Uyuyarak EMAR çektirebilirsiniz

Uyuyarak EMAR çektirebilirsiniz

Hilal Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, EMAR’da yaşanan kapalı yer korkusunu aşmak için hastanelerinde önemli çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİ

Hilal Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yüksek görüntü kalitesi ve diğer görüntüleme yöntemlerine göre bilinen bir zararının olmaması nedeniyle günümüzde manyetik rezonans görüntüleme (EMAR), pek çok hekim tarafından kesin ve hızlı teşhis amacıyla tercih edilmektedir. Ancak şiddetli gürültü varlığı, görüntü sağlanabilmesi için bu işlem sırasında tam hareketsizliğin gerekmesi ve dar tubuler bir alana girme zorunluluğu özellikle hareketsiz kalamayan ya da kapalı alan korkusu olan hastalara Hilal Hastanesi’ nde Anestezi Uzmanı tarafından sakinleştirici uygulanarak çok rahat ve konforlu bir şekilde görüntü alınabilmektedir”

 

EMAR’DAN ETKİLENEBİLİRSİNİZ

“Her 100 hastadan 25-35 arasında bir oran, manyetik rezonans görüntüleme (EMAR) cihazının tüneline klostrofobi (kapalı yer korkusu) sebebiyle girememektedir. Klostrofobik (kapalı alan korkusu) olan kişilerin MR çekilirken nefes alamama, boğulma hissi, kalbin yerinden çıkacakmış gibi hızlı atması sadece hasta için değil radyoloji doktoru ve teknisyeni için de çok zor durumlar ortaya çıkartmaktadır. MR (EMAR) görüntüleme ünitesi; sakinleştirici uygulanan hasta grubuna, çok rahat ve konforlu bir şekilde görüntü alabilme imkanı sağlar. Böylece teşhiste günümüzün en teknolojik ve güvenilir imkanlarından yararlanırken, uygulamanın getirdiği hasta üzerindeki rahatsızlıklar ve korku da tamamen ortadan kaldırılmış olmaktadır.” dedi.