SERGİ VE KONSER İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

SERGİ VE KONSER İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Kırıkkale Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yılsonu etkinliği kapsamında sergi ve konser düzenledi. Öğrencilerin bir yıllık emeklerini büyük bir beğeniyle inceleyen Vali Yardımcısı Karacaev, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.

MUHTEŞEM KONSER
İl Kültür Müdürlüğü?nde gerçekleştirilen programa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner?in eşi Berrin Güner, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, okul müdürleri ve çok sayıda veli ile öğrenciler katıldı. Programın ilk bölümünde yaklaşık 50 kadar ürünün bulunduğu serginin açılışını bürokratlar yaptı. Katılımcılara daha sonra; okul öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanan konser sunuldu. Yaklaşık 1,5 saat süren programın sonunda emeği geçenlere çeşitli hediyeler verildi.
 
50 ADET ESER
Açılışı gerçekleştirilen sergi için bir yıl boyunca Resim ve Görsel Sanatlar öğretmenleri Selçuk Arslan, İlknur Arslan, Uğur Yıldız, Deniz Yıldız, Duran Demirkol ve Ahmet Yamanel birlikte çalışmalarını sergilediler. 2 gün boyunca açık kalacak sergide Heykel, Yağlı boya, karakalem çalışmaları gibi onlarca çeşit tablo sanatseverlerle buluşacak. 10?11 ve 12. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan sergide yaklaşık 50 eser bulunuyor.
 
İKİ KISIMDAN OLUŞTU
İki bölüm olarak sunulan programın ilk kısmını Ali Erman Aksaray yönetti. Hidavend Peşrev Hüseyin Sadettin Arel, Geçtiş Hayal İçinde Osman Nihat Akın, Biraz Kül Biraz Duman ümit Yaşar Oğuzcan ve Avni Anıl, Nihavend Şarkı (Ağla Gitar) Avni Anıl ve Ümit Yaşar, İnleyen Nağmeler Zeynettin Maraş, Son Mektup Aydın Ünsal ve Yıldırım Gürses birbirinden değerli parçalar seslendirdiler.
 
TÜRKÜLERLE COŞTULAR
Verilen kısa bir molanın ardından katılımcılara ikinci bölümde Divane Aşık Gibi (Karadeniz) yöresinden parçayı Umutcan Dülger ve Cangül Türkgüzeli sundu. Şad Olup Gülmedim isimli (Kırşehir) ve Gönlüm Ateşlere Yandı (Orta Anadolu) yöresine ait parçayı İbrahim Yıldırım seslendirdi. Zalım Felek isimli (Sivas) yöresine ait parçayı ise Kaan Kantemir, Harmana Serdiler (Afyonkarahisar) yöresine ait parçayı ise Aslıhan Doğan seslendirdi. Solistlerin ardından tekrar kora sahneye çıktı ve Avşar Bozlağı (Kırşehir), Niğde Bağları (İç Anadolu) ve Gel Yanıma Gel (Orta Anadolu) parçaları birlikte seslendirdiler.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti