Sulakyurt kavşak noktasında

Sulakyurt kavşak noktasında

Vali Ali Kolat, Sulakyurt köy yollarında incelemelerde bulundu, Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Sulakyurt'ta yapımı devam eden yol çalışmaların önemli olduğunu belirten Kolat, ilçenin kavşak noktasında olduğunu söyledi.

YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Ziyarette İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve diğer yetkililer bulundu. İlçe girişinde kaymakam Harun Kazez ve İl Genel Meclis üyeleri tarafından karşılanan Vali Kolat, ayçiçeği tarlasında incelemelerde bulanarak bu yıl yetiştirilen ürünlerin bol ve bereketli olduğunu söyledi.

Vali Kolat ve beraberindekiler köy grup yolları olan Güzelyurt-Ayvatlı-Danacı köy yollarında incelemeler yaparak yol inşaatında çalışan işçilerle bir süre sohbet ettiler. İnşaatı devam eden Güzelyurt-Ayvanlı yolu II. Kat asfalt çalışmaları Danacı köy yolunun da tamamlanmasıyla sona erecek. Bu yolların toplam uzunluğunun 14 km olduğu belirtildi.

YOL MEDENİYETTİR

Vali Kolat, yapılan yol çalışmalarını izledikten sonra yaptığı açıklamada “Bugün Sulakyurt ve Güzelyurt `tayız. İl Özel İdaresi köylerimizde güzel çalışmalar yapıyorlar. 14 km uzunluğundaki Güzelyurt-Ayvatlı-Danacı köyleri yollarının II. Kat asfalt çalışmaları yapılıyor. Bu yol kısa sürede tamamlanacak. Bedeli 280.000.000 TL tutarında. Sulakyurt-Faraşlı arasındaki yol çalışması tamamlanmış. Sarıkızlı-Yeniceli köylerinin 7 km lik yolu yine tamamlanarak hizmete açılmış. Yapılan 24 km II. Kat asfalt çalışmalarının toplam bedeli 480.000.00 TL tutarındadır. İl Özel İdaresi personeline teşekkür ediyorum. Bu mübarek Ramazan ayında güzel çalışmalar yapıyorlar. Yol konusunda ekip gerçekten güzel çalışıyorlar. Yolları beraber görme imkânımız oldu” dedi.

İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Vali Kolat ve beraberindekiler daha sonra Sulakyurt Belediyesi tarafından Meydan Parkı`nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vali Kolat, ilçe kaymakamı ile birlikte masaları dolaşarak bir süre sohbet ettiler.  Program Kur`an-ı Kerim okunmasından sonra ilahi grubunun seslendirdiği çeşitli eserlerin icrası ile devam etti. Vali Kolat burada yaptığı konuşmada, “ Sizlerle bu sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hakikaten Ramazanın rahmeti, bereketi ve kurtuluşa vesile olması işte burada belli. Bakın bu güzel insanlar, sizler çok güzel bir ortamda bir araya geldik. Soframızı, dostluklarımızı ve kardeşliğimizi paylaştık. Bundan sonrada inşallah bu kardeşliklerimiz ve dostluklarımız artarak devam etsin istiyoruz. Bu organizasyon bunlara ciddi derece katkı sağlıyor, vesile oluyor.”

BİRLİK VE BERABERLİK

“Bu sebeple de bu organizasyonda emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanına, ekiplerine, arkadaşlarına, ilçe müftülüğümüze, geri planda bulunan İl Müftümüze teşekkür ediyorum. Katılmak suretiyle esas desteği veren siz değerli katılımcılara, Sulakyurtlu hanımefendi ve beyefendilere teşekkür ediyorum. Ramazan ülkemizde büyük bir huzur ve güvenlik içerisinde geçiyor ve geçmeye de devam ediyor.  Allah bu güzelliğimizi bu huzurumuzu bozmasın. Bu huzur ve güvenliğe katkı sağlayan maddi, manevi destek veren herkesten de Allah razı olsun. Bu vesileyle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. İşin bir güzel tarafı da İsmail Çoşar hocam ve ekibi, Hafız Ali arkadaşımız buradalar onlar ayrı bir güzellik katıyorlar.  Onlara da teşekkür ediyorum. Gelecek olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ diye konuştu.