Sulakyurt`ta kanser eğitim semineri

Sulakyurt`ta kanser eğitim semineri

Sulakyurt ilçesinde kadınlara yönelik kanser eğitim seminerleri düzenlendi. Sulakyurt Toplum Sağlığı Merkezi ve Sulakyurt Aile Hekimliği işbirliği ile ilçeye bağlı 2 belde ile 24 köye gidilerek, 15 yaş üstü tüm kadınlara kanserden korunmaya yönelik eği

SİGARAYI BIRAKIN UYARISI

Köylerdeki okul binalarında, kültür merkezleri ve köy odalarında bir araya gelen kadınlar, Şubat ayından itibaren kadınlarda sıklıkla görülen kanser türlerine yönelik verilen eğitimde, meme kanserleri, serviks ve rahim kanserleri ile mücadele, erken teşhisin öneminin yanı sıra kadınların kendi kendilerini Elle muayene becerilerinin de kazandırıldığı belirtildi. Eğitimlerde ayrıca sigaranın zararları hakkında bilgi verildi. Evlerde içilen sigaradan dolayı kadınlar ve çocukların pasif içici konumunda bırakılmaları nedeniyle mağdur edildiği ifade edildi.

 

KETEM ÜCRETSİZ

Eğitimlerde, aile sağlığı hekimlerinden Dr. Utku Çamoğlu, Dr. Caner Şimşek, Dr. Orhan Sarıkaya ile yardımcı sağlık personelinden Hemşire Melek Erdoğan ve Seda Kara, Ebe Derya Köksal ile Toplum Sağlığı Halk Eğitim Sorumlusu Sağlık Memuru Süleyman İlkbahar görev aldı. Kadınlara yönelik ileri tetkik ve tedavi amaçlı olarak rahim ağzı, meme, prostat ve kolan kanserlerinin tanı, teşhis ve tedavilerine yönelik Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ücretsiz olarak taramaların yapıldığı, belirli yaş grubundaki kadınların mutlaka taramadan geçmesi gerektiği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: 0