VARLI; TESİSLER İÇ ANADOLU KENTLERİNE TAŞINSIN

VARLI; TESİSLER İÇ ANADOLU KENTLERİNE TAŞINSIN

TSO Başkanı Ahmet Varlı, Marmara bölgesinde yaşanacak olası bir depremin Türkiye ekonomisine çok büyük zarar vereceğini dile getirerek, yeni kurulacak sanayi tesislerinin İç Anadolu bölgesine yapılması gerektiğini vurguladı.

Şubat Maraş depreminden sonra Türkiye ekonomisi sarsıldı. Deprem felaketi sebebiyle bölgede bulunan sanayi tesisleri üretim yapamaz hale geldi. Bu durum Marmara Bölgesi’nde olası bir deprem felaketinde yaşanacak senaryoyu gözler önüne serdi. Türk sanayisinin bel kemiği olan bu bölge büyük bir yıkımla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle sanayi tesislerinin hızlı bir şekilde iç Anadolu bölgesine taşınması gerekiyor.

Konu hakkında kamuoyu oluşturan ve tesislerin taşınması için gerekli projelerin yapılması gerektiğini sık sık gündeme getiren isimlerden birisi de Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı oldu. Kırıkkale ve bölge illerin deprem riskinin Marmara Bölgesi’ne göre daha az olduğunu vurgulayan Başkan Varlı, Marmara bölgesinde yeni yapılacak sanayi tesislerinin devlet teşviği ile İç Anadolu Bölgesi’ne kaydırılmasının en doğru seçenek olduğunu dile getirdi.

Olası bir Marmara depreminde kaybın çok daha fazla olacağını söyleyen Kırıkkale TSO Başkanı Ahmet Varlı, "Şu an yaşadığımız ekonomik sıkıntıların sebeplerinden biri de depremde yaşanan yaklaşık 110 milyar dolarlık kayıptır. Ülkemizin coğrafyasının neredeyse tamamı deprem riski altında, ancak depremlerin daha az şiddetle olacağı bölgeler de var. Bunlardan biri de İç Anadolu Bölgesi'dir. Maalesef Marmara'da büyük bir deprem bekleniyor. Marmara'daki olası bir deprem bizi gerçekten çok sarsacak ve ekonomik anlamda Maraş depremlerinin kat kat üstünde bir kayıpla karşılaşacağız" dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız