Tarih: 24.08.2024 10:28

ÜRETİCİNİN DOMUZLARLA BAŞI DERTTE

Facebook Twitter Linked-in

Üretim sürecinde yüklü miktarlarda para harcayan üreticiler bahçelere dadanan domuzlar yüzünden binbir güçlükle yetiştirdikleri ürünleri hasat edemiyorlar. Üreticiler yetkililerden yardım talep ediyorlar  

BAHÇELER DOMUZ İSTİLASI
Kırıkkaleli sebze yetiştiricilerinin yaban domuzlarıyla ile başı dertte. Özellikle Ahılı köyü arpalık çukuru ve Hasandede köyü çevresindeki bahçe sahipleri, bahçelere dadanan domuzlar yüzünden binbir güçlükle yetiştirdikleri sebzeleri hasat edemiyorlar. Daha çok çevresinde çit olmayan bahçelere giren domuzlar bahçedeki sebzeleri adeta talan ediyorlar. Gece karanlığında bahçelere giren domuzlar ekili alanları adeta harap ederek kullanılamaz hale getiriyorlar.

ÜRETİCİLERE SANKİ ORTAKLAR
Bölgede yüksek miktarlarda para harcayarak güçlükle sebzelerini yetiştiren üreticiler şu sıralarda bahçelerine dadanan domuzlar yüzünden ektikleri ürünleri tarlada bırakmak zorunda kalıyorlar. Üreticilerin yetiştirdikleri ürünlere adeta ortak gibi keyiflerince yiyen, yemediklerinide harap eden domuzlara karşı çaresiz kalan üreticiler yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorlar.

SATMAK BİR YANA YİYECEK ÜRÜN BİLE KALMIYOR
Şu sıralarda başı domuzlarla dert olan üreticiler, daha çok domates, biber ve patlıcan gibi ürünlerin hasat zamanı gelmişken bahçelere dadanan domuzlar tarafından yerle bir edildiğini belirten üreticiler, kendilerince önlem almalarına rağmen domuzlar la baş edemediklerini söylüyorlar. Onlarca para harcayarak binbir güçlükle yetiştirdikleri sebzeleri zarar gördüğünü söyleyen üreticiler Kırıkkale Valisi Mehmet Makas'ın bu konuda bir adım atmasını istiyorlar..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —