FAYDALI OLDUĞU BİLİMSEL BİR GERÇEK
Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, orucun faydalarının, artık tüm dünyada bilimsel bir gerçek olarak kabul edildiğini söyledi. Orucun Müslüman olmayan bazı bilim adamlarınca bile bir çok hastalığın tedavisine iyi geldiği görüşünü benimsediğini kaydeden Türkyılmaz tutulan orucun insanda sabretme duygusunu geliştirdiği ve bu sayede bir çok kişinin sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları bir daha başlamamak üzere terk ettiğini kaydetti.
HAFİF GIDALAR TERCİH EDİLMELİDİR
İftarda ve sahurda bol sıvı içeren, hafif gıda tüketilmesinin gerektiğini ifade eden Türkyılmaz ?Sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında, kişiler yaptıkları işlere göre günlük kişisel sıvı ihtiyaçlarını tespit etmeli ve mutlaka gerekli miktarda sıvı almalıdır. İftar ile başlayan ve sahur ile biten süreçte alınan suyun toplam miktarı en az 2 litre ve üzeri olmalıdır? diye konuştu.
AĞIR VE YAĞLI YİYECEKLERDEN KAÇININ
Yenilen gıdanın üzerinden en az 2 saat geçmeden uyumanın doğrudan gastro entestinal sistem hastalıklarına davetiye çıkardığını aktaran Türkyılmaz, sahurdan sonra tok karna uyumanın yapılmaması gereken en önemli yanlışlardan biri olduğunu kaydetti. Sahurda tüketilmesi gereken yiyecekler konusunda da açıklamalarda bulunan Türkyılmaz, ?Vücudu fazla zorlayabilecek yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.