil, Müdür Yardımcısı Veli Demircan, Rehber Öğretmen Dilek Özcan ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

 

VELİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Seminerin Açılış konuşmasını Okul Müdürü Bayram Erbil yaptı. Erbil, konuşmasında eğitim seminerlerinin öğrenci ve velilere olan katkısından bahsetti. Aile eğitim seminerlerinin öğrenci veli ilişkisini artıracağını söyleyen Erbil, düzenli olarak yapılan seminerlere velilerin katılmalarını isteyerek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Semineri veren Rehber Öğretmen Dilek Özcan ise amacın velilerin bilinçlendirmek ve öğrenci başarısını artırmak olduğunu ifade etti. Özcan velilere, Okul Çocukluğu Dönemi, Ergenlik Dönemi, Ergenlikte Büyüme ve Gelişme, Ergenlik Dönemiyle İlgili Sorunlar gibi birçok konuda bilgiler verdi.

 

ÇOCUKTAN HER HAREKETİ YAPMASI BEKLENEMEZ

Öğrencilerin gelişim dönemine ait özelliklerinin ailelerin bilmesi gerektiği söyleyen Özcan, “ Okula uyum sorunlarının çözümü için okula yeni başlayan çocukta okuma yazma öğrenmekten önce evdeki olumlu ilişkinin okulda da sürdürülmesi, bir tür anne baba modeli olan öğretmenin çocuğa duygusal doyumu sağlayacak şekilde davranması ve bizzat kendi davranışlarıyla da çocuk için iyi bir örnek oluşturması gereklidir. Sevgili anne ve babalar, aynı yaştaki çocukların tartı ve boy değerleri tıpatıp aynı olamayacağı gibi, aynı nörolojik ve ruhsal gelişim özelliklerini sergilemezler. Bu nedenle yaşa uygun beceriler değerlendirilirken, her bir çocuğun istenen tüm hareketleri yapması beklenmez” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ