Rektör Aslan, Genç Vizyon programının, faaliyetleriyle ülkemize katkı sağlayan üniversitelere ve akademisyenlere yer verilen Zirvedekiler Köşesi’nde, Kırıkkale Üniversitesi, Üniversitenin başarıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rektör Aslan’ın konuşması öncesinde Üniversite hakkında bilgi veren İsmail Yolcu, Üniversite’nin son yıllarda savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalar, aldığı ödüller ve imzaladığı protokollerle dikkat çektiğini, gelişmekte olan teknoparklar içerisinde 3’lük ödülü, Teknofest Uçan Araba Kategorisi'nde 3’lük ödülü kazandığını söyledi.
Rektör Aslan, üniversitede pandemi döneminde uzaktan canlı derslerin yanı sıra uygulama zorunluluğu olan bölüm ve programlarda gerekli sağlık tedbirleri alınarak uygulamalı eğitim verildiğini ve eğitim sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na savunma sanayii odaklı bir Üniversite olma talebinin iletildiğini ifade eden Rektör Arslan, “Akademik çevre ve kamu çevresi ‘Mühendislik Bölümlerini ve Temel Bilimleri savunma sanayisinde değerlendirebilirsiniz. Veteriner Fakültesinin, Tıp Fakültesinin, Diş Hekimliğinin ve diğer Fakültelerin savunma sanayii ile ilgisi nedir’ diye sorulabilir”
“Savunma sanayiinin fiili unsurları ve bir de lojistik unsurları vardır. Silaha adını veren şehir Kırıkkale’de yapılmış güzel bir silahımız var: MPT 76. Bu gibi silahlarımızı yapan mühendislerin, elektronikçilerin, haberleşmecilerin diğer destek unsurlarına ihtiyacı yok mu? Savunma sanayii alanında uluslararası ticaret yapılacağı zaman uluslararası ilişkiler bu işin içinde olmayacak mı? Hukukçular bu alanda bilgi sahibi olmayacak mı? Biz Üniversite olarak baktığımızda 120 bölümümüzün hepsini, akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi savunma sanayiine yönlendirmeye gayret ediyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz”
“17 yıl içinde savunma sanayii ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında yerli ve milli olma oranını %20’den %70’ e çıkarmış bir ülkeyiz. Ondan dolayı uluslararası harekatlar yapabiliyoruz ve Kanuni sondaj gemimizle Karadeniz’de petrol ve doğalgaz araması yapabiliyoruz. Bu tabloya topyekun bakmak lazım. Biz de Üniversite olarak bunları dikkate alarak çalışıyoruz. Öğrencilerimize geleceğin mesleklerini tanıtma açısından çalışmamız lazım. Haberleşme uydumuzu 2013 yılında Çin’den gönderdiğimizde bunun için ücret ödedik ama şimdi fırlatma sistemlerini kendimiz yapıyoruz. Bizim öğrencilerimiz de bu projelerde yer alabilir. Bunun için de öğrencilerimizin teorik eğitiminin yanında güncel uygulamaları da bilmelerini sağlamalıyız. Kırıkkale Üniversitesi olarak alanımızı savunma sanayi olarak belirledik. Bu alanda çalışmalarımız, iş birliklerimiz, protokollerimiz ve burada ifade edemeyeceğimiz çalışmalarımız var. 120 bölümümüzle topyekun savunma sanayii alanında çalışan bir Üniversite olma yolunda ilerliyoruz ” şeklinde konuştu.