Sıra memura gelince masadan kaçılmasın

Sıra memura gelince masadan kaçılmasın

YALNIZCA MALİ VE SOSYAL HAKLAR GÖRÜŞÜLMEMELİ

Sıra memura gelince masadan kaçılmasın

Özel bir ziyaret amacıyla Kırıkkale´ye gelen Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, sendikasının Kırıkkale İl Temsilciliğinde bir basın açıklaması yaptı. Toplu sözleşme görüşmelerinin kamu görevlilerinin sorunlarının çözülebileceği tek yer oluğunu ifade eden Özer, ?Mevcut kanunlar toplu sözleşme görüşmelerini yalnızca mali ve sosyal haklarla sınırlayarak memurlarımızın yer değiştirme, atama, yükselme, disiplin, unvan değişikliği gibi sorunlarını yok saymakta, memurların sorunlarını adeta masadan kaçırmaktadır. Öncelikle bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Sıra memura gelince masadan kaçılmasın? dedi.

KIRIKKALE´YE ZİYARETE GELDİ

Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Namık Altıparmak, Ankara 1 No´lu Şube Başkanı Osman Kılıç ve Ankara 1 No´lu Şube Başkan Yardımcısı Cihangir Hulusi Gök ile birlikte Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney´i ziyaret eden Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Türkiye Kamu-Sen olarak 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve Toplu Sözleşme Heyetine teslim ettiklerini belirtti.

YALNIZCA MALİ VE SOSYAL HAKLAR GÖRÜŞÜLMEMELİ

4688 sayılı Kanununu, toplu sözleşme görüşmelerini yalnızca mali ve sosyal haklarla sınırlayarak memurların yer değiştirme, atama, yükselme, disiplin, unvan değişikliği gibi sorunlarını yok saydığını, memurların sorunlarını adeta masadan kaçırdığını ifade etti. 2012 yılında 4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanununda yapılan değişiklikler aşamasında da dile getirilen eksiklikler nedeniyle, bugün memurların tam anlamıyla temsil edilemediğini kaydeden Özer, bu yüzden 2.6 milyon memurun ve 1.9 milyon emeklinin kaderinin bir tek kişinin iradesine teslim edildiğini beyan etti.

CİDDİ ADALETSİZLİKLERİ SÖZ KONUSU 

Kamu görevlilerinin ücret sisteminde ve emeklilik haklarında hâlâ çok ciddi adaletsizlikler bulunduğunu da vurgulayan Özer, ?Tüm bu olumsuzlukların çözümü için Toplu sözleşme görüşmeleri bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Sunmuş olduğumuz genel ve hizmet kollarına ait taleplerimiz memur ve emeklilerimizin temel sorunlarını çözecek ve yaşadığı hak kayıplarını telafi edecek öneriler içermektedir? diye konuştu.

MALİ HAKLAR VE ÖZLÜK HAKLARI

Türkiye Kamu Sen olarak, Kamu görevlilerinin insanca yaşaması için yetecek düzeyde ücret almalarını sağlamak amacıyla talep edilecek maaş artışı, Ek gösterge, Ek ödeme ve Özel hizmet tazminatı uygulamalarında ortaya çıkan adaletsizliklerin giderilmesi ve oranlarının artırılarak gerçek anlamda ücret adaletinin sağlanması, Kamu görevlilerinin çalışma şartlarının yeniden düzenlenmesi ve iyileştirilmesini içeren talep listesini hazırlayarak Toplu Sözleşme Heyetine sunduklarını ifade eden Özer, önceliklerinin 2013 yılında yaşanan toplu sözleşmeden kaynaklanan zararların kapatılmasına yönelik olduğunu belirtti.

GEÇMİŞ YILLARIN ZARARI KARŞILANMALI

Özer şöyle konuştu: ?Hatırlanacağı gibi 2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinden kaynaklı bir zarar söz konusudur. Türkiye Kamu-Sen olarak, ?Geçmiş döneme ilişkin hesap kapanmadan yeni dönemin hesabına bakılmamalıdır´ diyoruz. Masada geçtiğimiz dönemde iki günde yangından mal kaçırır gibi 2 toplantı sonrasında imzalanan toplu sözleşmenin memur ve emeklilerimizin bütçesinde yarattığı tahribatın tazminini talep etmeden, 2016 ve 2017 yıllarının zamlarını görüşmeye geçecek sendika ve konfederasyonların, daha ilk günden memurları yine satacağını şimdiden ilan ediyoruz.? 

ÖNCE ZARARLAR KARŞILANMALI

?Bu nedenle 2016 ve 2017 yıllarının maaş zammı belirlenmeden önce, 2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme fiyaskosunun yaralarının sarılmasının zorunluluğunu ısrarla vurguluyor, memur ve emeklilerin ekonomik olarak kaybolan yıllarını geri istiyoruz. Biz bu zararı, 2014 ve 2015 yılları için toplam 2 bin lira olarak hesapladık ve bunun da 2016 yılı içerisinde 4 eşit taksit halinde ödenmesini talep ediyoruz. 2013 yılında Memur-Sen tarafından imzalanan Toplu sözleşme felaketinin yol açtığı zararların 2016 ve sonrasında da telafi edilmesi için 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere %10 telafi zammı istiyoruz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak geçmişin hesabı kapatılmadan gelecek hesaplara bakılmaması gerektiğine inanıyoruz? diye konuştu.

MALİ TALEPLER

Taleplerinin bunlarla da sınırlı olmadığını kaydeden Özer, sözlerine şöyle devam etti: ?2016 yılı için %10´luk telafi zammı yapıldıktan sonra, %6+%6 ve taban aylığına yansıtılmak üzere seyyanen net 100 TL zam talebimiz var. 2016 yılında toplam %16 +6 ve taban aylığına yansıtılmak üzere seyyanen net 100 TL zam talebimiz var. 2017 yılı için %10+%10 ve taban aylığına yansıtılmak üzere seyyanen net 150 TL zam talebimiz var.?

SOSYAL HAKLAR

?Mali taleplerimizin yanında Ayrıca, 11 hizmet koluna yönelik sosyal yardımların artırılması talebimiz de bulunmaktadır. 4/B´li, 4/C´li, vekil, kamu dışı çalışanlar gibi diğer sözleşmeli personele ve üniversite mezunu işçilere kadro verilmesi; Memur maaşını oluşturan bütün ödeme kalemlerinin(Özel Hizmet Tazminatı, Ek ödeme, Döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye vb.) emekli keseneğine dâhil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi; Gelir vergisinde memurlar adına oluşan adaletsizliğin giderilmesi; Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine ve emeklilere ?Bayram İkramiyesi´ ödenmesi; Memur ve sözleşmeli personelin fazla çalışma ücretinin artırılması; Fiili hizmet zammından faydalanması gerektiği halde yararlanamayan çalışanlara fiili hizmet zammı verilmesi; Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele de ek gösterge verilmesi??

EK GÖSTERGE ADALETSİZLİĞİ GİDERİLMELİ

?Bütün memurlar için ek gösterge uygulamasındaki adaletsizliklerin giderilmesi; Bütün memurlar için ek ödeme uygulamasındaki adaletsizliklerin giderilmesi; Koruma Güvenlik Personeli ve Özelleştirme mağdurlarının sorunları; Engelli personel ile Gazi, Şehitlerimizin dul ve yetimlerinin sorunları; Yardımcı Hizmetler sınıfındaki personelin Genel İdare hizmetleri sınıfına geçirilmesi; Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan memurlara eğitim durumlarına göre yükselebilecekleri derecelerin kadrosunun verilmesi; Başta aile yardımı ve çocuk parası olmak üzere tüm sosyal yardım ve ödemelerin yükseltilmesi; Vatani görevini yapmak üzere ya da doğum yapması nedeniyle ücretsiz izne ayrılan kamu görevlilerinin sosyal güvenlik primleri kurumları tarafından yatırılmaya devam etmeli, söz konusu personele izinleri süresince maaşlarının ¼´ü oranında destek ödemesi yapılması??

AİLE BİRLİĞİ ÖNEMLİ

?Aile birliğinin sağlanması; Çerçeve yönetmelik ile kurumların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliklerinde mevcut hukuka aykırı hükümlerin yeniden düzenlenmesi; Kadın personelin yaşadığı sıkıntıların çözülmesi gibi konuları içeren, kamu görevlilerinin tamamına yönelik son derece kapsamlı bir teklif metni hazırlamış bulunuyoruz. Mali taleplerimiz; 2016 yılı için en düşük dereceli memur maaşına telafi zammı, refah payı gibi ödemeler dâhil olmak üzere 583.43 TL, ortalama memur maaşına ise 680.77 TL zam içermektedir. Kısaca genel bir değerlendirme yaparak, özetlemeye çalıştığımız genel ve hizmet kollarına ait taleplerimizin karşılanması, memurlarımızın yıllardır biriken sorunlarının çözülmesi ve AKP hükümetleri döneminde oluşmuş % 32.2´lik maaş kaybımızın telafisi için büyük bir adım olacaktır? şeklinde konuştu.



1

Haberimiz Ses Getirdi: 12 Kişi Gözaltına Alındı

2

YÜKSEK İHTİSAS’TA NELER OLUYOR?

3

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

4

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

5

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

6

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

7

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"