Tarih: 15.02.2019 22:57

Saygılı´dan güzel projeler

Facebook Twitter Linked-in

Kırıkkale Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı projelerini açıkladı. Taç Mahal Balo ve Kongre Sarayı´nda geniş katılımlı bir toplantı ile projelerin duyuran Başkan Saygılı ?Bu projeleri bizlere söyleten Rabbim yapmayı da nasip etsin İnşallah´ dedi.

TANITIMI YAPILDI

Kırıkkale´ye vizyon katacak yeni projeler´ başlığı altında yapılan tanıtım toplantısı büyük ilgi gördü. Salonu tamamen dolarken, Saygılı sinevizyon eşliğinde projeleri tek tek anlattı. İşte Başkan Saygılı´nın 31 Mart sonrası hayata geçirmeyi hedeflediği projeleri;

SPOR KOMPLEKSİ; Bakanlıkla görüşülerek yatırım programına alınması sağlandı. MKE arazisi içerisine yapılacak. İçerisinde her türlü spor faaliyetlerinin yapılacağı alanlar olacak.
GENÇLİK MERKEZİ; Spor kompleksinin içerisinde gençlerin farklı alanlarda aktivitelerde bulanacağı bir merkez olacak. Bakanlık ve belediye ortaklaşa yapacak. MKE Açık Hava Düğün Salonu yanında ki eski tekel binasının bulunduğu yere yapılacak.
KIRIKKALE EVLERİ MAHALLESİ; Hali hazırda ki Kırıkkale Evleri üst tarafta ki meslek lisesi alanına doğru genişletilerek Hamamönü-Hacıbayram tarzı bir Kırıkkale Evleri Mahallesi kurulacak.
ÇORUH ÖZÜ REKRAASYON ALANI; Bu dönem bazı bölgelerinde yapılan çalışmalar derenin tamamını kapsayacak şekilde genişletilecek. Çoruh Özü çevresi bisiklet yolları oturma alanları, yürüyüş yolları şeklinde düzenlenecek. DSİ ile yapımında anlaşma yapıldı. DSİ ile ortaklaşa hayata geçirilecek. Dere ıslah edilecek.
ARDİYECİLER SİTESİ PARKI; Ardiyeciler sitesi olarak kullanılan alan park alanı haline dönüştürülecek. Bölgede ki ardiyeler satın alınan Emin Örs´e ait fabrikanın bulunduğu alana taşınacak.
BİLİM VE DENEY MERKEZİ; Yenimahallede bulunan Kültür Park içerisinde ki kule yanlardan genişletilerek bilim ve deney merkezi haline getirilecek. Üzerine teleskop konulacak. Merkez gençlerin hizmetine sunulacak.
YAYA ALT GEÇİTLERİ; Tren yolunun şehri böldüğü alanda 4 adet yaya alt geçidi yapılacak. İlki Karşıyaka kavşağının altına yapılmaya başlandı.
KIRIKKALE ŞEHİR MEZARLIĞI; Çevre yolu kenarına 70 dekarlık alana şehir mezarlığı kurulacak. Tahsisi yapıldı. Mezarlar sıralı sistem yöntemi ile yapılacak. Azami 6 kişilik aile mezarlıkları oluşturulacak.
KÜLTÜR MERKEZİ; Eski valilik binasının bulunduğu ve halen otopark olarak kullanılan alan altı otopark üstü kongre ve kültür merkezi olarak yatırım programına alındı.
KİTAP CAFE; Uygun park alanları içerisine kitap cafeler yapılacak.
SANAYİ SİTESİ; Sanayi çarşısı yeni bir yere taşınacak. Yer tespiti yapıldı. Bakanlıkla gerekli görüşmeler sağlandı. Projesi yapıldı. Mevcut alan kentsel dönüşüme sokulacak.
CELAL BAYAR PARKI REVİZESİ; Kırıkkale´nin en büyük mesire alanı olan Celal Bayar Parkı yeniden revize edilecek. İçerisine hayvanat bahçesi yapılacak.
MİLLET BAHÇESİ; Celal Bayar Parkı içerisinde ki 10 hektarlık alana millet bahçesi kurulacak. Proje devletin taahhütü altına girdi. 200 günlük hükümet projelerinin arasında yer alıyor.
YENİ MESİRE ALANLARI; Kent Ormanı için Orman Bakanlığı ile anlaşma yapıldı. Bölge mesire alanı olarak yeniden revize edilecek. Ayrıca üçüncü bir mesire alanı olarak da Çelbor´la yapılan anlaşma ile Çelbor´un önünde ki ormanlık alan kullanılacak.
KAPALI PAZAR YERİ VE SPOR ALANI; Hali hazırda kullanılan ve yeni yapılacak olan pazar yerlerinin üst kısımları spor ve çocuk alanları olarak değerlendirilecek.
ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARI KAVŞAĞI; Bir önceki dönemde de Saygılı´nın vaatleri arasında yer alan proje bu dönem hayata geçirilecek. Ayrıca bulvara bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.
MAHALLE KONAKLARI; 5 adet mahalle konağının yapımı tamamlandı. Burada bayanlar için İş-Kur ile birlikte meslek edindirme kursları düzenlenecek.
SİLAH VE OZANLAR MÜZESİ; MKE Açık hava düğün salonunun bulunduğu alan silah müzesi yapılacak. Gerekli görüşmeler tamamlandı. Aynı zamanda şehre Ozanlar Müzesi yapılacak.
BAĞLARBAŞI VE DEVEBAĞIRTAN REVİZE PROJESİ; İki bölge proje alanı ilan edildi. Burada yeni yerleşim alanları kurulacak.
MÜCAVİR ALAN GENİŞLEMESİ; Şehrin mücavir alanı genişletilerek arsa mağduru vatandaşların mağduriyeti kaldırılacak.
KİTAPLIK DURAKLAR; Şehir içerisinde ki bazı duraklar kitaplık durak şeklinde dizayn edilecek.

/resimler/2019-2/15/2303513044913.jpg

/resimler/2019-2/15/2304196326739.jpg

/resimler/2019-2/15/2304361170845.jpg

/resimler/2019-2/15/2304514608701.jpg

/resimler/2019-2/15/2305102734042.jpg

/resimler/2019-2/15/2305352109571.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —