TÜMÇADER, yeniden Cengiz Acar dedi

TÜMÇADER, yeniden Cengiz Acar dedi

Kırıkkale Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER), 4'ncü Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

MÜLKON VE TÜÇAF KATILDI

Kurul sonunda başkanlığa yeniden Cengiz Acar, seçildi.  Yeni yönetim kurulunda Ergün İnan, Fuat Küpeli, Rıza Kayadibi, Seyit Daştan, Mustafa Özdemir ve Mustafa Karakaya yer aldı. Kurula, TÜMÇADER’in üyesi olduğu Tüm Çalışanlar Federasyonu (TÜÇAF), ve Mülayemet Çalışanları Konfederasyonu (MÜLKON), yönetimi ile birlikte üyeleri katıldı.  Kurulda ilk olarak,  divan kurulu oluşturuldu. Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ile birlikte oylamaya sunulması ile devam edildi.

HAYIRLI OLSUN

Genel kurulun dernek üyelerine, gönüllülerine ve Kırıkkale halkına hayırlı olsun temennisinde bulunan MÜLKON Başkanı Mevlüt Toruk, “Federasyonumuza ve konfederasyonumuza üye olan derneğimiz TÜMÇADER, amaçları doğrultusunda üyeleri ile bütünleşerek çalışan derneğimizdir.  Bu genel kurula bizleri davet ettikleri için teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları giderek önemsenen ve rağbet edilen kuruluşladır. Bu kuruluşların temel özelliği gönüllülük esasına göre çalışmalarıdır. Üyeleri bir amaç uğrunda maddi hiçbir çıkar gözetmeden çalışan, hatta maddi olarak destek olmaya çalışan fedakâr insanlardır” dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÖNEMLİ

Toruk, “Sivil toplum örgütlerinin temel amacı, içinde bulundukları toplumun değerlerine katkıda bulunmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Adeta bir devlet kurumunun sorumluluğunu yerine getirmektedirler. Kuruluşların geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Bizim atalarımız bu konuda zirve yapmışlardır.  Yabani hayvanların aç kalmaması için kışın onlara yiyecek götüren dernekler ve vakıflar kurmuşlardır. Günümüzde sivil toplum kuruluşları aynı doğrultuda çalışmalarına devam etmektedirler. Bu işlevleri ile devletimizin kurum ve kuruluşlarına yardımcı konumda yer almaktadır. Bu nedenle derneklerimizin yapmış olduğu en küçük bir çalışmayı çok önemli buluyor ve desteklenmesi gerekli olarak görüyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Sözlerine devam eden Toruk, şöyle konuştu: “Derneklerimizin illerde yaptığı bu çalışmaların daha büyüklerini federasyon ve konfederasyon olarak bizler yapmaya çalışıyoruz. İnsani değerlerimizin ve kültürümüzün tüm dünya ya tanıtılması amaçlıyoruz. Ülkemizin adının dünyanın dört bir tarafında duyurulması için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu güzel işlerin yapılması elbette gönüllülük ve fedakârlık istemektedir. Daha çok insanımızın bu faaliyetlerimize katılması destek olması ülkemiz ve insanımız adına kazanç olacaktır.” Toruk, tüm dünya çalışanları ve kuruluşları ile irtibatlı olarak çalıştıklarını kaydetti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen Cengiz Acar ise, ” Bu kurulun derneğimiz üyelerimiz ve Kırıkkale için hayırlı olmasını diliyorum. Şahsıma gösterilen güven ve teveccüh içinse ayrıca sizlere teşekkür ediyorum. Geçen dönem içerisinde yönetim kurulumuzla birlikte birçok faaliyete imza attık. Başardıklarımızın yanında planlamakta olduğumuz daha birçok projemiz bulunmaktadır. Bu proje ve çalışmalar tek başımıza yapamayacağımız işlerdir. Her zaman olduğu gibi sizlerle beraber olarak tam bir uyum içinde işbirliği ile çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kırıkkale ve ülkemizin her zamankinden daha çok çalışmaya ihtiyacı vardır. İletişim ve ulaşım kanallarının teknolojik gelişmelerin etkisi ile çoğalmasına ve hızlanmasına rağmen insanlar birbirlerinden uzaklaşmakta sahip olduğu değerleri unutmaktadır. Kardeşlik duygusunun geliştirilerek gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı birey olarak yetişip toplumumuza uyumlarının sağlanması toplumsal barış ve huzur ortamının tesisi açısından son derece önemlidir. Bu dönemde de çalışmalarımız bu istikamette olacaktır” dedi. Üyelerden Raşit Tufaner ve Seyit Daştan ise duygu ve düşüncelerini dile getirdi.