Tıp Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Tıp Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 21. dönem mezunları, Üniversite Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet töreni ile uğurlandı

Ailelerin, hekimlik mesleğine adım atan çocuklarının sevincine ortak olduğu törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Tıp Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Dr. Merve Açıkgöz yaptı. Dr. Merve Açıkgöz konuşmasında, "Sayın Rektör Yardımcım, Sayın Dekanım ve değerli aileler, hepiniz hoş geldiniz. Altı yıl önce çıktığımız bu yolu başarıyla tamamlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlkokul hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Eğitim sürecimiz boyunca çok yorulduğumuz zamanlar oldu. Bu zor zamanlardan ziyade meslektaşlarımıza uygulanan şiddet bizlere 'Bunlara rağmen değer mi?' sorusunu sordurdu. Hekim de bir insandır. Yardım ettiği kadar yardımı da hak eder. Doktorluk sadece bilgiyle yapılmaz. İnsan sevgisi de gerekir. Mustafa Kemal Atatürk'ün doktorlara duyduğu saygıya layık olmaya çalışacağız. Hekimlerin değer gördüğü mutlu ve huzurlu çalışma ortamları dilerim. Bu süreçte benim en büyük destekçim olan anne ve babama, değerli hocalarıma çok teşekkür ederim." dedi.

Genç hekimleri tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, "Sayın Rektör Yardımcım, değerli öğretim üyeleri ve kıymetli aileler, 21. Dönem Mezuniyet Töreni'mize hoş geldiniz. Bugün pırıl pırıl 152 hekimi ülkemize kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere çocuklarınızı emanet ettiğiniz için teşekkür ederim. Değerli genç meslektaşlarım, sizler akredite olan Tıp Fakültemizin ilk mezunlarısınız. Fakültemizin kuruluşundan bu yana hizmet eden bütün akademik ve idari personelimize, akreditasyon sürecinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederim.  Bugüne kadar 1527 hekim, 527 uzman yetiştirdik ve donanımlı hekimler yetiştirmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Hekimlik mesleğini en iyi şekilde icra edebilmeniz için her türlü bilgi ve beceriyi sizlere kazandırmaya gayret ettik. Zorlu eğitim süreçleri, sizleri en yetkin şekilde mezun etmek içindi. Tıbbiyeliler, geçmişte Milli Mücadele döneminde canlarını pahasına çalıştıkları gibi günümüzde pandemi ve deprem dönemlerinde de aynı özveriyle çalışmıştır. Yaşatmak için kendinden fedakârlıkta bulunan doktorlara ve sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi gerekiyor. Doktorlarımızın yurt dışına gitmeleri bizleri üzmektedir. Sizler, bu ülkenin imkânları ile yetişen değerli insanlarsınız. Ülkemize en iyi şekilde hizmet edeceğinize inancım tamdır. Bizler, her zaman sizlerin yanında olacağız. Hekimlik mesleğine hoş geldiniz. Hepinizi ve ailelerinizi tebrik ederim." şeklinde konuştu.

Hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, "Ülkemizin dört bir yanından gelerek Tıp Fakültesi 21. Dönem Mezuniyet Töreni'mize katılan değerli aileler, Üniversitemize hoş geldiniz. Ankara'daki programı sebebiyle törene katılamayan Rektörümüzün selamlarını sizlere iletmek isterim. Genç bir hekim adayı olarak bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı hekim olarak uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir hekim babası olmam sebebiyle yaşadığınız gururun farkındayım. Hocalarımız, öğrencilerimizi nitelikli bir şekilde yetiştirmek için büyük gayret gösterdiler. Tıp Fakültemizin almaya hak kazandığı akreditasyon belgesi, verilen eğitimin kalitesini ispatlamaktadır. Akreditasyon belgesi ülkemizdeki her tıp fakültesinde yok. Tıp Fakültemizi ayrıcalıklı kılan akreditasyon belgesi, 152 genç hekimin nitelikli ve donanımlı bir şekilde mezun olduklarını belgelemektedir. 2023-2024 dönem birincimiz Dr. Merve Açıkgöz'ün ve Dekanımızın da dediği gibi doktora yönelik şiddet asla kabul edilemez. Doktorluk ve öğretmenlik, toplumun inşasında ve varlığını sürdürmesinde çok değerli iki meslektir. Ne yazık ki doktorlara ve öğretmenlere fiziki ve sözlü şiddet uygulayanlar da bizim insanımız. Karıncayı incitmeyen bir milletin bu hale gelmesi üzücüdür. Toplum olarak ihtiyaç duyduğumuz nezaketi tekrar kazanmak için el birliğiyle çalışmalıyız. Genç hekim arkadaşlarım, sizler çok zeki insanlarsınız ve başka ülkelerde de rahatça çalışabilirsiniz ama 1915 yılında sizin meslektaşınız olabilecekken Çanakkale Cephesi'ne koşanlar sayesinde bu töreni yapabildiğimizi unutmayın. O insanlara karşı her zaman vefalı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemize, insanımıza en iyi şekilde hizmet etmenizi dilerim." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesini derece ile bitiren öğrencilerimize mezuniyet belgeleri ve plaketleri verildi. Tıp Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Dr. Merve Açıkgöz'e mezuniyet belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz verdi. Plaketini, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin’in elinden alan Dr. Merve Açıkgöz, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Öğrencilerimize hocaları tarafından mezuniyet belgesi verilmesi ve öğrencilerimizin hekimlik yemini etmeleriyle devam eden program, havaya keplerin atılması ile sona erdi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız