TÜMÇADER Çocuk Kulübü üyeleri moral depoladı

TÜMÇADER Çocuk Kulübü üyeleri moral depoladı

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Çocuk Kulübüne üye olan çocukları, Ankara'da bulunan dev akvaryuma ve Elmadağ Kayak Merkezine götürdü.

İKİ AYRI GEZİNTİ

İlk olarak Ankara’da bulunan özel bir akvaryumu gezen çocuklar daha sonra Elmadağ Kayak Merkezinde kızakla kayak yaparak eğlendi. Mangalda köfte ve sucukla öğle yemeği yiyen çocuklar, semaverde hazırlanan çayı içerek ısındılar. Dönüş yolunda kulüp üyesi çocuklarla sohbet eden yetkililer, çocuklara kırtasiye malzemesi ve kitaptan oluşan hediye paketleri takdim etti.

AKVARYUM GEZİLDİ

Akvaryum gezisinde rehber eşliğinde canlıları tanıyan çocuklar, akvaryumun her köşesine ilgi gösterdiler. Akvaryum gezisinde çocuklar, piranalara ilgi gösterdiler. Boyu 2.20 m. olan köpekbalığı ise en popüler canlı oldu. Cam tünelde köpekbalığının üstlerinde yüzdüğünü gören çocuklar ilgi ile köpekbalığını takip ettiler. Tünelde hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, daha sonra adrenalin bölümüne geçtiler. Bu bölümde sürüngenleri inceleyen çocuklar hayvanlarla ilgili bilgi aldılar. Sürüngenlerin doğal yaşam alanları hakkında verilen bilgiler eşliğinde tüm hayvanları gören çocuklar hayretlerini gizleyemediler. Özellikle kobra ve kırmızı mısır yılanı çok dikkat çekti. Örümcekler kurbağalar ve diğer sürüngenleri inceleyen çocuklar bu bölümden ayrılmak istemediler.

MANGAL KEYFİ

Elmadağ Kayak merkezinde çocuklara mangal yaktılar. Kayak alanında kızak keyfine başlayan çocuklar doyasıya eğlendiler. Öğle yemeğinde çocuklara köfte ve sucuk ikram edildi. Kar üstünde mangal keyfinin başka olduğunu söyleyen dernek yetkilileri çocuklar için semaverde çay demlediler. Geziye katılan bazı çocuk velileri ise çocuklarla beraber kızak kaydılar. Aralarında yarış yapan kızakçılar çok keyif aldılar. Uzun süre kayak keyfi yapan çocuklar havanın soğuması nedeni ile dönüş kararı aldılar.

HEDİYE VERİLDİ

Dönüş yolunda ise daha keyifli anlar yaşandı. Dernek yetkilileri çocuklara hazırladıkları hediye paketleri takdim ettiler. Çocuklarla sohbet eden yetkililer başarı durumlarını sordular katılan her çocuğun okulunda derece yaptığını öğrenerek bu durumdan memnuniyetlerini dile getirdiler. Çocuklara en son okudukları kitap sorularak kitap okumaları istendi. Çocuklardan şiir fıkra ve hatıra anlatmaları istendi. Her katılımcı çocuk sıra ile söz aldı. Geziye katılan çocuk kulübü üyesi Talha bir hatırasını paylaştı ve bu hatıra çok güzel bulundu. Talha hatırasında “Yine böyle bir okul gezisinde eğlence parkında kayboldum. Diğer arkadaşlarımı kaybettim. İki amca benim kaybolduğumu anladılar babamı ve annemi bulmaya çalıştılar. Bulana kadar bana yardımcı oldular. Ve bazı şeylerden para almadılar. Kaybolmanın iyi taraflarını yaşadım” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Dernek yetkilisi Rıza Kayadibi ise gezi programı nedeni ile yaptığı konuşmada, “Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Güzel bir gündü. Güzel bir organizasyondu. Okulların ikinci yarıyıla başlaması öncesi moral olmasını istedik. Bizler için eğitim çok önemli. Sizlerin eğitimdeki başarınız iyi eğitim alarak yetişmeniz birey olarak toplum hayatına katılmanız ve katkı sunmanız çok önemli. Vatanımız ve milletimizin geleceği için çalışmanız bizlerin en büyük isteğidir. İkinci yarıyılda sizlere ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz ve bizim sizlere ihtiyacımız var. Milli manevi değerlerimize sahip çıkacak ve bu değerlere katkı sunacaksınız. Bu bir vatandaşlık görevidir. Sizlerle çocuk kulübümüz olarak planlamış olduğumuz çalışmalar var. Çocuk korosu oluşturmak istiyoruz, çocuk tiyatro ekibi oluşturma çabamız var. Hatıra ormanı çalışmalarımız var. Sizlerle her türlü çalışma yapmayı istiyoruz. Katılımınız için teşekkür ediyorum, Sizlerle birlikte olmaktan çok memnun olduk. Bir sonraki programımızda sizlerle beraber olmak istiyoruz.”dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok