Kırıkkale’de Valilik Koltuğu El Değiştirdi
Kararname kapsamında Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Düzce Valiliğine atanırken, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Engin Sarıibrahim ise Kırıkkale Valisi olarak görevlendirildi. Yeni atamaların ardından Hüseyin Engin Sarıibrahim’in önümüzdeki günlerde Kırıkkale’de görevine başlaması bekleniyor.
Hüseyin Engin Sarıibrahim kimdir ?
1975 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Rizeli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sarıibrahim;ilk, orta ve lise öğrenimini Rize'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.
9 Haziran 2020'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte Iğdır'a vali olarak atandı Bu göreve atanmasıyla birlikte görevden alınmış Iğdır Belediye Başkanının yerine kayyum olarak belediye başkanlığı görevini de yürütmüştür. 9 Ağustos 2023 tarih ve 32275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/376 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaman valisi olarak atanan Sarıibrahim, 19 Eylül 2024 tarih ve 32667 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/321 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. 7 Ocak 2026 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırıkkale Valisi olarak görevlendirildi.
