Tarih: 19.09.2011 08:58

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

 
YAPILANDIRMA
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer?in, göreve geldikten 3 ay sonra Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevleri noktasında bazı değişiklikler yaptığını hatırlatan Yücel Karabacak, ?28054 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren  652 karar sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılarak, bakanlık merkez teşkilatlanması yeniden yapılandırıldı. Yapılan değişiklik ile bakanlığın görevleri arasından ?Atatürk Milliyetçiliği?ne, laik sosyal hukuk devletine bağlı vatandaş yetiştirme? çıkartılmıştır? dedi.
 
LAİK VE SOSYAL
Karabacak, açıklamasını şu şekilde devam ettirdi: ?Mevcut 3797 sayılı Kanunun ilgili hükmü; Görev Madde 2 ? Milli Eğitim Bakanlığının görevleri şunlardır: a) Atatürk İnkılap ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş vatandaş olarak yetiştirmek üzere, Bakanlığa bağlı her kademedeki öğretim kurumlarının öğretmen ve öğrencilerine ait bütün eğitim ve öğretim hizmetlerini planlamak, programlamak, yürütmek, takip ve denetim altında bulundurmak, Maddesi kaldırılarak, Milli Eğitim Bakanlığının 652 sayılı KHK ye göre yeni görevi?

YÜRÜTMEK VE DENETLEMEK
?MADDE 2 ? (1) Millî Eğitim Bakanlığının görevleri şunlardır: a) Okul öncesi, ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencileri bedenî, zihnî, ahlakî, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştiren ve insan haklarına dayalı toplum yapısının ve küresel düzeyde rekabet gücüne sahip ekonomik sistemin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlayan eğitim ve öğretim programlarını tasarlamak, uygulamak, güncellemek; öğretmen ve öğrencilerin eğitim ve öğretim hizmetlerini bu çerçevede yürütmek ve denetlemek.? Şeklinde düzenlenmiştir?.
 
YÜCE VE VAZGEÇİLMEZ DEĞERLER
 ?3797 sayılı kanunda Bakanın görevleri arasında yer alan Atatürk İnkılap ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan.. bunları davranış haline getirmiş vatandaş olarak yetiştirmek üzere eğitim ve öğretimi planlamasını ve inşasını bu yüce ve vazgeçilmez değerler üzerine bina eden bakanın bu görev tanımını değiştirmesi şubemizce oldukça manidar ve düşündürücü bulunmuştur?
 
KORUYAN VE GELİŞTİREN
 ?Sayın Bakana soruyoruz; Bu yukarıda bahsi geçen, bizler için temel değerler olarak gördüğümüz, bu görevi bundan sonra kim yerine getirecektir?  Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımıza Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan bir fert olarak yetişmesinin ne gibi sakıncaları vardı ki böyle bir görevi sayın bakanımız bu sorumluluğu üzerinden attı??
 
VATANDAŞ HAKSIZ BİLE OLSA HAKLI KABUL EDİYORUZ
 ?Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer Başken Öğretmenevinde İl Müdürleriyle yaptığı toplantıda, ``Vatandaşlar kendilerine kötü muamele edildiği için şikayet mektubu yazıyorsa haksız bile olsa onu haklı kabul ediyoruz. Net bir mesaj vermek istiyorum, vatandaşı üzerseniz ben de sizi üzerim`` demiştir.  Sayın Bakanın bu ifadeleri talihsiz bir açıklamadır. Kutsallığına inandığımız onurlu bir mesleği icra eden, ülkemizin geleceği çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilerimize yönelik böyle bir açıklama gereksizdir ve kabul edilebilir değildir. Yıllardır her türlü ekonomik sosyal ve mesleki sıkıntılara rağmen özverili ve fedakarca çalışmaktan vazgeçmemiş olan öğretmenlerimiz ve diğer eğitimcilerimiz her türlü iltifata layıktır. Sayın bakandan biz sorunların ve mağduriyetlerin giderilmesine yönelik adımlar atmasını bekliyoruz?
 
HUKUKİ YOLLARA BAŞVURABİLİRİZ
 ?Elbette ki velilerimiz kıymetli, öğrencilerimiz ise paha biçilmezdir. Biz beklerdik ki ?eğitim çalışanlarının sorunlarını çözeceğiz ve böylelikle eğitim öğretime daha çok katkı vermelerini sağlayacağız? şeklinde ifadeler kullanılsın. Elbette ki velilere ve öğrencilere kötü muamele yapılmasın. Ancak bu arada değerli eğitim çalışanları ve öğretmenlerimizin haksız yere ezilmesine de müsaade edilmesin. Değerli Eğitim çalışanları ve Velilerimiz bilsin ki; Türk eğitim sen olarak Bakanlıkta her zaman sorunların çözümü için talepte bulunacağız. Bunun için gerekirse hukuki, diyalog veya eylemsel her türlü yasal hakkımızı kullanacağız. Eğitim Öğretimin daha iyi bir seviyeye çıkması için her türlü adımı destekleyeceğiz. Ancak bilinmelidir ki öğretmenlerimize yönelik yapılacak her türlü haksız uygulama ve açıklamaların karşısında olacağız?.
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —