Sulakyurt´ta baraj heyecanı

Sulakyurt´ta baraj heyecanı

ADI SULAKYURT OLAN, ANCAK SULU TARIM YAPILMAYAN İLÇEDEKİ BARAJ İNŞAATI TAMAMLANDI

ADI SULAKYURT OLAN, ANCAK SULU TARIM YAPILMAYAN İLÇEDEKİ BARAJ İNŞAATI TAMAMLANDI

Sulakyurt´ta baraj heyecanı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sulakyurt´ta tarımla uğraşan çiftçilerin 40 yıllık hayali olan ?Sulakyurt Barajı Sulama´ projesinin en kısa zamanda hayata geçirileceği müjdesini verdi.

13 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLECEK  

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde tarımla uğraşan çiftçilerin 40 yıllık hayali Sulakyurt Barajı Sulamasını hayata geçirmek için gün sayıyor. Projenin tamamlanması ile bölge çiftçisi yıllık yaklaşık 13 milyon lira ilave gelir elde edeceği belirtildi. Sulakyurt Barajı Sulamasının su kaynağını Kızılırmak havzası içinde, Kırıkkale ili Sulakyurt İlçesi´nin 5,5 km kuzeydoğusunda, Taretözü Deresi üzerinde tamamlanmış olan Sulakyurt Barajının oluşturulduğu bildirildi.

BARAJ 2015´TE TAMAMLANDI

Sulakyurt Barajı´nın 2015 yılında tamamlandığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ?Barajın biriktirme hacmi 44,73 milyon metreküp, temelden yüksekliği ise 51 metredir. Sulakyurt´un verimli topraklarına can verecek ve bölge çiftçisinin 40 yıldır hayalini kurduğu sulama projesinin ise çalışmaları bütün hızıyla sürüyor? dedi.

25 BİN 690 DEKAR ZİRAİ ALAN SU İLE BULUŞACAK

Sulama projesiyle 25 bin 690 dekar zirai alanı cazibeli olarak su ile buluşacağını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Projenin tamamlanması ile Sulakyurt ilçesi Yeşilyazı, Sarımbey ve Hamzalı köylerinin mümbit toprakları bereketlenecek ve çiftçilerimize yıllık yaklaşık 13 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak? diye konuştu.

SULAMA PROJESİNDE FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 38´E ULAŞTI

Sulama projesinde yüzde 38 fiziki gerçekleşme sağlandığını söyleyen Prof. Dr. Eroğlu, ?Temeli 8 Ekim 2016 tarihinde atılan Sulakyurt Barajı Sulamasının inşaatında toplam 11 bin 606 metre boru imalatı ve 5 bin 35 metre servis yolu imalatı tamamlandı. Projede 2017 yılı sonuna kadar ise ilave işler tamamlanacak ve sulama projesi hizmete alınacak? değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGE ÇİFTÇİLERİ EKONOMİK OLARAK KALKINACAK

Projenin hizmete alınmasıyla bölgenin ekonomik olarak kalkınacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ?Özellikle mevcut durumda yoğunlukla tahıl üretimi yapılan proje sahasında sulu tarım ile birlikte çeltik, soğan, mısır, yonca ve meyve üretiminde artış meydana gelecek. Böylece çiftçilerimiz ekonomik olarak kalkınacak? dedi.



Anahtar Kelimeler: Sulakyurt baraj heyecanı