Ülkemizde Basın Özgürlüğünden Söz Etmemiz Mümkün Değildir

Ülkemizde Basın Özgürlüğünden Söz Etmemiz Mümkün Değildir

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal, Basın özgürlüğünün, habere ve bilgiye serbestçe ulaşma, olayı doğru, tarafsız biçimde aktarma özgürlüğü olduğunu belirterek, "Basın özgürlüğü, sadece gazetecileri değil, vatandaşlarımızı da kapsayan fikri haklar bü

GAZETECİNİN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

Gazetecinin yani basın mensubunun haber alma ve haber verme özgürlüğünü sonuna kadar kullanması ve çalışma koşullarının da buna paralel olarak iyileştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Önel “insanın temel haklarından” biri olan “haber alma özgürlüğü” ile de doğrudan bağlantılıdır. Ancak ne yazık ki, ülkemizde basın özgürlüğünün varlığından söz edebilmek mümkün değildir" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE ÖZGÜRLÜK SIRALAMASINDA DÜŞÜŞTE

Türkiye`nin dünya basın özgürlüğündeki sıralamasının her geçen yıl düştüğünü savunan Önal, şöyle devam etti: "Bu düşüşün nedeni gazetecileri hedef alan davalar, hapis cezaları ve mahkeme hükümlerindeki şiddetli artıştır. AKP hükümeti kendisine muhalefet eden gazeteci ve medya kuruluşlarını cezalandırmak için devletin bütün olanaklarını kullanmakta, medya üzerindeki ağırlığını orantısız bir şekilde kullanarak ülkedeki siyasi ve sosyal kutuplaşmayı da derinleştirmektedir."

DEMOKRASİNİN AYRILMAZ PARÇASI

Önal, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu düşüncelerle demokrasinin ayrılmaz parçası olan ve 21. yüzyılda önemi yadsınamaz bir güç olan basının, bağımsız, özgür, tarafsız çizgiyi benimseyen bir görev anlayışına sahip olmasını ümit ediyor, güçlüden yana değil daima haklıdan ve doğrudan yana yer almasını diliyor, bu vesileyle yurttaşlarımızın sağlıklı haber alabilmesini sağlamak için durmadan çalışan değerli basın temsilcilerimizin ve gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyorum. Ülkemizin özgür basına sahip olması için basın üzerindeki siyasi ve ekonomik her turlu baskının son bulmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum." 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ