Tek derdim ilçeme hizmet

Tek derdim ilçeme hizmet

SULAKYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TAMER CİHAN MAKAM MEVKİ DERDİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

SULAKYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TAMER CİHAN MAKAM MEVKİ DERDİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Tek derdim ilçeme hizmet

Sulakyurt ilçesi Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Tamer Cihan tek derdinin doğup büyüdüğü ilçesine hizmet olduğunu söyledi. Cihan, görevi gereği ilçeden ayrılırken ilçe nüfusunun 6 bin iken bugün 2 binlere düşmesinin yönetim eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Cihan, ?Benim hiçbir makam mevki beklentim yok. Tek derdim ilçeme hizmet etmek? dedi.

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Sulakyurt Belediye Başkan aday adaylığını açıklamak için yakınları ve parti yöneticilerini kapsayan bir toplantı düzenleyen emekli asker Tamer Cihan öncelikle niçin aday dayı olduğunu açıkladı. Görevi gereği birçok il ve değişik bölgelerde bulunduğunu anlatan Cihan, ?Emekliyim, 46 yaşındayım, bilgimi, tecrübemi, birikimimi Sulakyurt için kullanmak sokaklarında bilye, körebe oynadığım, eşek yarıştırdığım, küllüklerinde kiskiç oynadığım, memleketime hizmet için temiz bir niyetle yola çıktım. Ülkemin pek çok ilinde, ilçesinde, bölgesinde fiilen yaşadım, çeşitli bölgelerde, farklı coğrafyalarda, farklı iklimlerde yaşamı ve insanı tanıdım. Emekli olup memleketime döndüğümde Sulakyurt´un nüfusunun 6 binlerden 2 binlere düştüğünü, halen altyapı sorununun tamamlanmadığını, kanalizasyonun, arıtma sisteminin olmadığını, fosseptiğin doğrudan dereye aktığını gördüm. İlçemizin hak etmediği konumda olmasına gönlüm razı olmadı? dedi.

SULAKYURT HER POTANSİYELE SAHİP

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Sulakyurt ilçe başkanı Tarık Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Ünal Tamkoç ile birlikte ailesi, yakınları ve partililerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Cihan, ilçenin esasen tarım ve hayvancılık alanında yüksek potansiyele sahip olmasına rağmen tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkın ürünlerini sadece iç pazarda (Cuma Pazarı) ve eş, dost çevresine pazarlayabildiği, hak ettiği geliri elde edemediğini, gençlerin, işsizlerin, Belediye ve İŞKUR dışında, hiçbir iş imkânının olmadığını, halkın kendi adresini bilmediği çünkü adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik esaslarına göre kapı numaralarının verilmediği, GPS ve navigasyon ile hiç bilinmeyen ilçedeki adresin dahi bulunduğu bilişim çağında bu eksikliğin suiistimaller ve daha önemlisi sağlık ve emniyet hizmeti verenler açısından telafisi mümkün olamayan sorunlar çıkartabileceğini söyledi. Yaşanabilir uygun yaşam standartlarına sahip konut sayısının çok az olduğu için memurların ilçede ikamet etmediğini, bölgenin en güzel ve büyük, doğal ormanına sahip olmasına rağmen bu yapının ilçe tanıtımı ve ilçeye ekonomik katkı yönünden hiçbir faydasının olmadığını, DSİ tarafından inşa edilmiş sulama baraj gölünün ilçeye katkısının sadece doğa ve çevre güzelliğinin değerlendirilmesi olarak ele alındığını söyleyen Tamer Cihan ?Yerel yönetimlerde başarının, gelişmişliğin, ölçülebilir, sayılabilir, somut gerçeklere, istatistiklere dayanan kriterleri vardır. Günlük politikalarla, popülist beyanlarla, reklam ve hamasi siyasetle belki geçici başarılar sağlanabilir, yaşamayan görmeyenler kandırılabilir, ama sorunlar daha da büyümüş ve zaman kaybıyla karşınızda durur. Hiçbir şey için geç değildir ama Sulakyurt´un kaybedecek zamanı yoktur? şeklinde konuştu.

SULAKYURT´A NELER YAPILMALI?

İlçeye neler yapılabileceği konusunda da açıklamalarda bulunan Cihan, Sulakyurt´un temiz havası, bakir doğası, berrak pınar suları, katkısız GDO´suz organik tarımı, hayvanlarının mükemmel et ve süt kalitesi, yenilenebilir enerji kaynağı potansiyeli, 600 yıllık tarihi, geleceğin yükselen değerleri olacağını; artık belediyecilik anlayışı değiştiğini, yollar, betonlar, köprüler elbette olsun ama bunlar altından olsa halka, halkın cebine doğrudan faydası olmadığını; aç, işsiz bir insana yoldan, betondan, binadan önce iş, aş lazım olduğunu Sulakyurt mevcut potansiyelini etkin kullanması durumunda tarım ve hayvancılıkta üretim, paketleme, nakliye, pazarlama alanlarında iş imkânı, istihdam sağlayan, gelir ve yaşam kalitesi yüksek, alternatif gelir kaynakları oluşturan, ekonomik kaygıları olmayan huzurlu, mutlu geleceğe umutla bakan insanların yaşadığı, ismiyle markalaşmış, üretenin hak edenin kazandığı, insan merkezli, şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir, göç veren değil göç alan, genç nüfusu tutabilen bir ilçe olmaya namzet olduğunu söyledi.

YEREL YÖNETİM MUTLAKA DESTEKLENMELİ

Sulakyurt´un tek ihtiyacının yerel üretimi destekleyen inanmış, kararlı, azimli, çalışkan kişiler ve tüzel kişiliğe sahip teşkilatlı, örgütlü yapıların olduğunu belirten Cihan, ?İlçemiz kendi kendine yeterliliğini tarihsel akış içinde ispatlamıştır. 1956´da belediyelik olduktan sonra inişli çıkışlı nüfus hareketleri yasamış, ancak bugün nüfusu yine 2 binler civarındadır. Görülmektedir ki Sulakyurt köy vasfındayken dahi 2 bin nüfusa ulaşabilmiştir. Tüm sorun, Sulakyurt´un mevcut potansiyelinin en etkin şekilde kullanılabilmesi, belediyenin asli görevlerinin yanında Sulakyurt´un gerçek anlamda sahibi, emektarı, tarım ve hayvancılıkla geçinme çabasındaki üreticiyi, nakliye ve pazar alanında desteklemesidir. Tabii ki Sulakyurt´a hizmet için iyi niyetli katkı sunmak isteyenlere sırtımızı dönmemiz söz konusu olmaz. Hizmet için halkın seçtiği kişilerle, partisi ne olursa olsun uyumlu, işbirliği içinde halkın yararına işler ortaya koyma gayretimiz olacaktır. Çağımızın hastalığı kolaycılıktır. Siyasiler dahi devlet versin biz yapalım derdindedir. Hazır parayı herkes kullanır. Belediyeler, İller Bankası, emlak, su, kira geliri ve rica minnet alınan ve tasıma suyla değirmen döndürmeye çalıştıkları bağışlar dışında gelir elde edemiyorsa sürdürülebilir kalkınma sağlayamaz, fark yaratılamaz. Her şeyi siyasetten, devletten beklemek, doğru değildir. Büyük sorunlar radikal çözümler gerektirir. Biz amacımızı, nihai hedefimizi halkımıza anlatabilirsek, önce Allah´ın izni, sonra Sulakyurt halkının teveccühüyle sadece Kırıkkale için değil tüm Türkiye için örnek bir ilçe olma niyeti ve iddiasındayız. Sulakyurt´un sorunlarının halletmesi kişisel çabalarla mümkün değildir, bunu ancak belediye gibi tüzel kişiliğe sahip yapılar çözebilir? dedi.

SULAKYURT´TA DOĞDUM BURADA BÜYÜDÜM

Emekli ve 46 yaşında olduğunu belirten Cihan, ?Bilgimi, tecrübemi, birikimimi Sulakyurt için kullanmak sokaklarında bilye, körebe oynadığım, eşek yarıştırdığım, küllüklerinde kiskiç oynadığım, memleketime hizmet için temiz bir niyetle yola çıktım. Mağduriyetin siyaseti olmaz. Siyasi olarak daha yüksek makam ve mevkilere gelmek, kendime iyi bir gelecek sağlamak, ihaleler alıp kişisel kazançlar elde etmek gibi niyetim yok. Tüm bilgim, tecrübem, birikimim, enerjim, zamanım Sulakyurt´a hizmet için olacaktır. Sulakyurt için emek harcamış taş üstüne taş koymuş, daha evvelki tüm belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun, muhakkak ki memleketlerine hizmet için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, ebediyete intikal etmiş olanları saygı ve rahmet ile anıyor, hayatta olanlara sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Derdimiz zaman ve enerjimizi memleketiniz için harcamaktır. Bilinmesini isterim ki, gereksiz, tribünlere oynayan, güç gösterisinde bulunma gayretinde olan, yalan, yapmacık, başarı için her şeyin mubah sayıldığı, Sulakyurt´a zarardan başka katkısı olmayan hal, hareket ve anlayış içinde olmayacağız. Temiz niyetle çıktığımız bu yolu, sonuç ne olursa olsun temiz bitireceğiz? diye konuştu. Toplantıda il başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve Milletvekili Ahmet Önal da birer konuşma yaptı.



Anahtar Kelimeler: derdim ilçeme hizmet