RENKLİ CİVCİVLER ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

RENKLİ CİVCİVLER ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Kırıkkale?de tanesi 1.5 TL?ye satılan renkli civcivler özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Rengarenk civcivler son zamanlarda yok satıyor

 
GÜNDE 30-40 TANE SATILIYOR
Zafer caddesindeki bir kuş galerisinde satılan ren renk civcivler daha çok küçük çocukların tercihi oluyor. Galeri sahibi Tuğrul Kılıç, satışlardan son derece memnun olduğunu belirterek renkli civcivlerden günde ortalama 30?40 tane sattığını söyledi. 
Tuğrul Kılıç,  ??Günde ortalama 30 civciv satıyorum. Müşterilerim genellikle çocuklar. Rengârenk civcivleri gören çocuklar hemen anne ya da babasından civciv almasını istiyor. Aileler de çocuklarını kırmayarak alıyor.? dedi.

YUMURTA İÇİNDE BOYANIYOR
Renkli civcivlerin yumurta içerisindeyken sentetik gıda boyası ile boyandığını belirten Kılıç, kuluçkadaki civcivlerin çıkmasına birkaç gün kala boyanın şırınga ile yumurta içine enjekte edildiğini söyledi. Yumurta içindeki civcivin böylelikle sıkılan boyaların renklerine göre renkli çıktıklarını bildirdi. Civcivin büyüdükçe renklerinin yeniden kendi rengine döndüğünü bildiren Kılıç, ??Civcivin çıkmasına iki gün kala misafir şekeri yapımında kullanılan boya, ılık su ile karıştırılıp şırıngaya çekilerek yumurtaya enjekte edildiğinde, civciv son 2 gün yumurta içinde hareket ettiğinden tüyleri zararsız olan bu boya ile boyanabiliyor ve civciv yumurtadan renkli olarak çıkıyor. Belli süre sonra tüy değiştirdiğinde tüyleri doğal rengine dönen bu civcivlerde bir sağlık sorunu görülmüyor?? diye konuştu.




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ