VELİLERİ BİLGİLENDİRİN
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ‘Değerler Eğitimi Müdürler Toplantısı’na İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, müdür yardımcıları, lise ve ortaokul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, eğitim öğretim yılında uygulanacak kuralların açıklandığı kılavuzun gelmesi ile birlikte değerlendirme toplantıları yapılacağını söyledi. Okur ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan merkezi sınav konusuna da değindi. Merkezi Sınav sisteminden velilerin korktuğunu söyleyen Müdür Okur, Merkezi Sınavdan velilerin korkmaması gerektiğini belirterek, okul müdürlerinin merkezi sınav hakandı bilgilendirme yapmalarını istedi.
AZ DEVAMSIZLIK BAŞARI PUANINA ETKİ EDECEK
8’inci sınıfları branş öğretmenlerinin verilmesi gerektiğini söyleyen Müdür Okur, okul müdürlerine seslenerek, örneğin okullarında 2 tane sözleşmeli 1 tane de kadrolu öğretmenleri var ise 8’inci sınıflara kadrolu öğretmen vermelerini söyledi. Öğretmen konusunda sıkıntılarının olmadığını ifade eden Müdür Okur, sadece öğretmen konusunda değil, derslik ve donanım hakkında da sıkıntıların olmadığını hatta derslik konusunda Türkiye ortalamasının çok çok altında olduğunu belirtti. Bölge toplantılarının olacağını da açıklayan Müdür Okur, bölge toplantısında konuşulacak konuların başında öğretmen havuzu oluşturulmak istendiğini belirtti. Öğrencilerin başarı puanları hakkında da bilgiler veren Müdür Okur, öğrencilerin başarı puanların eşitliğinde, az devamsızlığı olan, idari ceza almamış olan öğrencilerin başarı puanlarında eşit olan öğrencilerden üstün olacağını da belirtti.
SORUMLULUĞUMUZ ÇOK FAZLADIR
Müdür Okur’un ardından konuşma yapan Şube Müdürü Ali Kılıç ise şunları söyledi; “Milli ve Manevi değerlerimiz bizim kimliğimizdir. Bu değerler bizi birleştiren ve yüce milletimizi asırlardır yaşatan davranış biçimleri olarak, bizim milli kimliğimizdir. Eğitimciler olarak bizler bu kimliğe sahip çıkarak, bunları yeni nesillere aktarması gereken kadrolarız. Bizi biz yapan, tarih sahnesinde asırlardır onurlu bir millet olarak yaşatan bu değerleri çocuklarımızın, gençlerimizin hafızalarına nakşedecek olanlar da bizleriz. Çevremize baktığımızda milletimize mal olmuş güzel hasletlerden nasibini alamamış insanlarımızı gördükçe üzülüyoruz. Ancak eğitimciler olarak daha fazla üzülüyoruz. Zira eğitim camiasının fertleri olarak temel görevlerimizden biri de milli ve manevi değerlerimizi nesillere aktarmak ve yaşatılmasını sağlamaktır. Değerlerimizin çocuklarımıza aktarılması hususunda aileler ve toplumun tamamı da sorumludur. Ancak eğitimciler olarak misyonumuz açısından bizim sorumluluğumuz çok daha fazladır” ifadelerini kullandı.
HEDEFE ULAŞACAĞIMIZA
YÜREKTEN İNANIYORUM
Kılıç, “İnsanlar bazen kendilerini öğrenmeye kapatırlar ya da sosyal şartlar onları öğrenmeye kapalı hale getirir. Bu insanlar, ne öğrenmeye açıktırlar, ne sevgiye açıktırlar. Kendini öğrenmeye kapatan insanın zihnini güzellikler yerine nefret doldurur. Bu nedenle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması anayasal bir hak olarak devlet güvencesi altına alınmıştır. Fakat fırsat eşitliği sadece akademik alanda düşünülmemeli, değerlerimizin kavratılması anlamında da fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Bunun için sizlerle beraber elimizden ne geliyor ise yapmalıyız. Aksi takdirde Sokakta iş hayatında, Ailede insanların davranışında istemediğimiz şeyleri gördüğümüz zaman biz bunları eğitememişiz diye hayıflanırız. Hepimiz kıdemli birer öğrenciyiz. Burada önemli olan ekip çalışması yaparak ortak fikri, düşünceyi ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda geçen yıl yapılan çalışmalardan yola çıkarak eksiklerimizi tespit ettik ve etki yönünden farklı uygulamalar yerine standardı yakalamaya çalıştık. Yeni eğitim ve öğretim yılında yapılan planlama ile yönetim, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliğini güçlendirerek değerler eğitimi projesini çok daha sistematik ve etki alanı geniş olarak uygulayarak hedefe ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.