Sarıkamış Şehitleri için yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri için yürüdüler

Kırıkkale`de çocuklar, düzenlenen bir etkinlikle Sarıkamış şehitleri için saygı yürüyüşü yaptılar.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı Kırıkkale Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu`nda kalan bir grup çocukla Kırıkkale Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öğrencileri bir araya gelerek Kırık Köyü yakınlarındaki Kırıkkale Kent Ormanında yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu yetkililerinden Mustafa Saylam ve diğer görevliler ile Kulüp Başkanı Erkan Seçkin ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İZCİ ATEŞİ YAKILDI

Ormanlık alana gelen öğrencilere önce görevliler tarafından önce çevrenin tanıtımı yapıldı. Kamp çadırları kuruldu ve izci ateşi yakıldı. Öğrencilere ormanlık arazide yön bulma, ateş yakma gibi birçok konuda bilgiler verildi. Kulüp başkanı Erkan Seçkin, 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında askeri birliklerimizin Sarıkamış`ın Allahuekber Dağlarında Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken karakışa yenildiğini belirterek, on binlerce askerimizin burada donarak vatan uğruna şehit düştüğünü söyledi.

ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kulüp Başkanı Seçkin, ``Bugün burada kulübümüzün küçük izcileri ve Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu`ndan aramıza katılan çocuklarla bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüş vesilesiyle aziz vatanımız için donarak canlarını feda eden on binlerce şehit askerlerimiz anısına onları bir kez daha anmış olduk. Genç kardeşlerimizle birlikte şehitlerimizin ruhuna Fatihalar gönderdik`` şeklinde konuştu. Yürüyüş, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin ardından son buldu.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü