Usulsüzlükler var, yargıya taşıyacağız

Usulsüzlükler var, yargıya taşıyacağız

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, MHP'li belediye meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı eleştiri yağmuruna tutarak Usulsüzlükler var, yargıya taşıyacağız. Adaletten yok” dedi.

KIRIKKALE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA PEKDOĞAN, BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI’YI ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU.

Usulsüzlükler var, yargıya taşıyacağız

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, MHP’li belediye meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı eleştiri yağmuruna tutarak “Usulsüzlükler var, yargıya taşıyacağız. Adaletten yok” dedi.

“ELLE TUTULAN BİR ŞEYLERİ YOK”

Son yerel seçimlerde Mehmet Saygılı’nın 50 bin civarında oy alarak belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Pekdoğan, “Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” diyerek sözlerine başladı. Pekdoğan sözlerine şöyle devam etti; “Sayın belediye başkanımızın 3 yılı İl Genel Meclisi Başkanlığı son bir yılı ise belediye başkanlığı olarak, izlediğimiz 5 yıllık süreç içerisinde gözle görülür elle tutulur bir icraatını göremediğimiz bir yönetici olduğunu, ama reklam ve gündemde olmak, protokol sıralarındaki resim karelerinde boy boy resim verebilmek bakımından da bir o kadar başarılı bir yöneticiyi gördük ve izledik.”

“ORASI MEZARLIKTI”

Pekdoğan, inşaatı devam eden Valilik binası ile ilgili olarak, “Şehri başka yönlerde genişletebilecek alanlar varken şehircilik ilkelerine aykırı bir alanı nasıl Valilik binası yapabildiniz?” diye sordu.  Pekdoğan şöyle devam etti; “5318 ada 27 parsel nolu hastanelerin bulunduğu alandaki Atatepe park alanı, verdiğiniz bir kararla bu güzelim alanı belediye ile birlikte valilik konağına dönüştürdünüz. Yer seçiminin ne kadar yanlış olduğunu zannedersem anlamışızdır. Hafriyat sırasında çıkan insan kemiklerini tüm Kırıkkaleli hemşerilerimiz görmüştür. Kentin tarihini bilseydiniz, Yaşlı insanlar la konuşsaydınız bu alanın mezarlık olduğunu öğrenecektiniz. Konum itibarı ile güzel bir park alanını mahvettiniz. Sizin ve zihniyetinizin ecdada ve Kırıkkale ye böyle mi saygısı var?

ADLİYE SARAYI YERİ

Yetmiyormuş gibi belediye başkanlığı döneminde 5315 ve 5375 adalara adliye sarayı yerleşkesi olarak seçilmiş olup yine vali konağı alanı seçimi kadar hem şehircilik açısından hem de çevre yönünden aynı hataya düşülmüştür. Çevre ve konum itibari ve ulaşım ağı itibarı ile yer seçimlerinin ne kadar yanlış olduğunu zaman içerisinde göreceksiniz. MKE’den alınan bu yerler neden bir kentsel parka dönüştürülmedi? Park alanından kamu alanına neden dönüştürüldü? Cumartesi Pazarı alanı ile birlikte sıkışık olan Ağabey Pehlivanlı Bulvarı’nı iyice sıkıştırmanın şehrimize kazanımı ne olacak?

SAHTE MÜHENDİS İMZASI

Sayın belediye başkanımızın il genel meclis başkanlığı döneminde İl Özel İdaresini yönetenlere bir bakın. Birisi inşaat mühendisiyim diye koskoca vali konağı inşaatında kontrol mühendisliği yapıyor, milyonluk inşaatın hak edişlerine imza atıyor, sonradan mühendis olmadığı ortaya çıkıyor. Kayıp milyonların ve usulsüzlüklerin, sahte mühendis davalarının üstü ört bas ediliyor. Bu işler yolsuzluklar yapılırken, ilgili devlet kurumları ve İl Özel İdaresi idareci kadrosu herhalde uyuyordu. İl Özel İdaresindeki İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne Kimya Mühendisi, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğüne ise ziraat mühendisi bakmaktadır. Biz devlet kadrolarında partili, yandaş hısım dost akraba olduğuna bakmaksızın kişinin liyakatine bakarız. Aynı mantık ve cehaletle Kırıkkale belediyesini yönetmeye çalışıyorsunuz. Lafınız sözünüz düzenden yana, icraatınız düzensizlik…

“YATIRIMLAR YOK OLUP GİDECEKTİR”

Köylerin yolunu suyunu kanalını hangi proje ile düzenli bir şekilde yaptınız. İçme suyunda, yolda ve kanalda yaptığınız mühendislik hizmetlerini bir anlatın. İl Özel İdaresi’nin yaptığı işlerin hiç birisi mühendislik bir projesi dayanağı olmadığı gibi yolu dozer operatörü, suyu tesisatçı, kanalı da traktör kepçe operatörü yapmakta, kalan mühendis personeli de deklanşöre girip fotoğraflarda parmakla gösteri yapmaktadır. İl Özel İdaresini lav etsek fazla değil 6 ay içerisinde tekniğine uygun yapılmayan ve hatta bir tek projeye dayanmayan yol, kanal, içme suyu, sulama gibi yatırımlar sanki hiç yapılmamış gibi yok olup gidecektir.

“VATANDAŞA BİLE CEVAP VEREMİYORLAR”

İlimizde 11 belde kapandı ve köy konumuna geçti. Ortalama 1000 hektar imar planları olsa yaklaşık 11 bin hektarlık alanları kapsayan imar plan işleri var, (Kırıkkale’nin iki katı) imar uygulamaları var, mülkiyet problemleri var. Yapı ile ilgili problemler var. Teknik alt yapı ve üst yapı problemleri var. Vatandaşların problemleri anlatmakla bitmez, bu problemlerin hepsini kimya mühendisi ile mi çözeceksiniz. Daha doğru dürüst vatandaşa cevap bile verilmiyor. Aynı mantık hatasını Kırıkkale Belediyesi’nde yapmayın lütfen. Liyakat sahibi ufku olan taşın altına elini koyan risk alan müdür ve mühendislerle çalısın. Kamuoyuna, sizler aracılığı ile duyurmak istiyorum Kırıkkale Belediyesi’ndeki inşaat mühendisleri ne iş yapıyorlar? Kırıkkale Belediyesi’ndeki belediye içi personel yapılandırmanızı, hatta danışmanlarınızı bile gözden geçirmenizi, eş dost ve politik değil liyakat sahibi insanları acilen göreve getirmenizi, Kırıkkale için hayırlara vesile olacağını düşünüyoruz.”

“İMAR DURUMUNU KİM VERDİ?”

Pekdoğan, Kırıkkale eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile Kızılırmak kenarı işgalleri başladığını ve şuan da devam ettiğini dile getirerek, “Neden Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası’nın ırmak kenarındaki 5498, 5499, 5500, 5501 ve 5504 nolu adalarında yapılaşmaya izin verilmedi. Eğer gerekçesi DSİ’nin taşkın saha kısıtlamasıysa (bu yerlerin davası devam ediyor). 3389,3390 ve 3391 imar adaları bu kapsama girmiyor mu? DSİ’nin taşkın saha ile ilgili mevzuatı ırmak yatağının orta yerinden sağa ve sola 200 metrelik taşkın saha sınırı var. Bu sınırlar ihlal edilemez. 3389,3390 ve 3391 adalarda 5 kat konut inşaatları devam ediyor. İmar durumunu kim verdi? İnşaatların devamını kim onayladı? İskânını kim verecek? Çok merak ediyoruz” dedi.

“TEKNİK ALT YAPI VE ÜST YAPI NE DURUMDA?”

Pekdoğan şöyle devam etti: “Kırıkkale’ye bir bakın şöyle insanların rahat edeceği nefes alacağı yeşil alanlar var mı? Kentsel bir parkımız var mı? Teknik alt yapı ve üst yapı ne durumda?  Kar yağmur suyu şehri ne hale getiriyor bir gözlemlemeniz lazımdı. Siz galiba Kırıkkale’de yaşamıyorsunuz. En azından yaklaşık yedi sekiz aylık süreç de Kırıkkale’nin sorunlarını yerinde tespit edip buna uygun olarak hazırlanmış plan ve projeleriniz var mı? Alt yapınız var mı? Teknik kadronuz var mı? Var olanları çalıştırabiliyor musunuz? Ne acıdır ki 12 yıllık AKP iktidarında Kırıkkaleli başbakan yardımcımız varken diğer başbakan yardımcılarının bulunduğu iller yatırıma boğulurken, bırakın yatırımı kendi belediye işçisinin maaşını bile ödeyemeyen belediye, son zamanda Hastane bizim eserimiz, üniversite, rafineri, MKE ve OSB sizin eseriniz olmadığı da kesin.  Destek alamayıp ne acıdır ki kredi ile işçi maaşını ödemek durumunda kalmıştır. Gözlerinizi 10 saniye kapatıp Kırıkkale’nin 12 yıl öncesi ile şimdiki halini bir hayal edin, yapılmış bir eserden bahsetmek mümkün mü? Bir tane tesis kazandırılmış mı? İstihdam yaratılmış mı? Eğer Samsun Bulvarı diyorsanız orası bizim eserimiz.

 “HALK GÜNÜ’NDE VATANDAŞ AZARLANIYOR”

Halk günleri yapıyorsun, vatandaşın problemleri çözülüyor mu? Yoksa karalama kâğıtlarına not almaktan mı ibaret? Yoksa oraya vatandaşı azarlatmak için mi çağırıyorsunuz? Bir tane başkan yardımcısı koymuşsun vatandaş azar yemekten derdini anlatamıyor. Personelin giyim kuşam, saç sakalı ile uğraşana kadar, işini sorgulayın, performansını bir sorgulayın Kırıkkale Belediyesi neden bu halde diye kendi kendinize bir sorun. Sayın başkan halk gününde yoksun, mecliste yoksun. Açılış ve kokteyllere katılmakla da bu işler olmuyor.

“ULAŞIM PROJENİZ VAR MI?”

Kırıkkale’nin ulaşım, trafik ve otopark sorununu nasıl çözeceksiniz? Projeniz var mı? Günün belli saatlerinde merkezde trafik keşmekeş . Otopark dersen zaten en büyük problem. Yeni bir medeniyetten bahsediyorsunuz medeniyetin ölçüsü belediye iş merkezinin altındaki otoparka bir bakın pislikten ve kokudan girilmiyor. Havalandırma yok, borular patlamış sular akıyor, hele yağmur yağdığı zaman otoparka girmek mümkün değil.  Örneğin ulaşım planlamanız var mı? Ulaşım master planından bahsedebilir misiniz? Yanı başınızdaki üniversitede 30 bin öğrenciden bahsediliyor. Bunları kentle bütünleştirmeyi herhalde düşünüyorsunuzdur. Bu gibi sebeplerden dolayı kentte yeni fonksiyonlar yüklenirken gelecek adına projeleriniz den bahsedebilir misiniz?

“61 MÜHENDİSTEN BAHSEDİLİYOR”

Baskı altındaki konut alanların da çözüm öneriniz nedir? Teknik alt yapı ve üst yapı projeleriniz, mahallelere yönelik sosyal projeleriniz nedir? Ekip ve ekipman olarak hazır mısınız? Mevcudu korumak mı bununla birlikte yeni bir sorunlar yumağı mı, yoksa yaşanabilir bir kent mi? Kentin sadece merkezden ibaret olmadığını artık görelim, lütfen. Kenar mahallelerdeki güzellikleri keşfedelim. Yeni merkezler oluşturalım. Yolları kaldırımları, yeşil alanları, kapalı pazarları, mini futbol, basketbol, voleybol sahaları yapılmış, alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış güzel mahalleler oluşturalım. Belediye içerisinde ki personel yapılandırmalarınıza biraz dikkat etmemiz lazım. Belediye teknik ekiple yönetilir. 61 mühendisten bahsediliyor. Sahada göremiyoruz. Çözüm noktasında göremiyoruz, proje üretiminde görmek mümkün değil.

“MÜHENDİSLERİ SAHADA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Örneğin Veli Bey zamanında kaldırım çalışmaları yapıldı. Gerek şehir merkezinde, gerekse de önemli cadde ve bulvarlarda engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla gidip gelebileceği düzenlemeler yapılamadığından engellilerimiz engelle karşılaştığından hayatları çekilmez hale gelmiştir. Bunun sebebi projesi olmayan, yol ve kaldırım çalışmalarında bir tane kontrol mühendisini saha da görememekten kaynaklanıyor. Arabayı kaldırımın kenarına park ederken kapılar kaldırımla buluşuyor. Yola asfalt atılmış rögar kapaklarından ızgaralardan kaçmak için araç sürücüsü şerit değiştirmek zorunda kalıyor. Yol kotu, kaldırım kotu olmayan akarı verilmeyen temelinde mühendislik olmayan hiçbir iş uzun ömürlü olamaz. Biz mühendisleri yolda, kanalda, içme suyunda, kaldırımda, parkta- bahçede inşaat da, proje de kısacası Kırıkkale belediyesinin imalatında ve üretimindeki her saha ve kademesinde görmek istiyoruz.

“BU SORULARI CEVAPLA”

Arıtma tesisinin büyük bir şaşa ile yapıldığını neticede mebran sisteminin iflas ettiğini 11 trilyon civarında alacağı olan işletmecinin işi neden bıraktığını kamuoyuna açıklarsanız sevinirim. Kırıkkale belediyesinin akaryakıtı kimin tarafından temin edilmekte? Ayrıca temin eden şirketin ve ortaklarının belediye meclis üyeleri ile ilişkisi nedir? Kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz. Araç kiralama işini hangi firma üzerinden yaptınız? Kaç araç kiraladınız? Kaç paradan kiraladınız? Şirket ortaklarını kamuoyuna açıklamanızı bekliyoruz. Kısacası vatandaşın gözü ile genele bakarsak, garip gurebaya yardım etmekle belediyecilik olmuyor. Belediyenin sanki birinci vazifesi. Elbette sosyal belediyecilikte bunları yapmak elzem ve güzel hizmetlerdir. Ancak belediye şehrin kimliğini, özgüvenini, oluşturmak zorundadır. Bunlarda çok çalışmakla olur galiba. Belediye bizce asli görevine dönmelidir.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız