Uluslar arası tanınırlık giderek artıyor

Uluslar arası tanınırlık giderek artıyor

Letonya Veteriner Fakültesi Dekanı ve beraberinde iki öğretim üyesinden oluşan üç kişilik bir heyet Erasmus programı kapsamında, Kırıkkale Üniversitesine beş günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, üniversite

ARIKAN EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Heyet ile ilk toplantı Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan’ın makamında yapıldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, iki üniversitenin veteriner fakülteleri arasında karşılıklı işbirliğinin artarak devam etmesi konusunda ortak mutabakata varıldı.Letonya Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ilmars Durıtıs ve Klinik Bölüm başkanı Prof. Dr. Linda Kokorevıca tarafından “Lentonya’da veteriner hekimliği eğitimi” başlıklı bir konferans verildi.

 

LETONYA’DAN ZİYARETÇİLER GELDİ

Konferansa Veteriner Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı ve Doç. Dr. Naim Deniz Ayaz’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. Konferans karşılıklı soru ve cevap faslının ardından sona erdi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ve Veteriner Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Letonya Heyetiyle birlikte Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca iki üniversite arasında, öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinin artarak devam etmesinin faydalı olacağı hususunda görüş birliğine varıldı.

 

ANLAŞMALAR DEVAM EDİYOR

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesinin uluslararası alanda işbirliği ve tanınırlığının her geçen gün artmakta olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. ‘‘Fakültemizin Erasmus kapsamında Almanya, İtalya, Letonya ve Litvanya’da bulunan birer, Polonya’da bulunan 2 olmak üzere toplam 6 Veteriner Fakültesiyle öğretim üyesi ve öğrenci değişim programı anlaşması bulunmaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere yönelik olarak da Mevlana Programı kapsamında, Bosna Hersek ve Kırgızistan Veteriner Fakülteleriyle işbirliği anlaşmalarımız mevcuttur. Söz konusu bu anlaşmalar artarak devam edecektir’’ dedi.

 

ZİYARETÇİLERE PLAKET

Bir yıl önce hizmete giren Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin Uluslararası kabul gören standartlara uygun olarak yapıldığını belirten Prof. Arıkan, fakültelerini ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin takdir ve beğenisini topladıklarını söyledi. Bunun yanı sıra pek çok  veteriner fakültesinin, hastanelerini örnek almaya başladığını belirtti. Arıkan, böyle mükemmel bir hastane altyapısıyla bölgeye hizmet vermekten mutlu olduğunu kaydetti. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti