UMKE Kırıkkale?den bir başarı daha

UMKE Kırıkkale?den bir başarı daha

Van`da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından çalışmalarını sürdüren arama-kurtarma ekipleri, Erciş`te, 13 yaşındaki Serhat Tokay`ı enkaz altından sağ kurtarmayı başardı. Bilinci açık olan Tokay`ın, kurtarma ekiplerinden su ve yiyecek istediği b

108 SAAT SONRA KURTARILDI

Kırıkkale Ulusal Medical Kurtarma Ekibi, (UMKE), Van Yolu Caddesi`ndeki Sevgi Apartmanı`nın enkazı altında canlı olduğunu tespit ederek çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan çalışmalar sonucu ekipler, saat 02.10 sıralarında depremden yaklaşık 108 saat sonra Serhat Tokay`ı enkaz altından canlı çıkarmayı başardı.

 

SU VE YİYECEK

6`ncı kez göçük altından canlı çıkarttıklarını belirten ekip elemanları, Tokay`ın kendilerinden ilk olarak su ve yiyecek istediğini söyledi. Vücudunda görünür bir yara izi olmadığı belirtilen Tokay, kaldırıldığı sahra hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından helikopterle Van`a götürüldü. Müteahhit Salih Ölmez`in yaptırdığı söylenen binada 20 daire olduğu ve enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

HELİKOPTERLE VAN`A GÖTÜRÜLDÜ

108 saat sonra enkazdan çıkarılan Ferhat Tokay, ilk müdahalenin ardından helikopterle Van`a götürüldü. Van Yolu Caddesi`ndeki Sevgi Apartmanı`nda arama-kurtarma çalışmalarında Afyon sivil savunma ekiplerince kurtarılan, yaşının 12, isminin ise Ferhat olduğunu ifade eden yaralı Tokay`a ilk müdahale Kırıkkale Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerince yapıldı. Sahra Hastanesi`ne kaldırılan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Tokay, daha sonra helikopterle Van`a götürüldü.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama