Üniversitede Aşure Şöleni

Üniversitede Aşure Şöleni

Kırıkkale Üniversitesi'nde düzenlenen Geleneksel Aşure Günü etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Üniversite'de Tarih Topluluğu tarafından organize edilen Geleneksel Aşure Günü etkinliğinin bu yıl 4'üncüsü yapıldı. Geçtiğimiz yıl yoğun bir faaliyet temp

TARİH TOPLULUĞU ORGANİZAYONU

Fen Edebiyat Fakültesi B Blok Giriş katında düzenlenen Aşure Günü Etkinliğinde öğrenci, öğretim üyeleri ve idari personelden oluşan yaklaşık bin kişiye Aşure ikram edildi. Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale esnafının ortaklaşa yardım ve işbirliğiyle düzenlenen Aşure Günü’nde Tarih Topluluğu Başkanı Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Seher Kayaalp, Aşure’nin anlamı ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Topluluk Başkanı Kayaalp, Hicri tarih olarak bu yıl 1435 yılının 10 Muharrem Aşure gününün, esasen 13 Kasım’a denk geldiğini, ancak o tarihlerde Üniversite’de Vize sınavları yapıldığını, bu yüzden Aşure etkinliğini Vize sınavlarından sonraya bıraktıklarını ifade etti.

GENİŞ KATILIM

Daha sonra, Topluluk Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Gök, Aşure duası okudu. Öğrencilerin büyük bir kalabalık eşliğinde iştirak ettikleri duadan sonra Aşurelerin ikramına geçildi. Büyük bir coşkunun ve kaynaşmanın yaşandığı etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Nezir ve diğer idari ve akademik personel de hazır bulundular.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR

Tarih Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Gök, gazetemize yaptığı açıklamada, kendisinin birkaç aydır bulunduğu yurtdışından yeni döndüğünü, Tarih Topluluğunun sosyal ve kültürel faaliyetlerine kaldığı yerden devam ettiğini belirterek, “Tarih Topluluğu’nun organize ettiği Aşure ikramı, Üniversite’de öğrenci, öğretim üyesi, idari ve akademik personel arasında kaynaşmaya ve ortak bir duygu atmosferi sağlamıştır. Bu bakımdan, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan ve örnek bir işbirliği ortamına vesile olan Rektörlük, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale esnafına teşekkür ederim” dedi. Yrd. Doç. Dr. Gök, koordinatörü bulunduğu Tarih Topluluğu’nun yeni dönemde çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle faaliyetlerine devam edeceğini ilave etti. Gök, bu faaliyetler çerçevesinde önemli bir bilgiyi de bizimle paylaşarak, Aralık ayında Kırıkkale yöresiyle alakalı Arkeolojik araştırmalar yapan Japon bilim adamlarını davet ettiklerini ve bu konuda Üniversite’de önemli bir konferans düzenleneceğini belirtti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü