Toplumda kadının önemi

Toplumda kadının önemi

MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, kadınların toplumda önemli bir yeri olduğunu söyledi. Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu belirten Türkyılmaz, kadınların her zaman saygıyı hak ettiğini bildirdi.

YAŞAMAK FAALİYET ÜZERİNE KURULUDUR
MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Türkyılmaz yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti`nin, dünya üzerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ülkelerin başında geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu ayrıcalığın bizlere M.Kemal Atatürk tarafından layık görüldüğü bir tarih gerçeğimizdir. Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir. Atatürk, çağdaş bir düşüncenin ürünü olan bu sözleriyle kadının toplumdaki yerini belirlemiştir.”

ATATÜRK’ÜN ESERİ
“Atatürk` ün Türk kadınına beslediği sevgi ve saygı, Kurtuluş Savaşı` ndaki gözlemleri ile iyice perçinleşmiştir. 1923 yılında Konya` da yaptığı bir konuşmada, bu hissiyatını büyük bir içtenlikle dile getirir.Oyüzdendir ki Mustafa Kemal Atatürk`e Türk kadınları olarak bir minnet borcumuz bulunmaktadır. Yeni dönemde başkanlık makamına geçtiğimiz takdirde, biz de elbette kadınlarımıza encümenlik makamında yer vereceğiz.hem kadın haklarını savunup, hemde siz cefakar ve bir o kadar saygı değer kadınlarımızın sesi olacaklar. Tüm kadınlarımızın 5 aralık dünya kadın hakları gününü kutlar, saygılarımı sunarım.”dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ