Tarih: 18.09.2016 22:00

Senlik benlik değil, şenlik zamanı

Facebook Twitter Linked-in

SEMA İLE SEMAH, DUA İLE TÜRKÜ?
Sema ile Semahın, dua ile türkünün bir araya geldiği festivalde konuşan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sulakyurt´a bağlı Türkmen-Sünni köylerin yanı sıra birçok Türkmen-Alevi ve Sünni-Kürt köylerin de var olduğunu ifade ederek, ?Bizler bin yıldır süren bir kardeşlik içerisinde etnik köken, mezhep, din, dil, ırk ayrımı yapmadan Yüce Türk Milletinin şerefli evlatları olmakla övünen insanlarız. Bizler Şeyh Şami´lerin, Şeyh Edebali´lerin, Seyyid Hasan´ların (Koçubaba), Hasan Dede´lerin, Haydar Dede´lerin ve Hoca Ahmet Yesevi´lerin ocaklarında pişenlerin torunlarıyız. Biz ayrılık gayrılık bilmeyiz. Bizim için birlik dirlik demektir. Öyleyse bırakalım senliği benliği; birliğimize, toyumuza, şölenimize, şenliğimize bakalım? dedi.
FESTİVALLER BİRLEŞTİRİCİ RUHA SAHİP
Şeyh Şami Hazretlerini Anma ve 3. Geleneksel Kavun Karpuz Festivali vesilesiyle Sulakyurt Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen programın açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz da, bu tür festivaller ve etkinliklerin ilçe ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi. Festivalin toplumda, bireyler arasında birlik beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını da geliştirdiğini belirten Vali Haktankaçmaz, "O açıdan bu tür etkinlikler çok önemli. Bu festival hem kültür sanat boyutuyla hem de eğlence ve ticaret boyutuyla önemli faaliyetler olması yönünde de büyük önem taşıyor. Festival vesilesiyle sadece ilçede yaşayanlar değil, başka kentlerde yaşayanlar da buraya gelerek yakınlarıyla bir araya gelmiş olacaklar. Çok güzel, hoş bir zaman geçeceğini temenni ediyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde başta Belediye Başkanı İsmail Bildik´e ve emeği geçenlere teşekkür eder, festivalin hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

Konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Haktankaçmaz, şunları kaydetti: "Terör örgütlerinin adı ne olursa olsun aynı kaynaktan beslenmektedir. Bir sürü terör örgütü bir araya gelip hep birlikte Türkiye´ye saldırıyorlar. Demek ki, bunların hepsinin kaynağı aynıymış. FETÖ´sü de PKK´sı da DAEŞ´i de. İsmi her ne olursa olsun hepsi aynı kaynaktan emir alıyormuş, bunu da gördük. Kötü niyetli insanlara verilecek en güzel cevap bu tür etkinliklerdir. Hepimizin büyük ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmesini temenni ediyorum. Bu etkinlikler çoğaldıkça birlik ve beraberlik duygusu bir o kadar daha artmış olacaktır. Vatandaşlarımız arasında bu kardeşliği görenler, Türkiye´ye karşı kötü emeller besleyenler, Türkiye´nin düşmanları da bir o kadar umutsuzluğa kapılacaklardır."

TÜRKİYE´NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM
Haktankaçmaz, konuşmasının ardından festival alanındaki ilçeye bağlı köylere ait kurulan çadırları, kavun, karpuz ve diğer sergi ve reyonları ziyaret ederek vatandaşlardan bilgi aldı. Festivale, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile birçok ilçe belediye başkanı, farklı illerden belediye başkanları, MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, MHP MYK Üyeleri, MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz ve birçok il-ilçenin MHP´li başkanları, Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı Ali Gençtürk ve birçok il-ilçe Ocak Başkanları, çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı. 2 gün süren festivalde, kavun karpuz yarışmalarının yanı sıra konferans, panel, tiyatro, sema ve semah gösterileri sergilendi, yöresel ve ulusal sanatçılar tarafından konserler verildi.
HEM KÜLTÜR, HEM SANAT
Festivalin birinci gününde Şeyh Şami ve Sulakyurt´un tarihi geçmişi hakkında bir konferans veren Araştırmacı Selçuk Silsüpür, festival alanındakiler tarafından ilgiyle dinlenirken, gün boyunca çalıp söyleyen yöresel ozan ve sanatçılar birbirinden güzel türkü, deyiş, nefes ve semahlarla konukların gönül teline dokundular. Mamak Belediyesi Semah Ekibinin gösterisine eşlik eden yerel halk, Sulakyurt´un Alevi ile Sünni´nin, Türkmen ile diğer etnik gruplardan olanların birbirlerinin kökenini sorgulamadan dostluk, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşayan özel bir ilçe olduğunu vurguladılar.
KIRIKKALE´NİN GENÇ YETENEKLERİ: RAHMET SAFA VE EROL İLELİ
Kavun-Karpuz Yarışmasında dereceye girenlerin de ödüllendirildiği ilk gün programlarının ardından ikinci gün hız kesmeden devam eden festivalde akşama kadar sahne alan yerel ozan ve sanatçıları akşam programında sahne alan ulusal düzeydeki sanatçılar takip etti. Ülkü Ocakları Genel Merkezinin genç sanatçılarından hemşerilerimiz Rahmet Safa Ulusoy ve Erol İleli´nin coşku ve duygu dolu eserlerine eşlik eden konuklar, ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Nazlı Öksüz´ün seslendirdiği oyun havalarında yerlerinde duramazken, bozlak ve türkülerde de duygu yoğunluğunu en yüksek seviyelerde yaşadılar.
ALİ KINIK DUYGULANDIRDI, NURHAN İNER COŞTURDU
Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçılarından Ali Kınık´ın sahneye çıkmışıyla birlikte doruğa ulaşan coşku, havai fişek gösteresiyle birlikte katlanarak arttı. Kınık´ın duygu dolu eserlerine eşlik eden konuklar, Kırıkkale´mizin iki eşsiz sesi Nurhan İner ve Binnur Duru´nun türküleriyle geç saatlere kadar eğlendi. Katkıda bulunanlara plaket ve çeşitli hediyelerin takdim edildiği program, Belediye Başkanı İsmail Bildik´in kapanış ve teşekkür konuşmasıyla sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —