Teknikerlerin sertifika sevinci

Teknikerlerin sertifika sevinci

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Müfredat Tamamlama ve Suni Tohumlama sertifika eğitimlerinin ilki tamamlandı. Başvuru sahipleri sertifikalarını almaya hak kazandıl

TEKNİKERLER DE SUNİ TOHUMLAMA YAPABİLECEK

Veteriner Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ise yaptığı sertifika töreni konuşmasında, 18 Aralık 2013 tarihinde çıkan “Suni Tohumlama, Tabii Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” çerçevesinde Veteriner Hekimler ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin yanı sıra Teknikerlere’de Suni Tohumlama yapma yetkisi verildiğini söyledi.

 

ZORUNLU MÜFREDAT TAMAMLAMA EĞİTİMİ

Teknikerlerin suni tohumlama sertifikası alabilmeleri için öncelikli olarak, müfredat tamamlama eğitimi adı altında 40 saatlik teorik ve uygulamalı suni tohumlama dersi almalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Arıkan, Ülkemizde bu eğitimi veren ilk üniversite olduklarını bildirdi.

 

KURSA YOĞUN TALEP

Kursa yoğun talep olduğunu belirten Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Numan Akyol, Pazartesi ikinci grup kursiyerlerin programa alınacağını belirtti. Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okt. Şakir Sarıcaoğlu ise bu tür faydalı eğitim hizmetlerini organize etmekten mutlu olduklarını belirterek kursiyerlere başarılar diledi. Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ