Tandoğan 2011 yılını değerlendirdi

Tandoğan 2011 yılını değerlendirdi

Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesi Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, 2011 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Kaymakam Tandoğan, 2011 yılında Kaymakamlığa bağlı birimler olarak yaptıkları çalışmalar ile 2012 yılındaki hedeflerini anlattı.

161 ÖĞRENCİYE SINAVLARA HAZIRLIK KURSU AÇILDI

Tandoğan, okul öncesi eğitimde 2011-2012 öğretim yılı itibariyle ilçede okulöncesi eğitim kapsamındaki (4-6 yaş grubu) çocukların eğitim öğretim faaliyetlerinin 1 resmi, 1 özel anaokulu ile 1 resmi, 2 özel 3 ana sınıfında sürdürülmekte olduğunu ve mevcut dersliklerin sayısının yeterli olduğunu söyledi. 2011-2012 öğretim yılında 5 resmi, 2 özel 7 ilköğretim okulunun faaliyette olduğunu belirten Tandoğan, "Kaymakamlığımızın desteği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz organizesinde İlçe Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde dershane işbirliğinde 134 ilköğretim ve 27 ortaöğretim olmak üzere toplam 161 öğrenciye sınavlara hazırlık kursu açıldı. Ekim 2011 ayı itibariyle faaliyete geçirildi. Genelde dar gelirli ailelere mensup 103 öğrenci kapasiteli ve maliyet bedeli yaklaşık 62 bin TL olan İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencilerini Sınavlara Hazırlama Projesi, müdürlüğümüzce hazırlanarak Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Öğrencilerin tüm kırtasiye, doküman gideri Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılanmıştır. 2011 yılında Seviye Belirleme Sınavı`na (Sbs) giren 90 öğrenciden 58`i sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanmıştır" diye konuştu.0

 

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI

Karaahmetli İlköğretim Okulu bahçesine 800 metrekarelik bir alana kilitli parke taşı döşendiğini anlatan Kaymakam Tandoğan, şunları kaydetti: "2011 yılında merkezdeki Atatürk İlköğretim Okulu ile Barbaros İlköğretim Okulu`nda ısınmada doğalgaza geçildi. İlçemizde tek ortaöğretim kurumu Hacı Hidayet Doğruer Çok Programlı Lisesi mevcut olup 2011-2012 öğretim yılında 197 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Bünyesinde Endüstri Meslek Lisesi faaliyettedir. Kimya Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı mevcuttur. Normal öğretim uygulanmaktadır. Okulda Kimya Bölümü bünyesinde açılan özellikle Petrol Ürünleri Rafineri Dalı okula olan ilgiyi arttırmış olup buna paralel olarak öğrenci sayısında da artış gözlemlenmiştir.

 

MAKSAV İLE KURSUMUZ AÇILDI

Normal öğretim yapılmakta olup ısınma da doğalgaza geçilmiştir. 2010-2011 öğretim yılında okuldan mezun 30 öğrenciden 20`si sınavsız geçişle Meslek Yüksek Okullarına yerleşmiştir. 2011 yılında, okul bahçe alanında bin 650 metrekarelik zemine kilit parke yapılmıştır. Tip proje olan kapalı spor salonu hizmete açılmıştır. İlçemizde Yaygın eğitim hizmetleri Halk Eğitim Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumun bünyesinde kurulan internet evi tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda merkez ve bağlı birimlerde 2011-2012 eğitim öğretim yılında meslek-teknik, sosyal kültürel ve okuma-yazma kursları açılmış olup halen 317 kursiyer katılmaktadır. Ayrıca istihdama yönelik olarak da yüzde 50 istihdam garantili MAKSAV ile kursumuz açılmış olup diğer özel kuruluşlarca istihdama yönelik alan çalışmalarımız devam etmektedir."

 

HİZMET BİNASI YAPIMI TAMAMLANACAK

2012 yılında, Halk Eğitim hizmetlerinin daha verimli ve sağlıklı şartlarda vatandaşlarımıza sunulabilmesi için Halk Eğitim Hizmet Binasına ihtiyaç olduğuna değinen Kaymakam Tandoğan, "Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası Yapımı tamamlanmak üzeredir, Hükümet Konağına ise bir adet jeneratör kazandırıldı. Sosyal projelerde ise, Bahşılı Meslek Yüksek Okulu yapımı sona gelmiş faaliyete geçecektir. Kaymakamlığımız koordinatörlüğünde, Bahşılı Belediyesi`nin desteği ile Fatma Şenses Eğitim Kurumları Kurma, Koruma ve Destekleme Derneği marifetiyle 32 derslik ve 450 öğrenci kapasiteli Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı tamamlanmıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak Kırıkkale Üniversitesine teslimi yapılmıştır" dedi.

 

PROJELER

Tandoğan, "Hasta ve Yaşlı Bakım Projesi için ilçemizde yaşlı, özürlü ve mağdur 50 vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti verilmekte olup proje başarı ile yürütülmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 531 kişiye eğitim yardımı, 98 üniversiteli öğrenci olmak üzere 19 kişi de halk eğitim aracılığı ile yine öğrencilere eğitim desteği nakdi para yardımı sağlanmıştır. 462 kişiye gıda yardımı, 2 aileye yeni ev yapımı, 250 kişiye kömür yardımı, 4 kişiye geçimini temin etmek için nakdi yardım verilirken, 370 vatandaşa da dini bayramlarda nakdi bayram harçlığı verilmiştir" şeklinde konuştu. Engelli aracı dağıtımında ise "Engelsiz Türkiye Projesi" kapsamında Kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda sivil toplum kuruluşları katkılarıyla ilçede ikamet eden 10 engelli vatandaşa 1 akülü, 5 tekerlekli araç, 3 yürüteç, 5 tuvalet aparatı ile 2 engelli yatağı verildiğini anlatan Kaymakam Tandoğan, koyunculuk projesinde ise Küreboğazı ve Çamlıca köylerindeki ikamet eden 6 vatandaşımıza 156 koyun alınması için ihalesi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapıldığını belirtti.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0