Sağlık için süt için

Sağlık için süt için

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında Gazi İlköğretim Okulu'nda Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile tören düzenlendi.

DÜNYA SÜT GÜNÜ
Programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Milli Eğitim Müdürü V. Bahattin Kapucu, Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Ali Kabaklı, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr.Yusuf Yılmaz, Temel Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım ve Destek Şube Müdürü Adem Say katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş konuşmasında şunları söyledi, “Birleşmiş Milletler Teşkilatı Uluslar Arası Sütçülük Federasyonunun 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde `` Dünya Süt günü `` olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Dünya Süt Günü ülkemizde 1991 yılından itibaren kutlanmaktadır.”

SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ
“Süt ve süt ürünlerinin besin değeri hakkında kamuoyunu aydınlatmak. Sağlıklı nesillerin yetişmesine yardımcı olmak. Her yaş gurubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak. Süt ve süt ürünlerine yurt içi talebi dolayısı ile tüketimi artırmaktır.Beslenme değerinin çok yüksek olması ve ihtiyaç duyulan besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu içermesi nedeniyle süt ve süt ürünleri dünyanın en iyi besinleri olarak kabul edilmiştir. Dengeli bir beslenmede süt ve süt ürünleri önemli bir yer tutar.”


SAĞLIKLI NESİLLER
“Daha Sağlıklı Bir Nesil İçin Süt İçin Süt İçirin:
Sütte bulunan protein; büyüme ve gelişim için
Karbonhidrat ve yağ; enerji için Kalsiyum ve Fosfor; Sağlıklı kemik ve diş oluşumu için Çinko; bağışıklık için B12 vitamini; kan hücreleri ve beynin gelişimi için B2 vitamini; sağlıklı cilt için gereklidir.
135-150 derece sıcaklıkta 2 - 4 saniye bekletilerek üretilen UHT Sütlerde bulunan bütün mikro organizmalar tamamen imha edilmektedir. Katkı maddesi kullanılmamaktadır. Soğuk zincire gerek kalmadan uygun şartlarda 4 ay kadar saklanabilirler.”


SÜT NASIL BEKLETİLİR
“75 - 80 derece sıcaklıkta 15 - 40 saniye bekletilerek üretilen pastörize sütlerde ise hastalık yapıcı mikroorganizmalar öldürülmektedir. Vücudumuza faydalı mikroorganizmalar ise öldürülmemektedir. Pastörize sütün buzdolabı koşullarında saklanması gerekir. Sokak sütü ise; kaynağı, üretim ve son tüketim tarihi belirsiz, içinde insanlara bulaşabilen hastalık etkenlerini taşıyan, kolay bozulan sütler olduğundan dolayı pastörize ve steril sütleri tercih etmeliyiz.”

GELECEĞİN GÜVENCESİ
“Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza düzenli süt içme alışkanlığını kazandıralım. Onların sağlıklı gelişmesi için süt içelim ve içirelim Dedi.
Konuşma sonrasında öğrencilere, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı ve Veteriner Hekim Ümit ÖZGÜ tarafından ‘’Sütün Önemi’’ konusunda ders verildi. Öğrencilere süt ve bilgilendirici liflet dağıtımının ardından program sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ