Spor camiasından demokrasi yürüyüşü

Spor camiasından demokrasi yürüyüşü

TARAFTARLAR DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Spor camiasından demokrasi yürüyüşü

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşlar, Demokrasi nöbetlerine 7 gündür devam ediyor. Önceki gün akşam da Kırıkkale´deki spor oluşumu, kulüp, dernek ve temsilci düzeyindeki oluşumlar birleşerek darbeye karşı ortak tepki gösterdiler. Nöbetteki vatandaşlara destek verdiler.

OLUŞUMLAR BİR ARAYA GELDİ

Kırıkkale´de spor faaliyetleri yürüten tüm oluşumlar darbe girişimine tepki vererek gecenin geç saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttular. Kırıkkale´deki spor kulüp, dernek ve temsilciliklerin öncülüğünde yapılan organizasyon, diğer spor dernekleri ve Taraftarların organizasyonu ile de birleşince Cumhuriyet Meydanı en kalabalık gecelerinden birini yaşadı.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Sevgi yolunda bir araya gelen Spor Camiası kalabalık bir grupla Cumhuriyet Meydanına hareket etti. Sevgi Yolunda ve Cumhuriyet Meydanında İl Spor Müdürlüğü tarafından bin adet Türk Bayrağı dağıtılırken, İl Spor Müdürlüğü standında vatandaşlara su dağıtıldı. Yürüyüş sırasın da teröre ve darbeye karşı sloganlar atılırken, Sevgi Yolu Tekbirlerle inledi. Kalabalığın Cumhuriyet Meydanına girmesiyle birlikte büyük bir coşku oluşurken, Meydanda bulunan tüm vatandaşlar ?Ne Mutlu Türküm Diyene? diye slogan attılar.

TARAFTARLAR DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Kırıkkalespor Taraftar Grupları da Kızılkanat İş Merkezi önünde toplanarak, Türk Bayrağı ve Kırıkkalespor Bayrağı açtılar. Kırıkkalespor formaları ile Darbeye Karşı sloganlar atan FETÖ/PDY karşıtı sloganlar atan taraftarlar, üzerinde ?Darbeci, Terörist, Hain, Cuntacı? yazan dövizler taşıyan taraftarlar. ?İdam İsteriz? sloganları atarak zafer caddesini inletti.

POSTERLERİNİ YAKTILAR

Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan vatandaşlar, Fethullah Gülen´in posterlerini yakıp, sloganlarla darbe girişimini protesto etti. Programda, İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur´an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de ´Demokrasi Nöbetine´ devam etti. Kalabalık zaman zaman alanlarda meşale yaktı. Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmasını İstiklal Marşı´nı Arif Nihat Asya´nın dua şiirini dinledi. Alandakiler, Mehter Marşlarına da ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu.

ERDOĞAN´I İZLEDİLER

Kurulan Sinevizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın O Hal açıklamasını canlı izleyen vatandaşlar. Erdoğan lehine sloganlar atarak darbe girişimini lanetlediler. Erdoğan´ın OHAL ilan edildi sözlerini duyan vatandaşlar alkış ve sloganlarla karara destek oldular.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ