Tarih: 30.05.2013 01:08

Sessiz Kalmayacağız!

Facebook Twitter Linked-in

GREV KARARI ALINDI
Hükümetin 15 Mayıs?ta TBMM?ye gönderdiği Torba Yasa Tasarısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörüldüğü belirtilerek torba yasa tasarısındaki değişikliklerin meclisten geçmemesi ve uygulamaya konulmaması için alınan grev kararının 5 Haziren?da uygulanacağı belirtildi. 
ORTAK METİN HAZIRLANDI
Emekli Sen, Türkiye Emekliler Derneği, Petrol İş, Alevi Kültür Derneği, Türk Metal Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan ortak metinde şu ifadelere yer verildi.?Tasarıda öngörülen düzenlemelere ana başlıklar halinde değinmeden, sonda söyleyeceğimizi hemen başta söyleyelim. Bu torba yasa tasarısı ile 2,5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutları bir kez daha karartılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile aylardır yaptığımız toplantılarda taraflar olarak üzerinde uzlaşma sağladığımız hiçbir konuya yasa tasarsında yer verilmemiştir. 
TORBA YASADA NELER VAR 
?Peki, ne var bu torbada? Bu torbada, kamuda üst düzey yönetici olarak atanabilmek için gerekli koşulların alt üst edilmesi dolayısıyla kariyer ve liyakat ilkesinin tamamen ortadan kaldırılması vardır. Otoriter başkanlık sistemine giden yolun taşlarının döşenmesi için tıpkı 12 Eylül referandumunda olduğu gibi AKP?nin devletleşmesi sürecinin hızlandırılması vardır. 
      
Diğer taraftan tasarı ile kamu emekçilerinin disiplin cezalarının affı beklentisi de boşa çıkarılmaktadır. Başından beri yüz kızartıcı suçlar dışında kalan tüm disiplin cezalarının affedileceği beklentisi yaratılan kamu emekçilerine 28 Şubat şoku yaşatılmıştır. AKP iktidarına göre disiplin suçları nedeniyle 28 Şubat sürecinde memuriyetten çıkarılanlardan başka mağdur olan kamu emekçisi bulunmamaktadır. Tüm kamu emekçilerini yarın çok geç olmadan, bugün, iş ve ücret güvencesine, insanca yaşam güvenceli gelecek mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu mücadele hepimizin mücadelesidir.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —